Η απολογία του Άγγελου Δανιήλ στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Οι προτεινόμενες ποινές

Τετάρτη, Ιούνιος 23, 2021 - 11:02πμ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαίρου Σάλας, Νίκος Αυλωνίτης, απολογήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ενώπιων της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για τις κατηγορίες περί αθέμιτων παρεμβάσεων σε εκλογικές διαδικασίες Ενώσεων.

Να σημειωθεί ότι για τον κ. Αυλωνίτη, η τελική πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης είναι να του επιβληθεί 5ετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, 5ετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ για τον κ. Δανιήλ η τελική πρόταση είναι να του επιβληθεί 1 έτος απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, 1 έτος απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και πρόστιμο 2000 ευρώ.

«Ο Κούγιας πηδάει τις βάρκες τη μία μετά την άλλη»

Κατά την απολογία του, ο Άγγελος Δανιήλ είπε τα εξής:

«Δεν ήμουν εκεί την ημέρα των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είναι παράνομο, αλλά δεν είναι ηθικό και δεν είναι δεοντολογικό να είσαι σε Γενικές Συνελεύσεις άλλων Ενώσεων. Τον Παπαχρήστο (σ.σ. πρόεδρο ΕΠΣ Αιτ/νίας) τον ξέρω χρόνια. Έχω παίξει μπάλα στην Αιτωλοακαρνανία. Και τον υποστήριζα. Και μάλιστα το χωριό μου ήταν με τον αντίπαλο του Παπαχρήστου. Αν ασχολιόμουν δεν θα είχα πείσει το χωριό μου να τον ψηφίσει;

Κανένας μάρτυρας δεν είπε ότι με είδε. Όλοι άκουσαν. Κανείς δεν με είδε. Και στην Καρδίτσα το ίδιο.

Όλα ξεκινάνε από τον Κούγια. Ξέρω πώς κινείται. Πηδάει τις βάρκες τη μία μετά την άλλη. Έχει περάσει απ’ όλα τα άρματα. Τώρα θεωρεί πως είμαστε αντιμέτωποι. Και έφτιαξε όλο αυτό το πράγμα. Καμία συμμετοχή δεν είχα ούτε στην Καρδίτσα. Οι δηλώσεις του Ντάσιου είναι προσωπικές του απόψεις, εκφράζουν τον ίδιο ως εκπρόσωπο σωματείου στην Καρδίτσα. Δεν στήριξε κάποιον η ΕΠΣ Αχαΐας.

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον ξέρω. Δεν ξέρω αν ήταν στην Καρδίτσα. Στις εκλογές της Αχαΐας βεβαίως και ήταν. Κατάγεται από το Διακοφτό. Από το 2013 που διοικούσε ο Μπαλαφούτης, του έφυγε ένας στην αρχή και πριν τις εκλογές της ΕΠΟ το 2017 του έφυγαν άλλοι τρεις. Το 2017 στις εκλογές της Αχαΐας ήταν 66-44 το αποτέλεσμα. Ο Παπαδόπουλος ήρθε αφού τελείωσαν οι εκλογές.

Απειλούμαι με ισόβιο αποκλεισμό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Τι έγινε στην ΕΠΣ Αχαΐας;

Ο Κούγιας με έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, λέει ότι είμαι σε εγκληματική οργάνωση και πάω με ένα λεωφορείο και μπράβους σε εκλογές Ενώσεων. Εγώ σέβομαι τους νόμους. Το παιδί μου δίνει πανελλήνιες και κάθε μέρα μου έλεγε μπαμπά πώς πήγε το δικαστήριο. Πώς κάποιοι σπιλώνουν συνειδήσεις τόσο εύκολα; Δεν πρέπει τελικά να ασχολούμαστε με τα κοινά».

Αναλυτικά η εισήγηση για Δανιήλ – Ντάσιο:

«Για την ΕΠΣ Αχαΐας ισχύουν αυτά που ανέφερα για τον Παπαδόπουλο. Κανένα στοιχείο δεν ανέφερε ο μάρτυρας Μπαλαφούτης. Πρέπει να απαλλαγούν και ο Δανιήλ και ο Ντάσιος.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αν και ήταν παρόντες και οι δύο, ομοίως να απαλλαγούν.

Στην ΕΠΣ Καρδίτσας, όμως, Δανιήλ και Ντάσιος είχαν πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά, γιατί συμμετείχαν και αυτοί στον προπηλακισμό και τις εξυβρίσεις των εκπροσώπων των σωματείων που πρόσκεινται στον Παλάσκα».

Υποστήριξη: SilkTech