Πικέ: «Δεύτερος πατέρας μου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον»

Πέμπτη, Μάρτιος 21, 2024 - 10:10πμ
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο Ζεράρ Πικέ, που φιλοξενήθηκε από το Sky Sports

Στο παρελθόν και όσο ήταν ακόμη προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε μετανιωμένος που άφησε τον Ζεράρ Πικέ να φύγει από την ομάδα. Τώρα ήρθε η στιγμή για τον Ισπανό αμυντικό να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που γιγάντωσε το σύλλογο.
«Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Εγώ ήμουν 17 χρονών όταν ήρθα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με βοήθησε πάρα πολύ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Είχα αφήσει πίσω στην Ισπανία την οικογένεια και τους φίλους και προφανώς ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Έπρεπε να μάθω μία νέα γλώσσα, να ζω σε μία νέα πόλη με διαφορετική κουλούρα», είπε αρχικά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της επιστροφής του στη Μπαρτσελόνα.
«Όταν έμαθα ότι ενδιαφέρεται η Μπαρτσελόνα για εμένα, μίλησα στον Σερ Άλεξ και του είπα ότι ήταν το όνειρό μου να παίξω εκεί. 'Ήταν δύσκολο για τον ίδιο, όμως μου έκανε τη χάρη και δεν ζήτησε μεγάλο ποσό για να γίνει η μεταγραφή. Νομίζω ζήτησε μόνο πέντε εκατομμύρια και εν τέλει με άφησε να φύγω».

Υποστήριξη: SilkTech