Οι Πατρινοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής του 2004

Κυριακή, Ιούνιος 10, 2018 - 12:43πμ

Ένα ιστορικό φιλικό πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ανάμεσα στην Εθνική ομάδα του 2004 και την αντίστοιχη της Ισπανίας. Ένα θρυλικό παιχνίδι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, με την ελληνική να είναι αυτή που μας έχει χαρίσει από τις πιο ευχάριστες στιγμές.

Αγωνιστικά ξεχωριστό παιχνίδι και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έγινε και για καλό σκοπό για το "Xαμόγελο του παιδιού" αποτέλεσε το ιδανικό συνδυασμό για να βρεθούν οι Πατρινοί στις κερκίδες και να γεμίσουν το γήπεδο.

Αυτά όμως μόνο στη θεωρία γιατί η προσέλευση των φιλάθλων ήταν εξαιρετικά μικρή, κάτι που ανέφεραν και οι Έλληνες διεθνείς (Χαριστέας, Τσάρτας και Γιαννακόπουλος).

Μιλάμε για περίπου 3.000 με 4.000 χιλιάδες κόσμου, την στιγμή που αντίστοιχη εκδήλωση στην Κρήτη είχε περισσότερους από 20.000 φιλάθλους.

Η αλήθεια είναι ότι οι αποστολές και των δύο ομάδων έκαναν ότι μπορούσαν για να διαφημίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού από το Σάββατο το πρωί έκαναν βόλτες στην Πάτρα μιλώντας και βγάζοντας φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους.

Με λίγα λόγια η Πάτρα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και να ενισχύσει ένα σημαντικό σκοπό, αλλά ούτε και να τιμήσει την ομάδα που μας χάρισε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Και μπορεί το εισιτήριο να ήταν πιο ακριβό, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα παιχνίδια και οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι δεν υπήρχε κόσμος περιμετρικά του γηπέδου που να θέλει έστω την ελεύθερη πρόσβαση.

Με λίγα λόγια η Πάτρα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στους Legends 2004 και την Spain National Team Legends και στον σκοπό του.

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech