Πάτρα: Φυλακισμένοι και στον Άγιο Στέφανο για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Τρίτη, Αύγουστος 15, 2023 - 12:01πμ
Προφυλακισμένοι

Συνολικά 41 φυλακιστήρια εκδόθηκαν το απόγευμα της Κυριακής τα οποία αφορούν την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων στα αιματηρά γεγονότα της Νέα Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Οι πρώτοι 41 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε 16 φυλακές της χώρας.

Η ΑΕΚ τιμά τη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες 14 φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα 27 άτομα.

Θεωρείται βέβαιο ότι μεταγωγές θα γίνουν και στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, γεγονός που ασφαλώς επιβάλλει την λήψη μέτρων, με αναδιάταξη ενδεχομένως των πτερύγων, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με άλλους κρατούμενους, για διάφορα αδικήματα, είτε ημεδαπούς, είτε αλλοδαπούς.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Γνώμη", ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα μεταφερθούν στις φυλακές της Πάτρας, να δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα, απομονωμένη από τις υπόλοιπες για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών και των προφυλακίσεων.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία, είχαν σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Κροάτη ομόλογό του Γκόρντον Ράντμαν, με αφορμή την προφυλάκιση Κροατών φιλάθλων.
Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ

Άρχισαν σήμερα Δευτέρα (14.8.2023) οι μεταγωγές των προφυλακιστέων κρατουμένων των αιματηρών επεισοδίων με τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από μια εβδομάδα, στα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.
Από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ξεκίνησε η μεταγωγή των πρώτων 46 από τους συνολικά 105 προφυλακιστέους κατηγορούμενους των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια ενώ οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν θα μεταφερθούν σε σχεδόν όλες τις φυλακές της χώρας.
Λόγω του Δεκαπενταύγουστου, οι υπόλοιπες μεταγωγές θα γίνουν την Τετάρτη 16 Αυγούστου ή την Πέμπτη. Ειδικότερα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με το χώρο που θα έχει η κάθε μία.
Φόβος για έκτροπα με Έλληνες και Σέρβους κρατούμενους
Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι' αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.
Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι' αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.
Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

TO MATΣ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο Τρίτη 15 Αυγούστου τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ αρνητικά φορτισμένο πριν καν αρχίσει, αφού έχει ήδη στιγματιστεί από τα σοβαρά επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Εννοείται πως έχει απαγορευθεί η παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, ενώ η κροατική αστυνομία ανακοίνωσε δρακόντεια μέτρα και για τους οπαδούς της Ντιναμό που θα βρεθούν στο γήπεδο "Μαξιμίρ".
Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων έφθασε μάλιστα και η αποστολή της Ένωσης στο ξενοδοχείο.
Στην ανακοίνωσή της η κροατική αστυνομία κάνει λόγο για αναμέτρηση υψηλού κινδύνου και την ίδια ώρα επισημαίνει ότι πταρά την απόφαση της UEFA που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, αναμένεται μεγάλος αριθμός ντόπιων φιλάθλων, τους οποίους καλεί "να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις συστάσεις".
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κροατικής αστυνομίας
Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, στις 20.00 στο Ζάγκρεμπ, στο "Maksimir City Stadium", θα διεξαχθεί διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας για τα προκριματικά του UEFA Champions League, μεταξύ της GNK Dinamo και της AEK FC. Η αναμέτρηση αυτή έχει χαρακτηριστεί αγώνας υψηλού κινδύνου, και αναλόγως η αστυνομία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με επαρκή αριθμό αστυνομικών.
Για τη διατήρηση ευνοϊκής κατάστασης δημόσιας τάξης και ειρήνης κατά τη διαδρομή από και προς τον αγώνα, καθώς και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, η αστυνομία θα λάβει μέτρα και ενέργειες της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τον Νόμο περί Αστυνομικών Καθηκόντων και Εξουσιών, ο Νόμος για την Πρόληψη Ταραχών στους Αθλητικούς Αγώνες και ο Νόμος για τις δημόσιες συγκεντρώσεις. Παρά την απόφαση της UEFA που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, αναμένεται μεγάλος αριθμός ντόπιων φιλάθλων και τους καλούμε να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις συστάσεις.

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

«Η δολοφονία του Μιχάλη θα είχε αποτραπεί αν η πολιτική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας είχε μεριμνήσει για τα στοιχειώδη: την απαγόρευση μετακίνησης δεκάδων βίαιων χούλιγκαν, για την οποία ήταν λεπτομερώς ενήμερη», δηλώνει η  Έφη Αχτσιόγλου. 

Παράλληλα σημειώνει στην “Κυριακάτικη Kontra News” ότι «το αποτρόπαιο γεγονός δεν θα είχε συμβεί αν η ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Οικονόμου έκαναν απλώς τη δουλειά τους».

«Αναμφίβολα, δεν υπάρχουν μόνο επιχειρησιακού τύπου ευθύνες. Υπάρχει ένα μείζον κοινωνικό φαινόμενο για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να αδιαφορεί: η έξαρση της ακροδεξιάς και νεοναζιστικής βίας γενικώς και στα γήπεδα ειδικότερα» αναφέρει, κάνοντας λόγο για ένα συνολικότερο σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της ακρίβειας τονίζει πως «αφενός χρειάζεται παρέμβαση στην αγορά με πλαφόν στις τιμές και εφαρμογή ορίων κέρδους στην ενέργεια, με εντατικούς ελέγχους και μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ), αφετέρου απαιτούνται μηχανισμοί μόνιμης ενίσχυσης τους εισοδήματος των πολιτών. Η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ, καιρό τώρα, απλώς διαιωνίζει το πρόβλημα».

- Με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχετε σχέδιο για την οπαδική βία μέσα και έξω από τα γήπεδα; Τι πρέπει να γίνει τελικά;

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό γεγονός. Η δολοφονία του Μιχάλη θα είχε αποτραπεί αν η πολιτική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας είχε μεριμνήσει για τα στοιχειώδη: την απαγόρευση μετακίνησης δεκάδων βίαιων χούλιγκαν, για την οποία ήταν λεπτομερώς ενήμερη. Αναμφίβολα, δεν υπάρχουν μόνο επιχειρησιακού τύπου ευθύνες. Υπάρχει ένα μείζον κοινωνικό φαινόμενο για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να αδιαφορεί: η έξαρση της ακροδεξιάς και νεοναζιστικής βίας γενικώς και στα γήπεδα ειδικότερα. Προφανώς χρειάζεται ένα συνολικότερο σχέδιο με επίκεντρο και τα γήπεδα, με τη συνεργασία και των ίδιων των ομάδων, που να περιλαμβάνει την εκπαίδευση στα σχολεία, την αυστηρή τήρηση των κανόνων στους αγωνιστικούς χώρους και την αλλαγή νοοτροπίας στην αστυνομία. Η αλήθεια όμως είναι ότι το αποτρόπαιο γεγονός δεν θα είχε συμβεί αν η ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Οικονόμου έκαναν απλώς τη δουλειά τους.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Μετά την απολογία και την προφυλάκιση και των 105 συλληφθέντων για την φονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια οι αρχές επικεντρώνονται πλέον να εντοπίσουν ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ όπου ο 29χρονος Μιχάλης δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα και λίγα λεπτά μετά έπεσε νεκρός στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ σημειώνει πως εκτός από την ένορκη διοικητική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι, για το τι έκαναν σωστά και τι λάθος οι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης, διεξάγεται και ποινική έρευνα, από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.
Η ολοκλήρωση και των δύο αυτών ερευνών, απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ μετά από αυτό αναμένονται αλλαγές μέσα στους κόλπους της αστυνομίας.
Στο μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αποφασιστεί να προχωρήσουν σε έκτακτες κρίσεις προκειμένου να διορθωθούν άμεσα κάποιες δυσλειτουργίες που έχουν διαγνωστεί στη λειτουργία της αστυνομίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ημερομηνία – ορόσημο το επόμενο Σάββατο. Όπως σημείωσαν πηγές της Κατεχάκη, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Τετάρτη, 16 Αυγούστου, όποτε και έχουν να γίνουν κάποιες συσκέψεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Οι έκτακτες κρίσεις δεν μπορεί παρά να σημαίνουν αλλαγές και σε υψηλόβαθμες θέσεις, παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος άλλωστε, ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Πλέον η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ της μοιραίας νύχτας αλλά και να εντοπίσει αν υπάρχουν κι άλλοι δράστες που συμμετείχαν στη φονική επίθεση και διαφεύγουν της σύλληψης.
«Θέλουμε αλήθειες, να δικαιωθεί ο Μιχάλης»
Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως ακόμα η οικογένεια δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία και τόνισε πως όσο συνεχίζεται αυτή θολούρα οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι κατηγορούμενοι.
«Αν δεν έχουμε γρήγορα ασφαλή αποτελέσματα θα ξεκινήσει μια συζήτηση σε προβοκατόρικη λογική, ανάλογα με την σκοπιμότητα του καθενός» είπε και τόνισε: «Θέλουμε αλήθειες, να δικαιωθεί ο Μιχάλης».
O Χρήστος Μαυρομάτης δήλωσε πως «δεν μπορεί ακόμα σύμφωνα με τη δικογραφία να αποδοθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας».
Ο ίδιος σημείωσε πως ακόμα δεν μπορούν να γνωρίζουν αν ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Ωστόσο, όπως είπε υπάρχει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού που μπορεί να οδηγήσει στον δράστη.
Σημείωσε, δε, πως «το υλικό δεν είναι ικανό να οδηγήσει στο ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονία του Μιχάλη» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα «θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση».
Τι ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι
Εν τω μεταξύ, οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.
Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.
Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα DNA για να διαπιστώσουν αν ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο δολοφόνος του Μιχάλη.
Άρση τηλεφωνικού απορρήτου
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές για την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Mέσα στην εβδομάδα αναμένεται η διεύθυνση ανάλυσης πληροφοριών της Αστυνομίας, να προχωρήσει σε σαρώσεις σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες έχουν συνδεθεί με τα σημεία που βρέθηκαν οι χούλιγκαν όπως στο σταθμό Ειρήνη αλλά και έξω από την «OPAP Arena».
Στόχος αυτή της διαδικασίας, αποτελεί να εντοπιστεί το στίγμα των κινητών τηλεφώνων όσων ενεπλάκησαν στα επεισόδια και έτσι να οδηγηθούν οι Αρχές σε όσους εξακολουθούν και διαφεύγουν.
Πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη, καθώς όπως αναφέρεται ο δράστης ενδεχομένως να μην βρίσκεται ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες, οι οποίοι αρνούνται κάθε σχέση με την επίθεση.
Ρεπορτάζ του Alpha ανέφερε πως οι αστυνομικοί, εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που διαθέτουν, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραμένουν ασύλληπτοι ακόμη 30 Έλληνες.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Στη φυλακή οδηγούνται όλοι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών και απολογήθηκαν επί τρεις ημέρες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Συνολικά αποφασίστηκαν 105 προφυλακίσεις από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα. 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Κι αυτός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν έχει ταυτοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία του ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι που πέρασαν την Κυριακή το «κατώφλι» των ανακριτών αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή. Ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από την Βιέννη όπου διαμένει για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε εκεί δέχθηκαν επίθεση ωστόσο υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με την επίθεση και τη δολοφονία. Όπως τόνισε επίσης έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια αλλά δεν είναι ο αρχηγός των «Bad Blue Boys».

Κάθε σχέση με τη δολοφονική επίθεση αρνήθηκαν και δύο Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα. Όπως υποστήριξαν ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς για ολιγοήμερες διακοπές, ταξίδεψαν στην Αθήνα, πήγαν στο Σύνταγμα για καφέ και συνέχεια αναχώρησαν για άλλο προορισμό. Όπως ανέφεραν ενώ βρίσκονταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και εκεί πάνω στην ταραχή τους ξέχασαν και το σακίδιο που είχαν μαζί τους.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 41 φυλακιστήρια για 16 σωφρονιστικά καταστήματα ανά την επικράτεια για όσους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι κατηγορούμενοι έχουν «σπάσει» σε ομάδες των 1-3 κρατουμένων. Οι πιο πολυπληθείς ομάδες αφορούν τους οκτώ που θα κρατηθούν στις φυλακές Αυλώνα και τους έξι που οδηγούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες 14 φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα 27 άτομα.

ΣΕ 16 ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια για 41 από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συνολικά 41 φυλακιστήρια εκδόθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 13 Αυγούστου, τα οποία αφορούν την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων στα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Οι πρώτοι 41 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε 16 φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες 14 φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα 27 άτομα.
 
Στο μεταξύ, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, 13 Αυγούστου, προφυλακίστηκαν άλλοι 15 κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Αναμένεται η απόφαση και για τους υπόλοιπους.

DNA

Mε τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, να μην αποδίδουν, καθώς τα δείγματα που συνέλεξαν σε πρώτη φάση από τα ρούχα και το σώμα του Μιχάλη Κατσουρή, δεν οδηγούν σε συγκεκριμένο γενετικό κωδικό, πλέον όλες οι προσπάθειες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου του 29χρονου, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί επιστήμονες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, «κόβουν» καρέ – καρέ το υλικό, ζουμάρουν και «καθαρίζουν» μέσω ειδικού προγράμματος τις φωτογραφίες για να αποκαλυφθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χούλιγκαν που συμμετείχαν στη φονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, ψάχνουν πόντο – πόντο τη «φιγούρα» του δολοφόνου μήπως εντοπίσουν κάποιο τατουάζ ή ρούχο που θα προδώσει την ταυτότητα του. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως ένας από τους ανθρώπους, που φαίνεται να επιτίθεται στον Μιχάλη, είναι ψηλός και σχετικά γεροδεμένος, όμως το βίντεο, έχει καταγράψει μια ομάδα ατόμων να έχουν περικυκλώσει από τον Μιχάλη και να τον χτυπούν με τα αυτοσχέδια ρόπαλα. 

Όπως φαίνεται, πολλοί από αυτούς φοράνε κοντομάνικα μπλουζάκια και βερμούδες, αφήνοντας ακάλυπτα, τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια τους.

 Στόχος των αναλυτών, είναι να εντοπίσουν μέσα από τον όχλο, κάποιο σημάδι ή τατουάζ στο σώμα των χούλιγκαν, στα ρούχα και τα παπούτσια τους, καθώς έχουν τις φωτογραφίες όλων των προφυλακισμένων από τη Σήμανση, μερικές ώρες μετά τον εντοπισμό τους και πριν προλάβουν να αλλάξουν τα ρούχα τους, για να συγκρίνουν και να δουν αν κάποιος από αυτούς «κουμπώνει» με το βίντεο.

Ουσιαστικά, μιλάμε για 4 – 5 άτομα που αποτελούν την ομάδα κρούσης των χούλιγκαν. Την ίδια ώρα, δεν αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. Και αυτό γιατί τα δείγματα που ελήφθησαν από το σώμα και τα ρούχα του 29χρονου Μιχάλη, δεν οδηγούν σε πρώτη φάση σε συγκεκριμένο γενετικό κωδικό και έτσι, είναι αδύνατη μέχρι στιγμής η ταυτοποίηση με τα δείγματα που πήραν από τους συλληφθέντες.

Όμως, θα γίνει μια δεύτερη προσπάθεια, μήπως καταφέρουν και αποκωδικοποιήσουν κάποιο συγκεκριμένο γενετικό υλικό.

Υποστήριξη: SilkTech