Ο Προμηθέας στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό

Σάββατο, Δεκέμβριος 9, 2023 - 10:00πμ
Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα στις 4 το μεσημέρι

Κολοσσός H Hotels και Προμηθέας θα ανοίξουν με το μεταξύ τους παιχνίδι, την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα Σάββατο (9/12, 16:00, ΕΡΤ Sports 1) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας στη Ρόδο.
Ο Κολοσσός H Hotels (10ος. 3-6) προέρχεται από το τρίτο του σερί δύο ηττών, αφού έχασε εντός από τον Παναθηναϊκό Aktor και εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ mateco. Μετράει τρεις ήττες σε πέντε ματς ως γηπεδούχος και έχει ήδη ξεπεράσει εκείνον που είχε συνολικά στην κανονική περίοδο της περασμένης σεζόν (9-2).
Ο Προμηθέας (3ος, 7-2) έκανε το δεύτερο σερί του τριών νικών, αφού θα ταξιδέψει στη Ρόδο μετά τις επιτυχίες του επί του Απόλλωνα Carna εντός, του Άρη Midea εκτός και της ΑΕΚ Betsson εντός. Έχει μία από τις δύο –η άλλη είναι του Παναθηναϊκού Aktor- αήττητες έδρες της φετινής Stoiximan Basket League (5-0) ενώ μακριά από αυτήν είναι στο 2-2. Στο αντίστοιχο σημείο της περασμένης σεζόν, ο Προμηθέας είχε τρεις νίκες λιγότερες (4-5).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους στις δύο προηγούμενες σεζόν και έτσι ο Προμηθέας διατήρησε ένα προβάδισμα που δημιούργησε στις πέντε προηγούμενες. Ο Κολοσσός H Hotels ωστόσο έχει τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια της Ρόδου.
Η ιστορία των αναμετρήσεων τους στο νησί έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα. Οι πρώτες τρεις κρίθηκαν με διαφορές 15-19 πόντων, ανεξαρτήτως νικητή. Οι τέσσερις που ακολούθησαν όμως δεν ανέδειξαν νικητή με διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων. Το πιο δραματικό φινάλε γράφτηκε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι όταν ο Κολοσσός H Hotels έφτασε στην επικράτηση με 69-67 χάρη σε ένα λέι απ του Μαρκίς Τιγκ στα 5 δέκατα πριν το φινάλε.

Υποστήριξη: SilkTech