Στουτγκάρδη - Μπάγερν 0-5: Ο "Λέβα" των ρεκόρ και νέα πεντάρα

Τετάρτη, Δεκέμβριος 15, 2021 - 9:04πμ
Στουτγκάρδη - Μπάγερν

Μέγας είσαι "Λέβα" και θαυμαστά τα έργα σου. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πέτυχε δύο γκολ σε τρία λεπτά στην εκτός έδρας επικράτηση της Μπάγερν επί της Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου και έφτασε τα 42 γκολ σε ένα έτος, ισοφαρίζοντας τον Γκερτ Μίλερ. Από κοντά στον "Λέβα" και ο Γκνάμπρι ο οποίος ξεκίνησε βασικός και πέτυχε χατ τρικ.


Το τελικό 0-5 δεν φανερώνει την εικόνα της αναμέτρησης καθώς οι γηπεδούχοι με τον Έλληνα στόπερ να αγωνίζεται σε όλο το ματς προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και δεδομένα δικαιούνταν ένα γκολ.


Την ίδια ώρα όμως έπαιζαν αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν κάθε αντεπίθεση τους και να φτάσουν σε μια εύκολη επικράτηση.


Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκνάμπρι στο 40' όταν έφυγε σε αντεπίθεση από αριστερά με τον εξτρέμ των Βαυαρών να πιάνει ένα όμορφο πλασέ και άνοιξε το σκορ.


Η Μπάγερν ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος όταν αρχικά στο 53' ο Γκνάμπρι σε μια παρόμοια αντεπίθεση με το πρώτο γκολ, αλλά αυτή τη φορά από τα δεξιά, έκανε την ενέργεια μέσα στην περιοχή και το πλασέ για το 2-0.


Ο Λεβαντόβσκι ανέλαβε δουλειά και μέσα σε τρία λεπτά στο 69' και το 72' πέτυχε δύο γκολ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 ενώ ο ίδιος έφτασε τα 42 τέρματα σε ένα έτος, ισοφαρίζοντας το τρομερό ρεκόρ του Γκερτ Μίλερ.


Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Γκνάμπρι, στο ευκολότερο γκολ του αγώνα, όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Μίλερ δεν μπόρεσε να διώξει και ο επιθετικός της Μπάγερν πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής.


Στουτγκάρδη: Μίλερ, Μαυροπάνος, Άντον, Κεμπφ, Καραζόρ, Κουλιμπαλί (64' Βαμανγκίτουκα), Εντό, Μανγκαλά (75' Φαγκίρ), Ίτο, Φέρστερ (63' Φούχριχ), Μαρμούς (84' Τιμπιντί).


Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε, Ερναντέζ, Ντέιβις (78' Ρίτσαρντς), Μουζιάλα, Ρόκα (75' Νιανζού), Κομάν (27' Σανέ), Μίλερ (78' Κουισάνς), Γκνάμπρι (75' Τίλιμαν), Λεβαντόβσκι.

Υποστήριξη: SilkTech