Σουηδία: Η ομοσπονδία δεν εξετάζει την εισαγωγή VAR μετά τις αντιρρήσεις των συλλόγων

Τρίτη, Απρίλιος 30, 2024 - 9:27πμ
Οι κορυφαίες κατηγορίες της Σουηδίας δεν θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν σύστημα VAR

Οι κορυφαίες κατηγορίες της Σουηδίας δεν θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν σύστημα VAR (Video Assistant Referee) αφού οι σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τεχνολογία, δήλωσε ο πρόεδρος της Σουηδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (SvFF) Φρέντρικ Ράινφελντ.
Το VAR βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της διαμάχης στα πρωταθλήματα όπου έχει εισαχθεί, με παράπονα που κυμαίνονται από την εκτενή ανάλυση των φάσεων, με καθυστερήσεις που συχνά διαρκούν αρκετά λεπτά.
Τον Ιούλιο του 2023, οι Σουηδικές Λίγκες, οι οποίες εκπροσωπούν συλλόγους στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του σουηδικού ποδοσφαίρου, δήλωσαν ότι η πλειονότητα των συλλόγων στη χώρα «αντίθετο ενεργά» στην εισαγωγή του VAR.
Οι σύλλογοι στο Allsvenskan της Σουηδίας απαιτείται να ανήκουν τουλάχιστον κατά 51% στους οπαδούς τους.
«Αν μέτρησα σωστά, έχουμε 18 ελίτ συλλόγους και δύο περιφέρειες που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να εισαγάγουν το VAR», δήλωσε ο Ράινφελντ, πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aftonbladet.
«Το σεβόμαστε. Γι' αυτό δεν υποβάλαμε καμία πρόταση για το VAR στην προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου των αντιπροσώπων και δεν το προβλέπω ούτε στο μέλλον. Σέβομαι τους δημοκρατικούς κανόνες του παιχνιδιού».
Ο Ράινφελντ, ο οποίος πέρυσι είπε ότι το VAR ήταν «το μέλλον», έχει επικριθεί από τους φιλάθλους για τη στάση του στο θέμα.
Ο 58χρονος είπε ότι όταν έκανε αυτά τα σχόλια έγιναν με την προοπτική η UEFA θα μπορούσε να καταστήσει υποχρεωτική την εφαρμογή του VAR.
«Δεν το νομίζω τώρα, από ό,τι έχω ακούσει, οπότε εναπόκειται σε εμάς να πάρουμε την απόφαση», πρόσθεσε.

Υποστήριξη: SilkTech