Champions League: Ρεάλ και Σίτι «αγκάλιασαν» την πρόκριση - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, Φεβρουάριος 25, 2021 - 11:02πμ

Σχεδόν και με τα δύο πόδια βρίσκεται στους «8» του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι με το 0-2 επί της Γκλάντμπαχ, ενώ τεράστιο βήμα πρόκρισης έκανε και η Ρεάλ Μαδρίτης με το «διπλό» στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα.

Το «τρένο» (Μάντσεστερ Σίτι) δεν σταμάτησε ούτε στην Βουδαπέστη. Με «οδηγό» τον Πεπ Γκουαρντιόλα οι «Πολίτες» μπορούν από σήμερα να σκέφτονται την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, καθώς επικράτησαν με 2-0 της τυπικά γηπεδούχου Γκλάντμπαχ στο «Φέρεντς Πούσκας» και ουσιαστικά έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του «Ετιχαντ» στις 16 Μαρτίου

Το ντεμπόύτο της γερμανικής ομάδα στους νοκ άουτ αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δε συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα και, πλέον, η ομάδα του Μάρκο Ρόσε ελπίζει μόνο σε θαύμα.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Σίτι βρέθηκε στους «16» του Champions League και μόνο εάν «αυτοκτονήσει» δεν θα βρεθεί στην επόμενη φάση. Ο Μπερνάρντο Σίλβα με το πέμπτο του γκολ μέσα στο 2021 (δύο περισσότερα ήδη από όσα πέτυχε σε όλο το 2020) και 8ο στο Champions League έβαλε μπροστά την Μάντσεστερ για να «σφραγίσει» τη νίκη στο δεύτερο μέρος ο σέντερ φορ της Εθνικής Βραζιλίας, Γκαμπριέλ Ζεσούς

Ήταν το 15ο ματς στα τελευταία 18 που η ομάδα του Γκουαρντιόλα πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ, καθώς και το ένατο σερί που η αγγλική ομάδα ανοίγει το σκορ.

Η αποβολή του Φρόιλερ στο 17΄ και η αναγκαστική αλλαγή του Ζαπάτα στο 30΄ βοήθησαν την Ρεάλ Μαδρίτης να φύγει νικήτρια από το Μπέργκαμο με 1-0 επί της Αταλάντα, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Champions League.

Χάρις στο γκολ του Μεντί στο 86΄ η «Βασίλισσα» είναι, πλέον, το απόλυτο φαβορί για να βρεθεί στους προημιτελικούς του Champions League με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» της Μαδρίτης.

Η Αταλάντα πάλεψε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 75 λεπτά, αλλά στο φινάλε του ματς δέχτηκε το γκολ και τώρα καλείται να κάνει μία μεγάλη υπέρβαση τον επόμενο μήνα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League έχουν ως εξής:

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)       1-4

(28΄πεν. Μέσι - 32΄,65΄,85΄ Μπαπέ, 70΄ Κιν)            

Λειψία (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)                 0-2

(53΄ Σαλάχ, 58΄ Μανέ)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)              2-1

(2΄ Ταρέμι, 46΄ Μαρέγκα - 83΄ Κιέζα)

Σεβίλη (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)               2-3

(7΄ Σούσο, 84΄ Ντε Γιονγκ - 19΄ Νταχούντ, 27΄,43΄ Χάαλαντ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία)          0-1

(71΄ Ζιρού)

Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)           1-4

(49΄ Κορέα - 9΄ Λεβαντόφσκι, 24΄ Μουσιάλα, 42΄ Σανέ, 47΄αυτ. Ατσέρμπι)      

Αταλάντα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)            0-1

(86΄ Μεντί)              

Γκλάντμπαχ (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)       0-2

(29΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 65΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς)        

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 9,10,16 και 17 Μαρτίου.

Υποστήριξη: SilkTech