40 χρόνια μετά οι θρυλικοί αγώνες στον Μόλο της Πάτρας αναβιώνουν! Σπύρος Γιαννιώτης και κορυφαίοι αθλητές παρόντες

Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018 - 12:35μμ

Έχουν περάσει 40 χρόνια από την τελευταία φορά που το λιμάνι της Πάτρας γνώρισε αθλητικές δόξες, τότε που θρυλικοί πολίστες της πόλης βουτούσαν στα νερά για τους αγώνες πόλο. Από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου αυτή η μακρά παράδοση της πόλης αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Κορυφαίοι αθλητές επιστρέφουν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου για να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης και το Μεσογειακό Κύπελλο υπό το γενικό πρόσταγμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος θα παραβρίσκεται καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος στην πόλη.

Εκτός από το εντυπωσιακό του θεάματος για εμπλεκόμενους και μη με το άθλημα, η διοργάνωση του πρωταθλήματος στην πόλη έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς αποτελεί πρόκριμα για του Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα.

Εκτός από την ΚΟΕ και τη ΝΕΠ στους οργανωτές των Αγώνων περιλαμβάνεται επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι υποστηρίζουν όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της πόλης, ενώ για μία ακόμη φορά Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης είναι η «λουξ».

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ιστορικό, πέραν των άλλων, και ναυταθλητικό σημείο που οι νεότεροι το γνωρίζουν μόνο από παλιές φωτογραφίες, ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι είχαν καταφέρει ακόμη και να ξεκινήσουν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα σε αυτά τα θαλάσσια νερά.

Ξεχωριστή στιγμή για το άθλημα πανελλαδικά, αφού ίσως θα είναι και η πρώτη φορά που την προσπάθεια των κολυμβητών και κολυμβητριών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεχώς οι θεατές.

Το πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης και τα νερά στον Μόλο

Και αυτό γιατί σε άλλες περιπτώσεις ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής πραγματοποιείται μακριά από την στεριά και αυτό δεν βοηθά την παρακολούθησή του εκ του σύνεγγυς.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τους αγώνες της Πάτρας, αφού οι διαδρομές θα γίνουν εντός του κυματοθραύστη και θα είναι σαν να πραγματοποιούνται σε πισίνα

Σπύρος Γιαννιώτης από το Μόλο: «Πολύ ωραίος χώρος με ιδανικές συνθήκες για αγώνες»

Το τριήμερο των αγώνων αναμένεται να δώσουν το παρών περίπου 270 αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνισθούν στα 5χλμ και 7χλμ, καθώς και στην σκυταλοδρομία.

Οι συμμετοχές ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σημαντικό είναι ότι θα δώσουν το παρών στους αγώνες Πατρινοί αθλητές και αθλήτριες από τον ΝΟΠ και τη ΝΕΠ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος μας αθλητής  Σπύρος Γιαννιώτης, θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης από τους διοργανωτές και τη ΝΕΠ.

Αθλητικό επίκεντρο της χώρας η Πάτρα με 16 μεγάλες διοργανώσεις

Η Πάτρα παραμένει σε τροχιά διοργανώσεων, παραμένει το αθλητικό επίκεντρο της χώρας για το 2018.

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική