Σπύρος Γιαννιώτης από το Μόλο: «Πολύ ωραίος χώρος με ιδανικές συνθήκες για αγώνες»

Τρίτη, Ιούνιος 12, 2018 - 4:05μμ

Στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο Σπύρος Γιανιιώτης. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αφού είχε σειρά συναντήσεων με τον Απόστολο Κατσιφάρα, τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο (στην Περιφέρεια) και τον σύμβολο του Αθλητισμού στον Δήμο Τάκη Πετρόπουλο κατευθύνθηκε στο Μόλο της Αγίου Νικολάου για να επιθεωρήσει τον χώρο που θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το Μεσογειακό κύπελλο ανοιχτής θάλασσας.

Ο Γιαννιώτης πρόσφερε τις πολύτιμες συμβουλές του στους υπεύθυνους διοργανωτές των αγώνων και στη συνέχεια μίλησε για την ιδανικότητα του χώρου για αγώνες ανοιχτής θάλασσας στους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στον χώρο.

Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες που θα διεξαχθούν στη πόλη μας από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, θα χρησιμοποιηθούν σαν test event για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, καθώς ο συγκεκριμένος «στίβος» είναι βάσει σχεδιασμού και ο κεντρικός για τα αθλήματα της κολύμβησης των αγώνων.

Στο μόλο της Αγίου Νικολάου ο Σπύρος Γιαννιώτης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι δηλώσεις του Σπύρου Γιαννιώτη για το θαλάσσιο χώρο του Μόλου που θα γίνουν οι αγώνες:

«Το αντικείμενο το γνωρίζω πολύ καλά, δεν είμαι αθλητής πλέον. Βρισκόμαστε στο χώρο που θα γίνουν οι αγώνες.

Ένας πολύ ωραίος χώρος. Οι συνθήκες είναι κατάλληλες και ιδανικές, χωρίς να δημιουργούνται κύματα ή ρεύματα.

Είναι ένα ήσυχο μέρος, με αρκετή ασφάλεια λόγω των ήρεμων νερών. Θεωρώ και πιστεύω ότι θα γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας, εντυπωσιακός. Όταν μπορούμε και κολυμπάμε πολύ κοντά με τους θεατές, γιατί συνήθως στους αγώνες κολυμπάμε και φεύγουμε μακριά στα ανοιχτά, ενώ ο κόσμος εδώ είναι γύρω-γύρω και μπορεί να το δει.

Εμείς καλούμε τον κόσμο, να το παρακολουθήσουν, είτε σχετικοί είτε άσχετοι με τον χώρο, σίγουρα είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα και θα δείτε και εντυπωσιακούς αγώνες».

Όσο για τους διαδόχους του στην ανοιχτή θάλασσα ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, δήλωσε:

«Σίγουρα μπορούν να βγουν νέοι «Γιανιώτες». Υπάρχουν παιδιά που προσπαθούν που προπονούνται. Κάποια στιγμή θεωρώ ότι θα γίνουν μεγάλοι αθλητές. Το open water είναι εύκολο, γιατί έχουμε τις θάλασσες, οπότε σίγουρα το πιστεύω ότι θα βγάλουμε νέα παιδιά, που θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους στη μαραθώνια κολύμβηση.

Πλέον ως προπονητής (στον Πανελλήνιο) και στην Ομοσπονδία που κατέχω αυτόν τον ρόλο, θα προσπαθήσω να βοηθήσω τα νέα παιδιά.

Μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, πιστεύω και νιώθω ότι μπορώ να βγάλω το καλύτερο δυνατό στα παιδιά».

Τον Σπύρο Γιαννιώτη συνόδευσε στις συναντήσεις του στην Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο οποίος μίλησε για ιδεώδεις συνθήκες αγώνων.

Η τοποθέτησή του:

«Ήρθαμε να δούμε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, συζητήσαμε κάποια πράγματα.

Θεωρούμε ιδεώδες σαν μέρος να γίνουν οι αγώνες ανοιχτής θαλάσσης εδώ. Κυρίως γιατί προσφέρει ασφάλεια αλλά και αφετέρου επειδή εδώ γίνεται μεγάλη συγκέντρωση κόσμου, θα μπορούσε να το δει και πολύς κόσμος.

Γίνεται μια επιτόπου έρευνα για το που θα μπουν τα πράγματα, πως θα οριοθετηθεί ο στίβος που θα γίνει η εκκίνηση και όλα τα απαραίτητα σχετικά.

Για την Πάτρα είναι πολύ καλό αυτοί οι αγώνες, δεδομένου ότι και του χρόνου θα διεξαχθούν εδώ και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί, αυτό θα είναι ένα test event, για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο οργανωτικό.

Πως θα υποδεχθούν οι αθλητές, πως θα μετακινηθούν κτλπ.

Η ΚΟΕ πάντα βλέπει την Πάτρα με καλό μάτι. Η Πάτρα είναι πάντα, βασική πόλη, έχει μείνει λίγο πίσω στην κολύμβηση βέβαια…»

 

Υποστήριξη: SilkTech