Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Παπαϊωάννου στην Πάτρα

Πέμπτη, Μάρτιος 30, 2023 - 6:00μμ
«Σάμγουερ in ‘80sland»

Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Παπαϊωάννου στην Πάτρα την Παρασκευή 31 Μαρτίου (8.00 μ.μ.) στο Lalila (Ρήγα Φεραίου και Κανάρη).
Το παρμπρίζ αυτής της Ντελόριαν δε χρειάζεται υαλοκαθαριστήρα για τη σκόνη του χρόνου.
Από τις κασέτες της λαϊκής στο «ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ» και το MTV. Από το Ολυμπιακό Στάδιο στο «ΡΟΔΟΝ Club» κι από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα σταντ του «Σόλωνος και Μασσαλίας». Από τα χαλίκια των θερινών στα διπλά με μπάλα δανεική, κει που σκάει το κύμα. "Αναστό'' εναντίον Σαραβάκου, Γκάλης κατά Πέτροβιτς, Μπράϊαν Ρόμπσον κατά Βαν Μπάστεν, η αντίστροφη καταμέτρηση προς τις πανελλαδικές.
Αληθινές οπτασίες και σινεματικές παραλίες, κοινότητα «ΠΟΠ & ΡΟΚ» και απροειδοποίητα διαγωνίσματα, πάρτι σε χωλ και αυλόγυρους, σφηνάκια Β-52, κασέτες που αλλάζουν χέρια, κοπάνες, «πενταήμερες» και ρομάντζα που ντύνονται έρωτες in the Still Of The Night.
Για τα παιδιά που μεγαλώσαμε στα χρόνια της «Αλλαγής» κι ενηλικιωθήκαμε με το «Βρώμικο '89», η δεκαετία του '80 παραμένει το ξέφωτο με τις λιγότερες ενοχές, γεμάτο αισθήσεις, πρότυπα και υποσχέσεις, υπογραμμισμένες από ένα καλειδοσκοπικό ροκ σάουντρακ, παιγμένο με τη βελόνα στα κόκκινα.
O ποινικολόγος, Δρ. Εγκληματολογίας Παναγιώτης Παπαϊωάννου μάς θυμίζει, σ΄ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές της δεκαετίας του '80, πρότυπα, εικόνες, συντροφιές και ανεξίτηλα γεγονότα που μαρτυρούν, γιατί τα eighties υπήρξαν "τα ελληνικά sixties".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech