Μαραντόνα: Αναγνωρισμένη «θρησκεία»

Σάββατο, Νοέμβριος 27, 2021 - 5:05μμ
Ντιέγκο Μαραντόνα

Ιδρύθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1998 στο Ροσάριο από τους Έκτορ Καμπομάρ, Αλεχάντρο Βερόν και Ερνάν Αμές, οι οποίοι έψαχναν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσουν τα γενέθλια του ειδώλου τους.


Έχει δική της βίβλο με τίτλο «Εγώ είμαι ο Ντιέγκο του λαού», προσευχή που ξεκινάει με «Δικέ μας Ντιέγκο» και η Μαραντονική Εκκλησία αναγνωρίζει ως πρώτη μέρα της ιστορίας την 30ή Οκτωβρίου του 1960, ημέρα γέννησης του Ντιεγκίτο.
Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να βαπτιστούν ή να παντρευτούν υπό την ευλογία του. Οι τελετές λαμβάνουν χώρα στον πρώτο ναό όπου μεγαλούργησε, το γήπεδο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, με τον γαμπρό να παίρνει την μπάλα και να τρέχει μέχρι το τέρμα για να σκοράρει προς τιμήν του.
Όπως κάθε θρησκεία που σέβεται την ιδιότητά της, έχει δέκα εντολές. Μεταξύ αυτών, «η μπάλα δεν λεκιάζεται», «θα αγαπάς το ποδόσφαιρο πάνω απ' όλα τα πράγματα», «θα μεταφέρεις τα θαύματα του Ντιέγκο σε όλο το σύμπαν» και «θα φέρεις το Ντιέγκο ως δεύτερο όνομα και θα το δώσεις στον γιο σου».

Όπως οτιδήποτε αφορά τον Μαραντόνα, έχει δεχθεί κριτική επειδή τιμάει έναν άνθρωπο που είχε προβλήματα με ναρκωτικά. Αυτό, βεβαίως, ουδόλως απασχολεί όσους τον λάτρεψαν και τον λατρεύουν.

Υποστήριξη: SilkTech