Οι πρώτες επιτυχίες της Πάτρας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Δευτέρα, Αύγουστος 15, 2022 - 12:03πμ
Η ομάδα του Δήμου Πατρέων

Επιτυχίες είχαμε για την ομάδα του Δήμου Πατρέων στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που διεξάγονται στο Κόβεντρι.

Αναλυτικά:

ΣΤΙΒΟΣ

* Ο Φίλιππας Χριστόπουλος (Αρίων) ήταν 1ος στην 2η προκριματική σειρά των 1.500μ. με 4.26.10 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.
* Η Μυρτώ Βαλαχά (Πέλοπας) ήταν 1η στην 3η προκριματική σειρά των 800μ. με 2.27.00 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.
* Η Ειρήνη Τάνταρου (Άκρος) ήταν 2η στην 2η προκριματική σειρά στα 800μ. με 2.28.80 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.
* Ο Κώστας Νικολόπουλος (Ολυμπιάδα) ήταν 2ος στην προκριματική του σειρά στα 100μ. με 12.21 και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Εκεί με 12.31 πέρασε στον τελικό όπου ήταν 4ος στη 2η σειρά.
Η Ισαβέλλα - Μαρία Αναγνωστοπούλου (Κούρος) με 14.10 και η Ασημούλα Καρλή - Κένεντι (Έσπερος) με 13.56 έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό των 100μ. Συμμετείχαν στην 1η και 6η προκριματική σειρά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου Κώστας Δαβουρλής με προπονητές τον Βασίλη Μπιρλή και Κων/νο Παπαγιαννόπουλο νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της πόλης Κάουνας της Λιθουανίας και 7-1 την ομάδα της πόλης Κίελο της Γερμανίας. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα της Πάτρας είναι η ομάδα της πόλης Πέσνικα της Σλοβενίας.
ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΖΑΝΑΚΟΥ

Στην 7μελή Executive Committee της Παγκόσμιας Αθλητικής Οργάνωσης των International Children's Games (I.C.G.), εκλέχθηκε νωρίς το πρωί χθες ο Νίκος Τζανακος ο οποίος ήταν ήδη μέλος του Δ Σ. της οργάνωσης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος
"Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό αλλά και τιμητικό να αναγνωρίζουν την προσφορά σου και οι 31 πόλεις-χώρες του κόσμου που είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Ευχαριστώ και τους 31 δημάρχους ή τους εκπροσώπους τους, απο όλο τον κόσμο.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή ψηφίστηκαν και συμμετέχουν.
Igor Topole Πρόεδρος από την Σλοβενία,
Chulwon Shin αντιπρόεδρος από την Ν. Κορέα,
Avi Benbenisti αντιπρόεδρος από το Ισραήλ,
Hugh Waters Γενικός γραμματέας από την Σκωτία,
Julien Chevalley ταμίας από την Ελβετία,
Fen-fen Chang από την Taiwan και
Nikos Tzanakos από την Ελλάδα.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξη τους, τους 3 δημάρχους ελληνικών πόλεων που είχαν δικαίωμα ψήφου. Αρχικά το Δήμαρχο της Πάτρας κ. Κώστα Πελετίδη, αλλά και το Δήμαρχο της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη και το Δήμαρχο της Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα.
Ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της Ε.Ε. με την αντιπροσωπεία της πόλης Daegu της Ν Κορέας με επικεφαλής το Δήμαρχο της, για τις λεπτομέρειες της επόμενης διοργάνωσης τον Ιούλιο του 2023, αυτή τη φορά στην ήπειρο της Ασίας.
Είναι σημαντικό για την Ελλάδα πως στο Δ.Σ. της ICG εκλέχτηκαν ο Σπύρος Παυλάκος από τη Σπάρτη, αλλά και ο Χρήστος Τεντόμας αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με σημαντικές επιτυχίες των παιδιών της πόλης μας ξεκίνησαν οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες στο Κόβεντρι της Αγγλίας.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου Κώστας Δαβουρλής με προπονητές τον Βασίλη Μπιρλή και Κων/νο Παπαγιαννόπουλο νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της πόλης Κάουνας της Λιθουανίας και 7-1 την ομάδα της πόλης Κίελο της Γερμανίας. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα της Πάτρας είναι η ομάδα της πόλης Πέσνικα της Σλοβενίας.
Στο στίβο ο Φίλιππος Χριστόπουλος τερμάτισε πρώτος, μεταξύ 12 αθλητών, στο Β' προκριματικό γύρο στα 1500 μ. με επίδοση 4 λεπτά 26 δευτερόλεπτα και 10 δέκατα, είναι αθλητής του «Αρίωνα» με προπονητή το Βασίλη Σουβαλιώτη.
Η Μυρτώ Βαλαχά τερμάτισε πρώτη σε προκριματική σειρά των 800 μέτρων και προκρίθηκε στον τελικό. Είναι αθλήτρια του «Πέλοπα» με προπονήτρια την Ολυμπία Λυμπεράτου.
Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος της «Ολυμπιάδας», με προπονητή τον Κώστα Λεβιδιώτη, με πολύ καλή επίδοση στα προκριματικά των 100 μέτρων, με χρόνο 12.31, πέρασε στον ημιτελικό.
Η Ειρήνη Τάνταρου του Συλλόγου «Άθλος», με προπονητή τον Γιάννη Δάκογλου, με επίδοση 2.28.80 στα προκριματικά των 800 μέτρων πέρασε στον τελικό.
Πολύ καλές επιδόσεις στα προκριματικά των 100 μέτρων είχαν και οι σπρίντερς του «Έσπερου» Ασημούλα Κένεντυ – Καρλή με 13.56, με προπονητή το Νίκο Κουβαρά και η Ιζαμπέλα Αναγνωστοπούλου του «Κούρου» με 14.10, με προπονητή το Γιώργο Παπανδρεόπουλο.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια και διακρίσεις στα παιδιά μας.
Σημ. Οι φωτογραφίες είναι από την τελετή έναρξης και υποδοχής των αντιπροσωπειών (διακρίνεται ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας με το Δήμαρχο του Κόβεντρι, Σιελεράρ Μάτον) καθώς και από τους αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου.

Υποστήριξη: SilkTech