Κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στη Γερμανία

Τετάρτη, Δεκέμβριος 22, 2021 - 7:33πμ

Ο κύβος ερρίφθη! Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον δεν άφησε περιθώρια επιλογής στη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε την επιβολή «λουκέτου» σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα.


Μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης του κορονοϊού παίρνει η γερμανική κυβέρνηση! Η επέλαση της μετάλλαξης omicron άλλωστε δεν άφησε περιθώριο επιλογής στους αρμόδιους και φυσικά από την ακτίνα των νέων μέτρων δεν ξεφεύγει και ο αθλητισμός.
Όπως ανακοίνωσε ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών αρχής γενομένης από τις 28 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της έξαρσης του ιού.
Κάτι που σημαίνει πως στα τέλη του μήνα θα επιβληθεί νέο lockdown σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα οποία με το υπάρχον καθεστώς επιτρεπόταν να φιλοξενήσουν μέχρι 15.000 άτομα. Βέβαια ορισμένα κρατίδια όπως εκείνο της Βαυαρίας είχαν φέρει από νωρίς καθολικό «λουκέτο» στα στάδια, μέτρο που αναγκαστικά πλέον πρόκειται να ακολουθήσει και όλη η υπόλοιπη χώρα.
Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ή ημερομηνία άρσης του νέου lockdown, αλλά το πιθανότερο είναι η γερμανική κυβέρνηση να πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον προτού τελικά αποφασίσει να προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων.

Υποστήριξη: SilkTech