Τι είπαν Βασιλειάδης - Πελετίδης, έχουν βαλτώσει τα Προσφυγικά

Τρίτη, Νοέμβριος 6, 2018 - 8:51μμ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (6/11) στην Αθήνα συνάντηση, μετά από αίτημα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαιρικών Γηπέδων του Δήμου Πατρέων, Κώστας Καραγκούνης.

Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Άγγελος Δανιήλ, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Βουκελάτος, ο εκπρόσωπος του Παναχαϊκού Σουλίου, Γιώργος Λεωνιδόπουλος και της Δόξας Παραλίας, Φάνης Παπακωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον υπουργό:
- το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου των Προσφυγικών
- την αναβάθμιση του γηπέδου Κάνιστρας
- την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γηπέδου στην Παραλία Πατρών με διόρθωση-τροποποίηση των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας.
- τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των γηπέδων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη, συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
- την αποκατάσταση των καταστροφών που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Στα παραπάνω, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων: "Ο υπουργός απάντησε ότι το γήπεδο των Προσφυγικών έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη και χρονοβόρες διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον η ανακατασκευή του. Για την αναβάθμιση του γηπέδου Κάνιστρας, υποσχέθηκε ότι θα το εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Για το θέμα του γηπέδου της Παραλίας θα απαντήσει μετά από επικοινωνία με τα υπουργεία που θα φέρουν προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

Αρνητικός στάθηκε απέναντι στο αίτημα της χρηματοδότησης και της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των γηπέδων. Δήλωσε αναρμόδιος για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και  παρέπεμψε στη διοργανώτρια αρχή που είναι η ΕΠΟ.
Τέλος τέθηκε προς συζήτηση ο εκσυγχρονισμός του Παμπελοποννησιακού σταδίου ώστε να είναι σε θέση να διοργανώσει διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως την φιλοξενία των αγώνων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος".

Υποστήριξη: SilkTech