Μία διαφορετική συνέντευξη από τη Νάπολη Πατρών σε... καιρούς καραντίνας - ΦΩΤΟ

Κυριακή, Νοέμβριος 22, 2020 - 3:32μμ

Το ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται σε τέσσερις γραμμές. Σε αυτό το πλαίσιο, η διάσημη ινσταγκραμική σελίδα @Podosfairakiasgr, “κάλεσε” μέλη της κορυφαίας ελληνικής ομάδας beach soccer, Νάπολι Πατρών, για μία αποκλειστική συνέντευξη!

Τα όρια του Instagram είναι ασφυκτικά μικρά και η συνέντευξη δημοσιεύθηκε σε δύο μέρη για λόγους χωρητικότητας.

Αρχικά πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε μία ομάδα σε ένα άθλημα όχι τόσο γνωστό όπως το beach soccer;

-«Κάθε καλοκαίρι παίζαμε τουρνουά 5χ5 όπως σχεδόν όλοι. Φτάσαμε σε ένα σημείο όμως να μην το ευχαριστιόμαστε για πολλούς λόγους και ψάχναμε κάτι διαφορετικό. Γνωρίζοντας κάποια παιδιά που έπαιζαν beach soccer ζητήσαμε πληροφορίες, μας άρεσε αυτό που μας παρουσίασαν και είδαμε μέσα από βιντεάκια και επειδή πάντα μας άρεσε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα κάναμε το ξεκίνημα αυτό!»

-Ποιοι είναι οι αρχικοί εμπνευστές της ομάδας και πώς προέκυψε το όνομα και το σήμα;

-«Οι αρχικοί εμπνευστές της ομάδας είναι 6! Ο Σπύρος Αβράμης, ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας, ο Βασίλης Σταυρόπουλος, ο Βασίλης Παπαζαφείρης, ο Γιώργος Γεωργικόπουλος, ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Ζαχαρίου. Το όνομα η αλήθεια είναι πως επειδή έπρεπε να προλάβουμε τον δικηγόρο για να φτιάξουμε καταστατικό είχαμε 10 λεπτά μόνο να το σκεφτούμε! Εν τέλει προέκυψε επειδή ο Βασίλης Παπαζαφείρης ήταν οπαδός της Νάπολι και 3 παιδιά από τους συνιδρυτές έμεναν στην περιοχή Νεάπολη, αποφασίσαμε να την ονομάσουμε Νάπολη Πατρών! Το αρχικό σήμα ήταν ένα απλό Ν κεφαλαίο και στην συνέχεια δημιουργήσαμε ένα νέο σήμα προσθέτοντας σε αυτό σήματα κατατεθέν της πόλης και του αθλήματος μας όπως ο φάρος και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και η χαρακτηριστική κίνηση του beach soccer, το ψαλιδάκι.»

-Στην Ελλάδα πόσα σωματεία υπάρχουν που ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα;

-«Στην Ελλάδα τα σωματεία που ασχολούνται σοβαρά με το beach soccer είναι γύρω στα 6. Είναι ένας καλός αριθμός για ένα καλό πρωτάθλημα, όταν οργανωθεί αυτό κάποια στιγμή».

-Υπάρχει οικονομική στήριξη από την ΕΠΟ και πόσο απέχουμε σαν χώρα σε επίπεδο οργάνωσης και υποδομών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες;

-«Οικονομική στήριξη από την ΕΠΟ δεν υπάρχει, είναι μηδαμινή! Τουλάχιστον σε σωματεία που αγωνίζονται στην Ευρώπη θα έπρεπε να βοηθάει έστω και λίγο. Σε επίπεδα οργάνωσης και υποδομών σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε έτη φωτός πίσω. Όσο δεν στηρίζεται αυτό το άθλημα από την ΕΠΟ θα βρισκόμαστε στην ίδια μίζερη κατάσταση ! Ελπίζουμε να αλλάξει κάποια στιγμή αυτό στο άμεσο μέλλον...»

-Ψάχνοντας κάποιος για την ομάδα θα δει πως παρά τα μόλις 7 χρόνια ζωής της έχει συμμετάσχει 4 φορές σε ευρωπαϊκη διοργάνωση έχοντας κάθε χρόνο να επιδείξει και κάτι καλύτερο με αποκορύφωμα την φετινή πορεία όπου φτάσατε στους 16 καλύτερους της Ευρώπης. Τι έχετε να πείτε για αυτό σας το κατόρθωμα ;

-«Θεωρείται κατόρθωμα γιατί μεταξύ άλλων έχουμε καταφέρει να μείνουμε οικογένεια σε καλές και άσχημες στιγμές που έχουμε ζήσει. Η πορεία μας στην Ευρώπη κάθε χρόνο όντως είναι ανοδική δείχνοντας πως γίνεται δουλειά τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό αλλά και το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Ελπίζουμε κάθε χρόνο και καλύτερα, φέτος ήταν στους 16, γιατί όχι στους 8 του χρόνου! Όπως λέει και το μότο μας: “Φτάσε όπου δεν μπορείς!”»

-Πόσο δύσκολη ήταν η φετινή προετοιμασία λόγω και της μη διοργάνωσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος αλλά και η διαμονή σας στο Ναζαρέ ελέω κορωνοϊού;

-«Ήταν αρκετά δύσκολη γιατί σταματήσαμε και ξεκινήσαμε 2 φορές λόγω της πανδημίας. Μάθαμε πως θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση 8 μέρες πριν ξεκινήσει άρα είχαμε ουσιαστικά μια εβδομάδα προετοιμασίας! Έπρεπε να “τρέξουμε” ένα ταξίδι που κανονικά το οργανώναμε 3-4 μήνες πριν! Έπρεπε μέσα σε 7 μέρες να διευθετήσουμε όλα τα θέματα και ακόμα πιο δύσκολη έκανε την κατάσταση η πανδημία προσθέτοντας και τεστ COVID και ένα τεράστιο πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθούμε στο Ναζαρέ.»

-Εκτός βέβαια από το Euro Winners Cup έχετε συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Πώς ήταν αυτή σας η εμπειρία;

-«Ναι πέρυσι δώσαμε το παρόν στο World winners cup στην Αλάνια της Τουρκίας! Τρομερή εμπειρία παίζοντας με ομάδες Ευρωπαϊκές και μη, ενώ είχαμε και τρομερή αγωνιστική παρουσία φτάνοντας μέχρι τους 16 καλύτερους του κόσμου.»

Χαζεύοντας τους παίκτες του ρόστερ σας, κάθε χρονιάς, βλέπουμε πολλούς Έλληνες αλλά και κορυφαίους Ευρωπαίους και Λατίνους παίκτες παγκοσμίου φήμης! Τι είναι αυτό που τους κερδίζει και παίζουν για την Νάπολη και αφήνουν κάποια επαγγελματική ομάδα της Ευρώπης;

-«Η ομάδα στο εξωτερικό έχει τεράστια αναγνωρισιμότητα, κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα όσο περίεργο και αν ακούγεται! Έτσι πολλοί ξένοι παίκτες γνωρίζοντας το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί προτιμούν να αγωνίζονται στην ομάδα μας. Ίσως καμιά φορά το να μην παίζεις με την πίεση που έχεις σε μια επαγγελματική ομάδα σε βοηθάει να αποδώσεις καλύτερα και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που υπάρχει προσελκύει αυτά τα ονόματα στην ομάδα μας!»

-Στα ταξίδια σας στο εξωτερικό πως σας συμπεριφέρονται οι οικοδέσποινες ομάδες σε σύγκριση με την Ελλάδα;

-«Οι ομάδες του εξωτερικού μάς συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ίσοι προς ίσους, είναι και ο χαρακτήρας του αθλήματος αυτός άλλωστε! Στην Ελλάδα και σε αυτό ακόμα είμαστε δυστυχώς πίσω».

-Από το κοινό του εξωτερικού πώς αντιμετωπίζεστε; Σας πλησιάζουν για να συζητήσετε, να βγάλετε φωτογραφίες ή να σας γνωρίσουν καλύτερα;

-«Μας αντιμετωπίζουν ως μία σπουδαία ομάδα πλέον! Ξέρουν πια όλοι στο εξωτερικό ποια είναι η Νάπολη Πατρών! Αρκετές φορές μας σταματούν στο δρόμο για φωτογραφίες και έχει τύχει να μας βγάλουν για φαγητό άνθρωποι της περιοχής προκειμένου να μάθουν περισσότερα πράγματα για την ομάδα μας!»

-Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να μας πείτε ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας ώστε να εξελιχθεί και αναπτυχθεί το άθλημα στην Ελλάδα.

-«Το άθλημα στην Ελλάδα για να αναπτυχθεί πρέπει να ενταχθεί στην δική του Ένωση και όχι να ανήκει στην ίδια με το Σάλας, όπως και συμβαίνει . Από 'κει και πέρα γήπεδα στην Ελλάδα μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή με τόσες παραλίες που διαθέτουμε σαν χώρα! Η λυπηρή αλήθεια είναι πως μας λείπει η οργάνωση σαν χώρα στο άθλημα. Εμείς σαν Νάπολη Πατρών βλέποντας το μέλλον έχουμε κάνει κινήσεις δημιουργώντας τμήμα under 21 και γήπεδο στο κέντρο της πόλης μας! Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινή σύμπραξη όλων των φορέων του beach soccer. Αλλιώς θα μείνει ένα μη αναγνωρισμένο άθλημα στην Ελλάδα!»

Υποστήριξη: SilkTech