Συλλήψεις χούλιγκαν για τη δολοφονία στου Ρέντη – Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2024 - 9:50πμ
Σε συλλήψεις δεκάδων οπαδών προχώρησαν οι αρχές για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τον Δεκέμβριο

Συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για τη δολοφονία του αστυνομικού του ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, τον Δεκέμβριο έξω από το κλειστό του Ρέντη.
Η έρευνα εξελίσσεται σε Αθήνα και Πειραιά και στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 50 τουλάχιστον οπαδοί, κυρίως του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις, με την επιχείρηση να αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.
Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός, για το League Cup στο βόλεϊ.
Προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως η δικογραφία για την υπόθεση είχε κλείσει με μοναδικό κατηγορούμενο τον 18χρονο που πέταξε τη φωτοβολίδα, ωστόσο διαψεύστηκε. Πηγές ανέφεραν πως η ανακρίτρια προχώρησε σε αυτή την δικονομική ενέργεια, προκειμένου να μην παρέλθει χρόνος και αποφυλακιστεί στο 18μηνο ο 18χρονος, χωρίς να έχει γίνει η δίκη του, καθώς εκκρεμεί η έρευνα για την αποκάλυψη των υποκινητών και ηθικών αυτουργών.

Υποστήριξη: SilkTech