ΝΟΠ: Οι παίκτες του Τρούμπιτς τιμούν τη μνήμη του

Τρίτη, Μάιος 25, 2021 - 8:00μμ

Τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Ιβο Τρούμπιτς (12/2) οι παίκτες που τον είχαν προπονητή στον ΝΟΠ (1983-'84) αποφάσισαν να τιμήσουν την μνήμη του.

Έτσι την προσεχή Κυριακή (30/5) θα μαζευτούν στο «Βελούχι» να πιουν ένα κρασί και να θυμηθούν τα όσα έζησαν μαζί του, τιμώντας έτσι την μνήμη του.

Ο Ίβο Τρούμπιτς έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 12/2/2021 σεε ηλικία 86 ετών και ήταν ένας θρύλος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο οποίος άφησε έντονα το αποτύπωμα του ως προπονητής στο Ελληνικό αλλά και το Πατρινό πόλο.

Προπονητής του Ολυμπιακού (1971-1973), του Ναυτικού Ομίλου Πάτρας 1983-1984 και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας το 1985-1986.
Σε μια δύσκολη περίοδο, αγωνιστικής παρακμής, ήρθε στην Πάτρα και αναζωογόνησε τον ΝΟΠ. Διετέλεσε προπονητής από τον Φλεβάρη του 1983 (διαδέχτηκε τον Νίκο Βασιλείου) έως τον Μάιο του 1985, οπότε και τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Κακουλίδης.
Σπουδαία μορφή άλλαξε την πορεία του ΝΟΠ και του Πατρινού πόλο.

Πόσο τυχεροί θα αισθάνονται σήμερα οι αθλητές που τον έχουν γνωρίσει στην πισίνα και όσοι άλλοι έχουν συνεργαστεί μαζί του; Αδιαμφισβήτητα είναι ο άνθρωπος που επηρέασε ανεξίτηλα την ιστορία του ΝΟΠ και άλλαξε την πορεία του στις τελευταίες δεκαετίες. Άφησε γερά την φιλοσοφία του με την στροφή στις υποδομές και έθεσε με την σκληρή συστηματική προπόνηση τα θεμέλια του νέου ΝΟΠ της δεκαετίας του 80 και του 90, με τις τεράστιες επιτυχίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο λίγο χρόνο που έμεινε στο ΝΟΠ μπόρεσε να περάσει την πρωτοποριακή για την εποχή δουλειά και τεχνική του και να εμπνεύσει σε μια ομάδα νέων παιδιών (και μετέπειτα προπονητών) από την περιφέρεια της Ελλάδας, την αυτοπεποίθηση και την αύρα του νικητή.

Στην ομάδα του ΝΟΠ το 1984 ήταν τότε αρχηγός ο Νίκος Βασιλείου και οι Μιχάλης Κουρέτας, Ανδρέας Μοίραλης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Τάσος Κουλουμπής, Γιάννης Δενδρινός, Χρήστος Γεωργίου, Διομήδης Τσουτσάνης, Γιάννης Σερέτης, Γιώργος Ρακιντζής, Γιώργος Μπλούδρος  οι Nότης Σαρακίνης, Γιώργος Ντότσικας που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή και πολλοί ακομα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech