Αποχαιρετώντας τον Βασίλη Σεβαστή

Πέμπτη, Απρίλιος 8, 2021 - 8:52μμ
Τόλης Αποστολόπουλος - Βασίλης Σεβαστής

"Με βαθιά και ειλικρινή θλίψη αποχαιρετά  η Αθλητική Κοινωνία τον Βασίλη ΣεβαστήΑποχαιρετά τον άνθρωπο, τον αθλητή, τον εκπαιδευτικό, τον προπονητή, τον παράγοντα, που με το τεράστιο ανάστημά του, το ήθος, το πάθος, τη γνώση και τη εργατικότητά του για πάνω από πενήντα χρόνια υπηρέτησε με συνέπεια το γενικό καλό, την νεολαία και τον Ελληνικό Αθλητισμό. 

Σε μια εποχή που η ενασχόληση «υγιών» ανθρώπων, με τον αθλητισμό και τα κοινά ακολουθεί φθίνουσα πορεία, αυτός κόντρα στην εποχή ασχολήθηκε με αυτόν και αφήνει κληρονομιά σε όλους το τεράστιο αποτύπωμά του.   

Αποχαιρετώ και εγώ τον «πατέρα», τον «αδελφό», τον φίλο μου, τον δάσκαλό μου, τον συνεργάτη μου, τον «μέντορά» μου,  που για 24 και πλέον χρόνια - ήταν  κοντά μου, πάντα αληθινός, δυνατός, πρόθυμος και με γνώση στο να ηγείται  και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες του Στίβου, πάντα με ευγένεια, με τιμιότητα και με δυναμισμό. 

Γιατί ήταν ο Άνθρωπος που μας έκανε να πιστέψουμε βαθιά και αληθινά σε αρχές, αξίες και ιδανικά και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά.

Δάσκαλε και φίλε Βασίλη,

Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατός σου είναι τεράστιο. Η σιωπή από την απουσία σου στην αθλητική δράση μας θα ακούγεται πολύ δυνατά στ’ αυτιά μας. Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι θετικό από τους αγώνες σου ως υπηρέτης του Αθλητισμού και πάντοτε έδινες προτεραιότητα στο καλό των αθλητών μας και του σωματειακού αθλητισμού, με σεμνότητα και συνέπεια. 

Φεύγεις με την πίκρα το «πως» ανταμείβει αυτή η «Πατρίδα», αυτούς που με ανιδιοτέλεια και αγάπη υπηρετούν το κοινό καλό. Βέβαια τα φαρμακερά και πισώπλατα βέλη τους εσένα δεν  μπορούσαν να σε αγγίξουν. Η τιμιότητά σου ήταν ένα αγκάθι γι’ αυτούς. Για εμάς ήταν και είναι η περηφάνεια μας.  

Φεύγεις πολύ νωρίς, ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με τις γνώσεις σου, την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, την τιμιότητα, τη συνεχή διάθεση προσφοράς.

Φεύγεις όπως ήρθες. Με τα χέρια καθαρά. Έντιμος, αξιοπρεπής, μαχητής, ακέραιος, και ασυμβίβαστος ως το τέλος.  

Αγάπησες τον αθλητισμό και τη Νεολαία και αγαπήθηκες από όλους γιατί υπήρξες πάντοτε,

Ευθύς και αληθινός – Απλός, εργατικός, πάντοτε ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ, και δυναμικός. 

Έτσι σε γνωρίσαμε όλοι. Έτσι σε θαυμάσαμε. Έτσι σε αγαπήσαμε.

Για όλα αυτά θρηνούμε σήμερα τον άδικο και πρόωρο χαμό σου. Αν και είναι πάντοτε σκληρός ο θάνατος, σε σένα στάθηκε ακόμα πιο σκληρός. Στον  θάνατο δεν βγαίνει κανείς νικητής. Προστάτευες και φρόντιζες από την αρρώστια της εποχής όλους τους γύρω σου και τελικά δεν προστατεύτηκες εσύ.

Βγήκες όμως μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ  στον αγώνα της ζωής και της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύζυγο Ελένη, στις κόρες σου Αφροδίτη και Δέσποινα, τον μικρό Νικόλα και σε όλους τους δικούς σου, που πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για ΣΕΝΑ.

Αγαπημένε μου, Βασίλη

Θέλω  να σου ευχηθώ καλό ταξίδι και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλά να πεις  εκεί πάνω με τον Γιάννη και άλλους της αθλητικής οικογένειας που θα συναντήσεις.

Να σου υποσχεθώ ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή για μένα. Θα συνεχίσω να υπηρετώ (όσο οι δικές μου δυνάμεις το επιτρέπουν) τους ίδιους στόχους που και εσύ με τόση συνέπεια, υπευθυνότητα και δυναμισμό  υπηρέτησες. Δεν θα αφήσω (όσο μπορώ) τους γνωστούς – αγνώστους να διαλύσουν ότι θετικό αυτά τα χρόνια έφτιαξες και θα μιλώ πάντα με περηφάνεια για σένα. Δεν θα αφήσω  η Ιστορία σου να γίνει σιωπή.   

Σε αποχαιρετώ, να έχεις καλό δρόμο και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Καλό σου ταξίδι".

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Φ. Α. 

Εθνικός προπονητής Στίβου Κ18.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο του κορυφαίου αθλητικού παράγοντα Βασίλη Σεβαστή και συλλυπείται θερμά την οικογένεια του, τους οικείους του, τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε για τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή:
«Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε άδικα και αναπάντεχα από τη ζωή σε μια περίοδο που ο Στίβος και ο Ελληνικός Αθλητισμός τον χρειάζονταν περισσότερο από ποτέ. Ήταν έντιμος, αξιοπρεπής άνθρωπος, συγκροτημένος, καλός πατέρας και σύζυγος. Ήταν σπουδαίος αθλητής, υπηρέτησε τον στίβο σαν προπονητής με συνέπεια και αναδείχθηκε επάξια σε κορυφαίο παράγοντα του Ελληνικού αθλητισμού με σύγχρονη ριζοσπαστική αντίληψη και συνείδηση της εξέχουσας κοινωνικοπολιτικής του διάστασης και σημασίας.
Την περίοδο που έζησε στην Πάτρα αναπτύξαμε φιλία μέσα από την πολύπλευρη αρμονική συνεργασία μας στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό και κυρίως την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ενώ τα τελευταία χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ως ναού του Ελληνικού στίβου.
Η απώλεια του, μας έχει συγκλονίσει. Συλλυπούμαι θερμά τη σύζυγο του συνάδελφο Ελένη Κοντοδήμα, τις δύο κόρες του, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΟΕ της οποίας διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος».


ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.

Η αθλητική μας οικογένεια πενθεί βαθύτατα το χαμό του Βασίλη Σεβαστή.
Ο Βασίλης Σεβαστής γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στη Ρόδο και στην Κάλυμνο ήταν πολιτογραφημένος Πατρινός, αφού εδώ ήρθε στην ηλικία περίπου των 28 ετών κάνοντας τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ως καθηγητής Φ.Α. και προπονητής. Παντρεμένος στην πόλη μας, με την Ελένη Κοντοδήμα απέκτησε δύο κόρες, την Αφροδίτη και τη Δέσποινα. Υπήρξε Διευθυντής του Εθνικού Σταδίου και Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Διετέλεσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα προπονητής της Ολυμπιάδας Πατρών και της ΕΑΠ.
Ο Βασίλης ξεχώρισε για το ήθος του και την εργατικότητά του. Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στίβο για πάνω από 50 χρόνια από πολλές θέσεις με συνέπεια, σοβαρότητα, ευγένεια και τιμιότητα. Ο χρυσός Μεσογειονίκης πρωταθλητής του 1971 και Βαλκανιονίκης του 1972 ήταν ο άνθρωπος που αναβάθμισε τον ελληνικό στίβο ως Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως τις πρόσφατες εκλογές.
ΤΟ Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με το άγγελμα του θανάτου του Βασίλη Σεβαστή σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 8.4.2021 αποφάσισε:
Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του
Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Π. κατά την ημέρα της κηδείας του
Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του
Να παραστεί εκπρόσωπος του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία (αν αυτό καταστεί δυνατόν λόγω των μέτρων της Πανδημίας)
Να παραδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του και να δημοσιευτεί στον Τύπο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΠΣΑΤ)
Απέραντη η θλίψη για το χαμό του Βασίλη Σεβαστή, που έφυγε χτυπημένος από τον κορονοϊό. Του ανθρώπου που άλλαξε την πορεία του ελληνικού στίβου τα τελευταία 24 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα σωματεία τον τίμησαν για 15 έτη ως πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και για 9 έτη ως γενικό γραμματέας. Ενός ανθρώπου που υπηρετησε τον αθλητισμό από πολλά μετερίζια με αγάπη, με εντιμότητα, με εργατικότητα, με ανιοδιοτέλεια και με αποτελεσματικότητα. Ο αθλητισμός μας είναι από σήμερα πιό φτωχός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στις κόρες του και στους οικείους του. Καλό ταξίδι φίλε Βασίλη...

ΠΓΕ
Ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή , ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε γι' αυτό που αγαπούσε το στίβο. Θα αφήσει κενό για τον αθλητισμό γενικά. Το Δ.Σ. της Παναχαϊκής Γ.Ε. θέλει να στείλει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ
Ο Ελληνικός Κλασσικός Αθλητισμός σήμερα πενθεί.
Θρηνούμε σήμερα τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό του Βασίλη Σεβαστή ,του ακούραστου και ανιδιοτελή εργάτη του Στίβου.
Επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέχρι προσφάτως Γεν.Γραμματέας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Ο κλασσικός αθλητισμός επί θητείας του γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μέχρι σήμερα ιστορίας του.
Οραματιστής , Δημοκράτης, Αγωνιστής.
Πενήντα και πλέον έτη υπηρέτησε με συνέπεια , σεμνότητα και εντιμότητα την μεγάλη του αγάπη ,τον στίβο, από διάφορες θέσεις.
Δίκαια κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό της μεγάλης οικογένειας του Κλασσικού Αθλητισμού .
Ένας αξιοπρεπής Λεβέντης ,ένας ακέραιος χαρακτήρας ,ένας υπερασπιστής του δικαίου ξεκίνησε σήμερα το τελευταίο μεγάλο ταξίδι της ζωής.
Σε αποχαιρετά ο Ελληνικός Αθλητισμός . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Το Δ.Σ του ¨Συνδέσμου προπονητών στίβου Δυτ.Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ¨, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Βασίλη Σεβαστή, εκτιμώντας το ήθος και την προσφορά του στον κλασσικό αθλητισμό και σε ένδειξη πένθους, σε έκτακτη συνεδρίασή του , αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1.Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος .
2.Να παραστεί εκπρόσωπος του στην εξόδιο ακολουθία (αν καταστεί δυνατόν λόγο των περιοριστικών μέτρων).
3.Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Παπανδρεόπουλος
Ο Γεν.Γραμματεας
Κώστας Μπούσιας

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΠ)
Τον γνωρίζαμε από τις εφημερίδες της εποχής. Δεκαθλητής, Χρυσός Μεσογειονίκης, Βαλκανιονίκης, Πρωταθλητής Ελλάδος, Εθνική ομάδα για πολλά χρόνια. Αυτός κι ο Ζήσης Κουρέλος. Με αυτούς τους Πρωταθλητές γνωρίσαμε κι εμείς το δέκαθλο, μικροί εκκολαπτόμενοι αθλητές στίβου, στα πρώτα μας βήματα τότε στα μέσα της δεκαετίας του '70.
Και κάποια μέρα, στα 1977 νομίζω, εμφανίστηκε στο Στάδιο της Π.Γ.Ε. (δεν υπήρχε και άλλο στάδιο για στίβο τότε). «Ήρθε ο Βασίλης ο Σεβαστής!» ψιθυρίζαμε μεταξύ μας κι όλοι πλησιάσαμε να τον δούμε από κοντά. Πανύψηλος, ευθυτενής, καλογυμνασμένος, χαμογελαστός με τα μουστάκια του, φάνταζε σε όλους εμάς τους πιτσιρικάδες ως πρόσωπο του αθλητικού μύθου. Οι πρώτες μας σκέψεις: «Έτσι σίγουρα είναι οι δεκαθλητές, γι' αυτό χαρακτηρίζονται ως οι ήρωες του Στίβου. Πώς αλλιώς να αντέξει κανείς άλλωστε τα δέκα αγωνίσματα σε δυο μέρες; Θέλει ανάλογα προσόντα το άθλημα.»
Ύστερα σιγά σιγά τον συνηθίσαμε στο Στάδιο να προπονεί τους αθλητές του κι η φυσιογνωμία του μας έγινε πιο οικεία. Ένα χρόνο αργότερα ήρθε κι ο Δημήτρης ο Χαλικιάς κι ο Χρήστος ο Μοσχονάς μετά κι ο στίβος της Πάτρας μας γέμισε με πρόσωπα σπουδαία που σηματοδότησαν μια νέα εποχή για τον Στίβο της περιοχής μας.
Κάποιες φορές συναντιόμαστε εκεί πίσω από τα τέρματα του γηπέδου της ΠΓΕ στη θύρα 1 που ήταν το σκάμμα του μήκους , όταν είχε αναλάβει να προπονεί τον Γιώργο τον Μπιρλή της Ολυμπιάδας στο μήκος και στο τριπλούν. Όταν έκανα άλματα με τον προπονητή μου, τον Ιορδάνη Κερασίδη - κοντά στα 7μ., 16 χρονών παιδί - φώναζε με τη στεντόρεια φωνή του «Fantastic, Νίκο, Fantastic Ιορδάνη!» κι εγώ ένιωθα υπέροχα που ένας τέτοιος αθλητής του δικού του διαμετρήματος χαρακτήριζε έτσι τα άλματά μου. Μια μέρα λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων του 1977 μιλούσε με τον Ιορδάνη για μένα κι επέμενε πως θα κέρδιζα στους επικείμενους αγώνες, κι όταν πλησίασα στην κερκίδα με κάλεσαν κοντά τους και μου είπε με τη σιγουριά των δικών του λόγων: « Εσύ θα κερδίσεις, Νίκο ...δεν υπάρχουν άλλοι με τις δικές σου επιδόσεις». Εγώ μέσα μου ήξερα πως υπήρχαν κι άλλοι με τις δικές μου και με καλύτερες επιδόσεις (Αραούζος, Παπαδόπουλος, κ.α.) κι όμως πόση δύναμη μου έδωσαν τα λόγια του. Μετά από τη νίκη εκείνη θυμήθηκα πάλι εκείνη τη στιγμή. Έτσι ήταν ο Βασίλης. Χαιρόταν με τις επιτυχίες και τις επιδόσεις των αθλητών απ' όποια ομάδα κι αν προέρχονταν.
Ο Βασίλης έμεινε αρκετά χρόνια στην Πάτρα, πολιτογραφήθηκε Πατρινός, άνθρωπος της παρέας της χαράς και του κεφιού, έκανε φιλίες με όλους στο χώρο και δεν κόμπαζε ποτέ για τις δικές του επιτυχίες. Παντρεύτηκε εδώ στην Πάτρα και έζησε στιγμές χαράς με την οικογένειά του.
Μετά χαθήκαμε για χρόνια, εγώ εδώ και στην Αθήνα σπουδές, υποχρεώσεις και δουλειές τον έβλεπα αργότερα σε αγώνες, συνήθως στα Τοφάλεια, καμιά φορά από μακριά. Είχε πλέον γίνει Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κι εγώ είχα αποξενωθεί για κάποια χρόνια από τους στίβους. Συναντηθήκαμε μια φορά στα γραφεία της ΕΑΣ στου Λαδόπουλου γύρω στα 2010 όταν είχα αρχίσει να ασχολούμαι πάλι με το στίβο ως μέλος πλέον του Δ.Σ. Παρά το πέρασμα των χρόνων διέθετε ακέραιο το στιλ του παλιού πρωταθλητή με την ευγενική φυσιογνωμία και το σύνηθες χαμόγελο που σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα μαζί του.
Το 2020 τον συνάντησα στα Τρίκαλα - απ' όπου και η φωτογραφία μαζί του- στη δια ζώσης Γ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Είχαν αρχίσει οι δυσκολίες με την Πανδημία και τον Κορονοϊό και οι αντιπαραθέσεις στο χώρο του Στίβου. Ήθελε να φύγει με το κεφάλι ψηλά μετά από τα τόσα χρόνια της προσφοράς και της παρουσίας του στον κλασικό αθλητισμό. Τελευταία φορά τον είδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο πέρσι τον Αύγουστο. Πρόσεχε πολύ, με την μάσκα του πάντα. Είχε ακόμα εκείνο το πάθος που διακρίνει τους πρωταθλητές που δεν τα παρατάνε εύκολα. Αγωνίστηκε ως το τέλος γι αυτό που πίστευε. Έφυγε νωρίς, αφήνοντας μια τεράστια κληρονομιά στο στίβο και στο νέο Δ.Σ. βαριά στους ώμους την επιτακτική ανάγκη να επιτύχει στο έργο που ανέλαβε.
Καλό σου ταξίδι, Βασίλη! Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά σου!
Θα σε θυμόμαστε πάντα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θα έχετε κουραστεί να διαβάζετε μηνύματα για τον "πρόεδρο" αλλά συγχωρέστε με, ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να φύγει το μυαλό μου από εκεί. Ποιός μπορεί να σκεφτεί κάποιο άλλο πρόσωπο που να ήταν τόσο ταυτισμένο με το στίβο μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πέρασε από όλα τα πόστα που μπορεί να περάσει κάποιος: Πρωταθλητής, προπονητής, τεχνικός σύμβουλος, σύμβουλος ανάπτυξης, εθνικός προπονητής, γενικός και τελικά Πρόεδρος. Είχα την τιμή να τον ζήσω από κοντά για κάποια χρόνια. Αυτό κι αν ήταν σχολείο. Πραγματικό σχολείο. Έμπαινες στο γραφείο του και ήξερες ότι θα πάρεις πράγματα, θα βγείς σοφότερος. Τεράστια προσωπικότητα, γνώσεις και αξιοπρέπεια. Αυστηρός στη δουλειά του αλλά και βαθιά ανθρώπινος. Σοβαρός αλλά κάποιες φορές εξαιρετικός χιουμορίστας. Και πόσα άλλα ...
Άραγε τι να σκεφτόταν τόσες μέρες στο νοσοκομείο? σίγουρα "έφυγε" με τη στεναχώρια της ανούσιας αντιπαράθεσης αλλά και της προσωπικής του στοχοποίησης που δεν μπορεί να "κουμπώσει" με τα ιδανικά του αθλητισμού, πολύ περισσότερο του στίβου μας. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Για τον Βασίλη ρε γαμώτο...
Υστερόγραφο: Όσοι χάρηκαν θα πρέπει να το κοιτάξουν ...

ΣΔΥΠ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον απρόσμενο χαμό του Βασίλη Σεβαστή, Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ
1966 Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Ε/Ν στο στάδιο Καραϊσκάκη. Στο αγώνισμα του 10θλου κάνει την εμφάνισή του ένα ψηλόλιγνο αγόρι από την Κάλυμνο, ο Βασίλης Σεβαστής ,με τα χρώματα του Πανιωνίου. Σε αυτόν τον αγώνα κατέλαβε την 2η θέση πίσω από τον Πατρινό Αθλητή της Ολυμπιάδας Βασίλη Κολοκυθά, που γύμναζα τότε. Ήταν η πρώτη γνωριμία μας.
Η συνέχεια για τον Σεβαστή ήταν λαμπρή όσον αφορά την αθλητική του δράση. Μεσογειονίκης , Βαλκανιονίκης, και πολλές φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο 10θλο.
Λαμπρότερη όμως ήταν η Διοικητική του Δράση.
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής πλέον διορίζεται στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων. Στην συνέχεια υπηρετεί στην Πάτρα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως γυμναστής και ασκεί προπονητικό έργο σε σωματεία της περιοχής. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής του τότε Εθνικού Σταδίου Πατρών.
Επί Προεδρίας στον ΣΕΓΑΣ του ΣΤ. Μολυβά αναλαμβάνει την θέση του Τεχνικού Συμβούλου Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας με σπουδαίο έργο στην πρόοδο του Στίβου και συγκεκριμένα στον τομέα της βάσης και του Σωματειακού Αθλητισμού.
Στις εκλογές του 1997 αναλαμβάνει πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μέχρι το 2012 και στην συνέχεια Γεν. Γραμματέας μέχρι προσφάτως.
Εργατικός , μεθοδικός, έντιμος.
Υπηρέτησε με αρχές , ήθος και ανιδιοτέλεια τον ΣΕΓΑΣ .
Ένας Ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι, επί θητείας του ο Ελληνικός Στίβος γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
Φίλε και συνεργάτη Βασίλη , το κενό που αφήνεις είναι δυσαναπλήρωτο.
Ο Κλασσικός αθλητισμός που τόσο αγάπησες από σήμερα είναι φτωχότερος.
Καλό Παράδεισο......
Σπύρος Μπούσιας
Πρόεδρος Α.Γ.Σ ΑΡΙΩΝ
Πρώην μέλος Δ.Σ ΣΕΓΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

Το μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Πέτρος Συναδινός έστειλε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή:
Ο Βασίλης αγάπησε με πάθος και υποστήριξε έντονα σε όλη την πορεία του, τα συμφέροντα του ελληνικού στίβου
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΩΡΑ που καταλάγιασε το ξάφνιασμά μας για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή, θα ήθελα να πώ σε όσους έχουν κάνει ειρωνικά σχόλια για τον ΣΕΓΑΣ ή και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ πώς η αμετροέπεια έχει όρια! Θα πρέπει να έχουν κατά νου πάντα, πώς αν κάποιοι έχουν φτάσει εκεί που είναι σήμερα (προπονητές ή και μέλη ΔΣ κάποιων σωματείων) αυτό το οφείλουν και στον Σεβαστή που αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, (με τα θετικά και τα αρνητικά του) για το αυθύπαρκτον του στίβου. Ο νοών νοείτω...
Για όσους γνωρίζουν αλλά και όσους δεν γνωρίζουν, ο Βασίλης Σεβαστής ήταν ο διοικητικός παράγοντας-διαχρονικός αθλητής που βίωνε τον αθλητισμό και αντιλαμβανόταν κάθε φορά, σε κάθε εποχή, τι χρειάζεται για να γίνει το επόμενο βήμα, αλλά ο ίδιος κατάφερνε να προκαλεί το ''μεγάλο άλμα'' στον στίβο και γι αυτό πέτυχε και ως διοικητικός του Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ.
Από αθλητής του ''Καζώνης Καλύμνου'' (αν και γεννημένος στην Ρόδο) βίωσε τον στίβο ως πρωταθλητής του Δεκάθλου, υπήρξε προπονητής και μετέπειτα Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ στην περίοδο του Γιώργου Κατσιμπάρδη και έπειτα ανέλαβε τις τύχες του ΣΕΓΑΣ, κάνοντας την Ομοσπονδία αξιοπρόσεκτη και τον στίβο να βρίσκεται σε αξιοζήλευτα επίπεδα παγκοσμίως.
Είχα την τύχη όχι μόνο να γνωριστώ μαζί του αλλά, είχα και την ευκαιρία να συζητάμε για ουσιαστικά ζητήματα του αθλητισμού.
Κι είχαμε συγκρουστεί κάποιες φορές αλλά πάντα υπήρχε αμοιβαία αναγνώριση του ρόλου καθενός, όταν ήμουνα αθλητικός δημοσιογράφος, όντας φοιτητής ιατρικής, στην ''ΑΥΓΗ'' και στην ΕΡΑ-4. Κάποιες φορές με τον Βασίλη, τον Δάρα και τον Τασούλα, συντρώγαμε τα μεσημέρια πίσω από τον Άγιο Σώστη, κοντά στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ κι εκεί ''ξεχνιόμαστε'', συζητώντας...
Γαλουχηθήκαμε κι οι δύο, εγώ ως ρεπόρτερ του στίβου κι ο Βασίλης ως Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, πλάϊ στον Γιώργο Κατσιμπάρδη με την αντίληψη του καθαρού αθλητισμού και γι αυτήν συζητούσαμε συχνά, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που κάνει τους αθλητές να ''προστρέχουν'' στα φάρμακα.
''Κάν' το με τρόπο'' μου έλεγε, όταν διάβαζε κάποιο οξύ δημοσίευμά μου για το ντόπινγκ, ''γράφε πιό ήπια, αφού ξέρεις ότι ο ίδιος ο πρωταθλητισμός σπρώχνει τα παιδιά σε αυτή την λύση''.
Ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αντιλήφθηκε έγκαιρα ''τα σημεία των καιρών'' και μετά από θητεία 15 χρόνων, το 2011 συνεργάστηκε με τον Κώστα Παναγόπουλο που ανέλαβε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, μένοντας ο ίδιος στην θέση του Γραμματέα, μέχρι την διαδοχή στην προεδρία, από την Σοφία Σακοράφα.
Είχε πολλές καινοτόμες ιδέες και θυμάμαι, όταν ανέλαβα πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ (2016-2019) μου είχε ζητήσει να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα ελέγχων των αθλητών με ''διακριτικό τρόπο'' προκεριμένου ''να σώσουμε ότι μπορούμε'' όπως μου έλεγε. Μπορώ να πώ ότι είχε ολοκληρωμένη πολιτική και κοινωνική αντίληψη για τον αθλητισμό κι αυτο τον έκανε ολοκληρωμένο παράγοντα, κάτι που έχει ανάγκη σήμερα ο Ελληνικός Αθλητισμός.
Δεν θα πώ μόνο ότι στεναχωρήθηκα που έφυγε από κοντά μας, αλλά θα πώ ότι εξοργίζομαι που τέτοιοι άνθρωποι φεύγουν από την ζωή σε ''ακατάλληλες'' στιγμές, επειδή ο Βασίλης θα ήταν ακόμη χρήσιμος, ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπήε (ΕΟΕ) στην οποία πρόσφατα εξελέγη από τα σωματεία του στίβου...

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
Οι αθλητές του Αθηνόδωρου Αιγίου και της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου κράτησαν ενός λεπτού σιγή την ώρα της κηδείας του Βασίλη Σεβαστή (9/4, 5μ.μ.), ενώ αναγνώσθηκε το ψήφισμα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.

Υποστήριξη: SilkTech