Σίρερ για Νιούκαστλ: «Επί 14 χρόνια απλά επιβιώναμε, τώρα υπάρχει ελπίδα»

Κυριακή, Οκτώβριος 10, 2021 - 7:06μμ

Έχοντας γεννηθεί στο Νιούκαστλ, έχοντας τιμήσει και με το παραπάνω τη φανέλα του κλαμπ και έχοντας πετύχει 206 γκολ σε 10ετή θητεία στο St. James' Park, ο Άλαν Σίρερ γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει για τον κόσμο αυτή η... απελευθέρωση από τον Μάικ Άσλεϊ.


«Τα τελευταία 14 χρόνια απλά επιβιώναμε. Δεν υπήρχε φιλοδοξία, δεν υπήρχε καμία ελπίδα για τίτλο και αυτή η πόλη με τον κόσμο της αξίζουν πολλά περισσότερα.


Σε αυτή την πόλη όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα της Νιούκαστλ. Οι πολίτες δουλεύουν σκληρά όλη την εβδομάδα για να χαρούν την ομάδα τους το Σάββατο και γι' αυτό αντιλαμβάνομαι τη χαρά που επικρατεί αυτές τις ώρες.


Αυτό που θέλουν οι οπαδοί είναι να βλέπουν την ομάδα τους να προσπαθεί να γίνεται καλύτερη και πιο ανταγωνιστική. Το όνειρο που έχουμε όλοι είναι να υπάρχει ελπίδα. Οι οπαδοί ήξεραν πως επί 14 χρόνια (σ.σ. όσα βρισκόταν στην ιδιοκτησία ο Άσλεϊ) δεν είχαν "φωνή". Δεν ενδιαφερόταν για εκείνους το αφεντικό. Τα χρήματά τους δεν γίνονταν επένδυση και δεν τους ζητούσε κανένας την άποψή τους. Δεν είναι σωστό για έναν σύλλογο να έχει τόσο παθιασμένο λαό και κανείς να μην τον λαμβάνει υπόψιν.


Τώρα έχουμε ιδιοκτήτες που θα επενδύσουν και αυτό είναι το σημαντικό για τον κόσμο της ομάδας. Θα χρειαστεί υπομονή βέβαια. Δεν περιμένουμε να πάμε για πρωτάθλημα αμέσως τα επόμενα χρόνια ή να πάρουμε το Champions League, αλλά έχουμε κάτι να περιμένουμε. Ο κόσμος το αξίζει αυτό. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστη η κατάσταση και δεν υπήρχε τίποτα που να προκαλεί χαρά αυτά τα 14 χρόνια...» ήταν τα λόγια του.

Υποστήριξη: SilkTech