Χρήστος Τσερεντζούλιας: Ψηλά ο πήχης και ως βοηθός Δημάρχου

Τετάρτη, Ιανουάριος 10, 2024 - 6:00μμ

Με τη μεγάλη εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού να βρίσκεται ήδη στις αποσκευές του, ο ενεργεία Αιγιώτης πρωταθλητής στην ποδηλασία Χρήστος Τσερεντζούλιας ασκεί καθήκοντα εδώ και λίγα 24ωρα σε μια πρωτόγνωρη για αυτόν θέση ευθύνης, ως Βοηθός Δημάρχου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητικών δράσεων και διοργανώσεων του Δήμου Αιγιαλείας.
Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος μίλησε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στους Νίκο Λυριντζή και Βαγγέλη Κουτρουμπέλη, στη 'Φωνή της Αιγιάλειας' του Aigiovoice, χαρακτηρίζοντας ύψιστη τιμή το γεγονός ότι αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα στο πλευρό του Δημήτρη Καλογερόπουλου.
Χαρακτήρισε ως χρέος στον τόπο και υποχρέωση στον δήμαρχο που τον όρισε ως βοηθό του, να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του στην αναβάθμιση του μαζικού αθλητισμού. «Θα θητεύσω δίπλα στον καλύτερο στην διοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας τον κ. Καλογερόπουλο για την επιλογή του να του προσφέρει μια θέση πάνω στο αντικείμενο που επιθυμούσε και το οποίο γνωρίζει καλά.
«Το είχα πει και προεκλογικά ότι στόχος είναι να ωφεληθεί η Αιγιάλεια μέσα από σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, με τη βελτίωση του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη για την τόνωση του μαζικού αθλητισμού, σε συνεργασία και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και απερχόμενο πρόεδρο του ΝΠΔΔ Αθλητισμός, Παιδεία, Πολιτισμός' Παναγιώτη Ανδριόπουλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγάλος Αιγιώτης αθλητής με διεθνείς διακρίσεις και επί πολλά έτη πανελληνιονίκης.
Σύμφωνα με το πλάνο που ο Χρήστος Τσερεντζούλιας παρουσίασε την Παρασκευή στο Aigiovoice, άμεσα προχωρά η κατανομή των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία για το 2024, με σωστή αξιολόγηση και ιεράρχηση, με έμφαση αυτά που έχουν αναγνωριστεί για τις μεγάλες επιτυχίες και την εμβέλεια των γεγονότων στα οποία έχουν διακριθεί.
Στόχος του είναι ακόμη να συνδράμει στον δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδημαρχία και σε δράσεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σωματείων μαζικού αθλητισμού. «Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος με τους ανθρώπους του μαζικού αθλητισμού και όλα τα σωματεία της Αιγιαλείας, απαιτείται σωστός συνδυασμός έργων και χορηγιών για να καλυφθούν οι ανάγκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στους άμεσους στόχους του Χρήστου Τσερεντζούλια είναι η επιτυχία του 12ου Ημιμαραθώνιου δρόμου Αιγιαλείας που διεξάγεται την Κυριακή 21 Ιανουάριου στο Αίγιο και είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις για την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.
«Σε λίγες ημέρες, θα είναι εδώ οι μεγαλύτεροι αθλητές μεγάλων αποστάσεων, ο Δήμος στηρίζει με όλες τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα που θα τονώσει την επισκεψιμότητα στην πόλη κατά την περίοδο πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 203 χρόνια από την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας» επεσήμανε ο βοηθός δημάρχου για τον αγώνα που οργανώνει και φέτος ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου του δήμου και περιλαμβάνει τον ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.
«Οι μεγάλες εκδηλώσεις φέρνουν κόσμο, τα χρήματα που δαπανά ο δήμος επιστρέφουν στον τόπο και είναι μια αφορμή για να τονώσουμε και επισκεψιμότητα σε μόνιμη βάση μέσα από την επανάληψη επιτυχημένων διοργανώσεων» συμπλήρωσε ο κ. Τσερεντζούλιας, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι να γνωρίσουν όλοι την Αιγιάλεια, να μάθουν ότι αποτελεί αθλητικό προορισμό και, κατά συνέπεια, να αποτελέσει και τουριστικό προορισμό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την βεβαρυμμένη καθημερινότητά του, την εργασία σε γυμναστήρια πάνω σε προγράμματα για το κοινό με την ποδηλασία όπου είναι και επιδιώκει να παραμείνει στην 'ελίτ' σε επίπεδο διεθνές, ξεκαθάρισε ότι η ασχολία με τον δήμο δεν χαμηλώνει τον πήχη καθώς στόχος είναι και το Πρωτάθλημα στην Ποδηλασία για το 2024!
Στο επίκεντρο του πλάνου που συντάσσει ο δήμος -με τη δική του συνδρομή- είναι να αναβαθμιστούν οι προοπτικές για όλα τα νόμιμα σωματεία που συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες.

πηγη

Υποστήριξη: SilkTech