Πατείς με - πατώ σε στην Αγυιά

Υπέροχο στιγμιότυπο με τον Δαβουρλή (facebook.com/groups/677737465714866)

Τέτοιες μέρες ήταν, 9 Ιανουαρίου το 1977 και για την 14η αγωνιστική η Παναχαϊκή υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της.

Η εκκαθάριση των εισιτηρίων έκρυβε ένα ακόμα ρεκόρ: 18.358 εισιτήρια και εισπράξεις 1.561.360 δρχ ή 4.583 ευρώ, ποσό που σήμερα ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει εύκολα σε παιχνίδι της η Παναχαϊκή (και χωρίς να κάνουμε την αναγωγή σε σημερινή αξία)...

Ξεχωριστό γεγονός το ότι ο Κώστας Δαβουρλής όχι μόνο έπαιξε -ως αντίπαλος- στα γνωστά του λημέρια, αλλά έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με σουτ - βολίδα από 25 μέτρα με την οποία νίκησε τον μεγάλο Τάκη Οικονομόπουλο που είχε μεταγραφεί στην Παναχαϊκή. Μάλιστα πολλοί Πατρινοί είχαν παραπονεθεί εντονα στον Δαβουρλή, όταν τον συνάντησαν μετά το ματς στο καφέ "Νάπολι" στην πλατεία Ολγας. Ένας ακόμα με θητεία σε Ολυμπιακό και Παναχαϊκή που έπαιξε σε κείνο το ματς, ήταν ο αμυντικός των «κοκκινόμαυρων» Ανδρέας Ζοάννος (προερχόμενος από τους Πειραιώτες).

Εκπληκτική η φωτογραφία με τις κατάμεστες εξέδρες και την προσπάθεια του φωτογράφου Κυριαζή να απαθανατίσει Δαβουρλή και Καραμανλή.

14). ΠΑΤΡΑ 9.1.77
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1.
Σκόρερ. 71 Δαβουρλής (Ο).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Πάγεβιτς): Οικονομόπουλος, Καραμανλης, Κοντόπουλος, Ζοάνος, Μάνα, Λεβέντης (46' Παπαγιαννόπουλος), Σταματόπουλος, Σπεντζόπουλος, Σπυρόπουλος, Ιωακειμίδης, Αποστολίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σάνον): Πουπάκης, Κυράστας, Αγγελής, Σιώκος, Γκλέζος, Συνετόπουλος, Δεληκάρης, Καραβίτης, Σταυρόπουλος, Δαβουρλής, Κρητικόπουλος, Αϊδινίου
Διαιτητής: Βασσάρας

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech