Καρτέλ κοκαΐνης με «εγκέφαλο» πρώην ποδοσφαιριστή

Τρίτη, Οκτώβριος 17, 2023 - 6:24μμ
Έφερε 67 κιλά κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική

Εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία εγκληματική οργάνωση με διεθνή δράση, η οποία έφερνε στη χώρα μας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν σχεδόν -67- κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.

 Πρόκειται για τρεις Έλληνες, που είχαν ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το 2022 και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, την οποία μετέφεραν δια θαλάσσης μέσα σε καταψυκτικούς μηχανισμούς εμπορευματοκιβωτίων.

 Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων είναι ηλικίας 41 ετών και φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και πρώην ποδοσφαιριστής και οι άλλοι δύο 31 και 36 χρονών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πώς δρούσαν τα μέλη του κυκλώματος

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν ότι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική ιδιότητα των δύο μελών της οργάνωσης ώστε να δικαιολογείται η παρουσία τους σε τεχνηέντως καθορισμένο χώρο απόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων και να προβαίνουν ανενόχλητοι στην εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

 Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες (16 Οκτωβρίου 2023) το μεσημέρι, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι ενώ εντοπίσθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κατασχέθηκαν -58- συσκευασίες που συνολικά περιείχαν -66- κιλά και -700- γραμμάρια κοκαΐνης.

Υποστήριξη: SilkTech