Νίκος Βασιλείου στο sportin.gr: "Τους αγώνες θα μπορεί να τους παρακολουθεί ο κόσμος σαν να είναι σε πισίνα"

Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018 - 11:49πμ


Η Πάτρα τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενήσει δύο μεγάλες διοργανώσεις το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης και το Μεσογειακό Κύπελλο που θα πραγματοποιηθούν μαζί από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου. Ο τεχνικός σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Νίκος Βασιλείου μίλησε στο sportin.gr για την ιδιαιτερότητα των αγώνων που θα γίνουν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου:

"Συνήθως οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το πραγματοποιούν βαθιά και επιστρέφουν  για τον τερματισμό. Είναι λίγες φορές που γίνονται οι αγώνες σε λιμάνι και θα μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών. Θα είναι από τους πρώτους αγώνες στον κόσμο που τους αγώνες θα μπορεί να τους παρακολουθεί ο κόσμος σαν να είναι σε πισίνα".

Σε ότι αφορά την καταλληλότητα των νερών τόνισε: "Η Ελληνική Ομοσπονδία επέλεξε το λιμάνι της Πάτρας γνωρίζοντας όλες τις παραμέτρους για τον χώρο. Από την στιγμή που οι Ομοσπονδίες έχουν δώσει την έγκρισή του θεωρώ ότι τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ωστόσο θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο ότι με το να κολυμπήσει κάποιος μία, δύο ή τρεις φορές στα νερά του λιμανιού δεν παθαίνει τίποτα και μιλάμε πάντα για τους συγκεκριμένους αθλητές που θα πάρουν μέρος. Επίσης και το μοναδικό πλοίο της Κεφαλλονιάς που πλέον έρχεται στον Μόλο θα αλλάξει πορεία τις ημέρες των αγώνων”.

Στο μόλο της Αγίου Νικολάου ο Σπύρος Γιαννιώτης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι και ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης όταν είχε έρθει στην Πάτρα, είχε τονίσει ότι τα νερά είναι καλά για το άθλημά του, σχολιάζοντας μάλιστα ότι έχει κολυμπήσει σε πολύ πιο βρώμικα νερά.

Παγκόσμια πάντως περισσότερη έμφαση δίνεται στην θερμοκρασία του νερού, που μπορεί να στοιχίσει στους αθλητές, αν είναι υψηλή ακόμη και την ζωή τους παρά στα νερά, όπως αναφέρουν όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Όταν ο Γιαννιώτης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ρίο 

“Στόχος μας είναι να υπάρξει μία ζωντάνια στο Μόλο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των Πατρινών να παρακολουθήσουν τους αγώνες στο λιμάνι, το οποίο καλύπτει αγωνιστικές και προδιαγραφές ασφαλείας για να γίνουν οι αγώνες” τόνισε ο Πατρινός τεχνικός σύμβουλος.

Τέλος ο Νίκος Βασιλείου μας είπε και για τις παράλληλες δράσεις μεταξύ των οποίων θα είναι και αγώνας παλαιμάχων στο Μόλο. Όπως τόνισε: "Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε και έναν αγώνα πόλο βετεράνων στον Μόλο. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω ξεκινήσει τον αθλητισμό σε αυτά τα νερά, εκεί έμαθα κολύμπι εγώ, ο Γιώργος Κακουλίδης, ο Αντώνης Οικονόμου και γενικά η τελευταία γενιά του ΝΟΠ πριν το κολυμβητήριο της Αγυιάς ανδρωθήκαμε αγωνιστικά στο Μόλο”.

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech