Σοκ στο βόλεϊ: Χαροπαλεύει άνδρας των ΜΑΤ -Χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Παρασκευή, Δεκέμβριος 8, 2023 - 12:14πμ
Εξω από το γήπεδο

Δολοφονική χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ στην επίσημη ανακοίνωσή της την επίθεση των χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού ο οποίος μετά από χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαίας.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο μετά τις 10:30 οι γιατροί έκριναν ότι ο νεαρός αστυνομικός πρέπει να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα στο πόδι το οποίο είναι εκτεταμένο και πολύ σοβαρό ενώ η κατάστασή της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο, επίσης, για ρίψη με ευθεία βολή περισσότερων εκ των μιας ναυτικών φωτοβολίδων μια από τις οποίες χτύπησε τον αστυνομικό στο πόδι προκαλώντας του μεγάλη αιμμοραγία.

Όσον αφορά τη διαδικασία που εξελίσσεται στο Τμήμα Αλλοδαπών για τους 424 προσαχθέντες διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ ότι «πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σε καθολική διαμαρτυρία, στις έδρες όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας προχωρούν την Δευτέρα οι αστυνομικοί.
Στην Πάτρα με απόφαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού.
Η Ένωση καλεί όλα τα μέλη της να δώσουν δυναμικό παρόν και να στείλουν ένα μήνυμα: Όχι άλλα θύματα.
Οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών γίνονται με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου κατά τα επεισόδια που έγιναν στο Ρέντη.
Σημειώνεται ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ήταν πολλές καθώς θεώρησαν τα μέτρα αναποτελεσματικά και τεράστια την κατασπατάληση δυνάμεων.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:
Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της Αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου Συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της Αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.
Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως Αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.
Σε αυτό το περιβάλλον η 'Ενωσή μας διοργανώνει Παράσταση Διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας Ερμού 95, συμμετέχοντας στην καθολική διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθεί ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΤΟΥΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του Σάββατου ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στα γήπεδα.
Η σύσκεψη διήρκησε δύο ώρες, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κάθε τρόπο ώστε να καταφέρει να εξαλείψει τη βία στα γήπεδα, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες επί τάπητος τέθηκε η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει και οι αστυνομικοί.
Αν αποφασιστεί αυτό, τότε η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και στις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί εισηγήσεις ακόμα και για διακοπή του πρωταθλήματος.
Τέλος, ένα από τα μέτρα που φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση είναι και το οριστικό κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα σε επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 424 προσαχθέντες οι έρευνες επικεντρώνονται σε περίπου 40 άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παραβάσεις περί όπλων, ναρκωτικών, σωματικές βλάβες και επεισόδια. Παράλληλα, επτά άτομα από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, DNA και να τους γίνει εξέταση για υπολείμματα πυρίτιδας. Κάποιοι από αυτούς είναι σεσημασμένοι. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να υπάρξει καμία σύλληψη.

Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για όσα συνέβησαν την Πέμπτη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ανακαλύφθηκαν μέσα στο στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη υπολείμματα από καμένες μπλούζες, σουγιάς, φωτοβολίδες και κροτίδες μέσα στην τουαλέτα του γηπέδου, τα οποία έμειναν εκεί όταν προσπαθούσαν να καταστρέψουν στοιχεία των επιθέσεων. Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να δει αν υπάρχει κάποιος συσχετισμός των ευρημάτων αυτών με το δράστη που εκτόξευσε την φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του. Σημειώνεται ότι σε σχέση με ένα κομμάτι σίδερο εκτοξευτήρα φωτοβολίδας που είχε εντοπιστεί κοντά στον χώρο του γηπέδου, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ένα κομμάτι λαμαρίνας άσχετο με την υπόθεση.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο αστυνομικός

Στο μεταξύ, ο 31 ετών αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, βρίσκεται σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Φέρει δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.
Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον μηρό στου Ρέντη, είναι σε καταστολή στη ΜΕΘ με διάχυτη αιμορραγία.
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ

Την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Oι 424, που προσήχθησαν για τα επεισόδια στου Ρέντη στην διεύθυνση Αλλοδαπών, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στου Ρέντη, όταν άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Η φωτοβολίδα τον βρήκε στο μηρό. Η ναυτική φωτοβολίδα, που έχει την ιδιότητα να μην σβήνει, έμεινε για ώρα μέσα στον μηρό του αστυνομικού και συνέχιζε να καίει, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία, και φέρεται να έχει βρει τη μηριαία αρτηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να κάνουν μία νέα επέμβαση καθώς χθες λόγω της κατάστασης της υγείας του ήταν αδύνατον.Οι συγγενείς του 31χρονου αλλά και οι συνάδελφοί του είναι στο πλευρό του και περιμένουν ένα θετικό μήνυμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Παράλληλα, το ηχητικό ντοκουμέντο από τις επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών των Αρχών, την ώρα των επεισοδίων, προκαλεί ανατριχίλα.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητείται το μεγάλο θέμα της βίας στα γήπεδα, με αφορμή τον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσαν χούλιγκανς την Πέμπτη, σε επεισόδια στου Ρέντη.

Στην κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Γ. Οικονόμου (Προστασίας του Πολίτη), Γ. Φλωρίδης (Δικαιοσύνης), Γ. Βρούτσης (Αθλητισμού), Σ. Παπασταύρου και Α. Σκέρτσος (Επικρατείας) και ο Γ. Μπρατάκος (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ) θα συζητηθεί όλο το πλαίσιο για την ασφάλεια εντός και εκτός γηπέδων.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και να ερευνηθεί αν και ποιες διορθωτικές προσθήκες θα μπορούσαν να υπάρξουν για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων αλλά και το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας στα αθλητικά γεγονότα.Πληροφορίες δε, θέλουν τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για διακοπή του πρωταθλήματος.

Το μήνυμα του υπουργού Δικαιοσύνης
«Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα» διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης (Παραπολιτικά 90,1) απορρίπτοντας ότι πρόκειται για οπαδική βία.

 «Θέλουμε δουλειά στο θέμα της οπαδικής βίας αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται απλώς για οπαδική βία, πρόκειται για βία η οποία ασκείται με αφορμή αθλητικά γεγονότα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι κοινοί εγκληματίες»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει περαιτέρω παρεμβάσεις επιβεβαίωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Ο πολλές πράξεις που έχουν γίνει πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες… Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας» σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. εκτιμώντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται στον Ποινικό Κώδικα, με πιο αυστηρές ποινές για κακουργηματικές πράξεις, θα λύσουν σε ένα μεγάλο ποσοστό την κατάσταση.

«Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ρόλος της Αστυνομίας

Στη σύσκεψη θα τεθεί και θέμα περαιτέρω ελέγχων σε Συνδέσμους, αλλά και η στάση της Αστυνομίας σε αθλητικά γεγονότα.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις που διατυπώνονται από κάποιες πλευρές ότι η παρουσία αστυνομικών, εντός και εκτός γηπέδων, «προκαλεί».

«Δεν έχει καμία λογική, καμία βάση. Και δυστυχώς, το ακούμε, κυρίως από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, για πάρα πολλά χρόνια, ότι δεν φταίνε, δηλαδή, αυτοί που σπάνε τα πανεπιστήμια ή αντίστοιχα τα γήπεδα, φταίει η Αστυνομία που βρίσκεται εκεί» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αστυνομία πρέπει να παραβρίσκεται και σε αυτούς τους χώρους για να καταστέλλει εγκληματικές συμπεριφορές.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.
Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως θα έχουν καταγραφεί τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Σημειώνεται ότι η φωτοβολίδα έπληξε τον μηρό του άτυχου 31χρονου με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ακατάσχετη αιμορραγία. Ήδη έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και αναμένεται ακόμη μία σήμερα για να καθαριστεί το τραύμα του. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας του.
Οι 424 προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν ακόμα στοιχεία και δεν έγινε καμία σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 8 από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, όπως και να υποβληθούν σε τεστ εξακρίβωσης για το εάν υπάρχει πυρίτιδα πάνω τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 30 άτομα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές λόγω εμπλοκής τους σε επεισόδια σε γήπεδα, αλλά και σε υποθέσεις οπλοκατοχής και ναρκωτικών.
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει και ένα σημαντικό εύρημα . Έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και κοντά στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός, εντοπίστηκε ένα εξάρτημα που εκτιμάται ότι ανήκει στην συγκεκριμένη φωτοβολίδα, η οποία λειτουργεί με κορδόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αλεξίπτωτο, το οποίο επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας.
Το αλεξίπτωτο έχει μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και DNA, που θα συγκριθούν στη συνέχεια με αυτά που έχουν ληφθεί από προσαχθέντες των χθεσινών επεισοδίων. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».
Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό
Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη "Μ. Μερκούρη", ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας "Άγιος Παντελεήμων" (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος.
Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

ΕΚΚΛΗΣΗ

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Όπως αναφέρει στην έκκλησή της: «Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη "Μ. Μερκούρη", ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος»
«Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από τις 08:30 ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα βρίσκονται οι γονείς του αστυνομικού οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη, με περιπολικό, συνοδεία ψυχολόγου.
Ο 31χρονος στο μεταξύ νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς ωστόσο βελτίωση της κατάστασής του, καθώς η ζημιά στον μηρό του από την ναυτική φωτοβολίδα είναι πολύ σοβαρή.
Στο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».
Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες σε τρία άτομα που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα άτομα που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον τρία άτομα.
Σύμφωνα με το νέο ανακοινωθέν το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος:
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
»Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».
Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε νωρίτερα από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, τα ξημερώματα, όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός, έχασε πολύ αίμα και χρειάστηκε μαζικές μεταγγίσεις, ενώ υπέστη και καρδιακή ανακοπή, από την οποία επανήλθε στη ζωή μετά από 10 λεπτά ΚΑΡΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης και ενώ ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα 150 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και στη συνέχεια επέστρεψε εντός του «Μελίνα Μερκούρη».
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 424 προσαγωγές, δηλαδή των περισσοτέρων από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο - αφού έφυγαν αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά - ώστε να εντοπιστεί ο δράστης, με την ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της και την εκπρόσωπο του Σώματος να δηλώνουν στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες.
Στη δημοσιότητα έχει βγει και το βίντεο από τη στιγμή της μεταφοράς του 31χρονου αστυνομικού στο νοσοκομείο.
Tο βίντεο δείχνει το ασθενοφόρο που έχει παραλάβει τον αστυνομικό και ξεκινάει την μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, λιγα λεπτά μετά την προσπάθεια των συναδέλφων του να σταματήσουν τη αιμοραγία.
Τι είναι όμως η ναυτική φωτοβολίδα που «χτύπησε» τον αστυνομικό;
Οι φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης για ναυτική χρήση δεν έχουν σχεδιαστεί βέβαια για να αποτελούν φονικό όπλο, αλλά για να σώζουν τις ζωές ναυτικών, καθώς οι τελευταίοι κάνουν χρήση τους σε απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις στη θάλασσα.
Η συγκεκριμένη φωτοβολίδα χρησιμοποιείται όταν απειλείται η ζωή ανθρώπων ή κάποιο σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται να δοθεί άμεσα σήμα κινδύνου. Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται όταν άλλες μέθοδοι επικοινωνίας δεν μπορούν, για οποιονδήποτε λόγο, να χρησιμοποιηθούν.
Πόσο εύκολα μπορεί να την αποκτήσει κάποιος
Αν και πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα στα χέρια των ταραξιών, μπορούν να αποκτηθούν πάρα πολύ εύκολα, καθώς είναι τόσο φθηνές όσο και άμεσα προσβάσιμες. Κάθε κατάστημα με ναυτιλιακά διαθέτει, ενώ -ακόμα και αν κάποιος δε θέλει να πάει στο φυσικό κατάστημα, πωλούνται και μέσω διαδικτύου.
Οι τιμές τους ποικίλουν μεταξύ 4 και 10 ευρώ, ενώ υπάρχουν και οι πιο ακριβές, που φτάνουν περίπου τα 25. Πρόκειται για τη λεγόμενη φωτοβολίδα - αλεξίπτωτο ή αλλιώς φωτοβολίδα ερευνών.
Η συγκεκριμένη απελευθερώνεται στα 350 μέτρα για μεγάλη απόσταση θέασης, έχοντας προφανώς μεγαλύτερη προωθητική δύναμη. Καταλαβαίνει εύκολα, λοιπόν, κανείς ότι η ίδια φωτοβολίδα σε ευθεία βολή μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά από τις υπόλοιπες.
Πώς λειτουργεί
Όταν μια ναυτική φωτοβολίδα χτυπά το σώμα, η καύση της πρωτεϊνικής ύλης συνεχίζεται. Η φλόγα που βγαίνει από το σώμα είναι ορατή μέχρι να καεί ολόκληρη, όπως κάνει οποιοδήποτε πυροτέχνημα. Δεν σταματά μέχρι να σβήσει.
Καθώς προορίζονται για χρήση στη θάλασσα είναι σχεδιασμένες, έτσι ώστε να μην σβήνουν με νερό αλλά ούτε με τη χρήση πυροσβεστήρα.
Σβήνουν μονάχα όταν τελειώσει η γόμωση που έχουν.
Τι προκαλεί στον οργανισμό
Σε πρόσφατο τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα μιας δικηγόρου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, η φωτοβολίδα συνέχιζε να καίει το πόδι της γυναίκας, την ώρα που οι άνδρες των ΜΑΤ συνέχιζαν -μάταια- να προσπαθούν να τη σβήσουν με τον πυροσβεστήρα.
Στην περίπτωση του 31χρονου αστυνομικού που χαροπαλεύει προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στους ιστούς αλλά και κακώσεις με αποτέλεσμα να πρέπει να χειρουργηθούν όλα, για να καθαριστούν και να μην υπάρξει μόλυνση.
Οι ναυτικοί συνήθως τις κρατούν στο χέρι, οι χούλιγκαν όμως συνήθως, για να τις μετατρέψουν σε όπλο, χρησιμοποιούν και πυροσωλήνες ως εκτοξευτήρες, μετατρέποντάς τις σε «ευθείας βολής».
Από τι υλικό είναι φτιαγμένες
Συνήθως έχουν μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα, έχουν μια πυροτεχνική σύνθεση, που παράγει τη θερμότητα και το χρώμα της φωτοβολίδας, ενώ περιέχει ακόμα συνδυασμό οξειδωτικών, καυσίμων και χρωστικών.
Ακόμα την ασφάλεια που είναι είτε ένα φυτίλι είτε ένα κορδόνι, το οποίο εκκινεί την καύση της πυροτεχνικής σύνθεσης και ένα αλεξίπτωτο, το οποίο επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας και κάνει την κατανομή του φωτός και της θερμότητας πιο ομοιόμορφη.

Η ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ

Η στιγμή της διακομιδής του αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον τραυματισμό του από φωτοβολίδα, στα επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" στου Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, έχει καταγραφεί σε νέο βίντεο ντοκουμέντο.
Το ασθενοφόρο έχει παραλάβει τον αστυνομικό που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη και κατευθύνεται προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας...
Ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη μίλησε στην εκπομπή "Live News" για όσα συνέβησαν.
«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όλος ο φίλαθλος κόσμος αλλά και η Ελληνική Κοινωνία, παρακολουθεί αηδιασμένη τα τελευταία γεγονότα που σημάδεψαν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ των ομάδων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, στο γήπεδο του Ρέντη για το League Cup «Νίκος Σαμαράς».
Με την παρούσα σημερινή δημόσια παρέμβασή μου, δεν θα ήθελα να διατυπώσω τις απόψεις μου σχετικά με την οπαδική βία, τις ευθύνες και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε όλοι.
Θα ήθελα σήμερα με την ανάρτησή μου αυτή, ως άνθρωπος του αθλητισμού, να προτείνω και να καλέσω δημόσια το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, εάν αποφασίσει την επανάληψη του αγώνα να μην γίνει χωρίς θεατές.
Αλλά με συγκεκριμένους θεατές.
Τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ομάδων βόλεϊ της Αττικής στην κερκίδα, φορώντας την φανέλα των ομάδων με την οποία αγωνίζονται.
Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, Αεκτζίδες, κ.α., δίπλα – διπλά να παρακολουθούν έναν συναρπαστικό αγώνα στο άθλημα που αγαπούν.
Στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα σε όλους, ότι μας Ενώνει η Αγάπη για τον Αθλητισμό και δεν έχουν θέση στην κερκίδα ή στα περίχωρα των κλειστών γυμναστηρίων πρόσωπα, που πληγώνουν με τις πράξεις τους την εικόνα του βόλεϊ.
Με την ευχή να βγει νικητής στη μάχη της ζωής, ο 30χρόνος Αστυνομικός

ΟΣΦΠ

«Μετά τα πρωτόγνωρα χθεσινοβραδινά γεγονότα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. οφείλει να καταγγείλει την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την τραγική αντιμετώπιση ενός θλιβερού περιστατικού, του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού υπαλλήλου, ο οποίος δίνει μάχη με την ζωή και του ευχόμαστε ανώδυνη ανάρρωση, όπως και σε όλους όσοι υπέστησαν τραυματισμούς και πνευμονολογικά προβλήματα από την αναιτιολόγητη αστυνομική βία.
Περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα έξω και μακριά από το γήπεδό διεξαγωγής του αγώνα από ομάδα ατόμων, τα οποία ουδεμία σχέση δεν είχαν με τον αγώνα, ούτε πριν ούτε μετά το συμβάν. Τονίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το νικηφόρο 1ο σετ για τον ΟΣΦΠ, του αγώνα βόλεΐ, δίχως προφανή λόγο και αιτία. Ο δε σοβαρός τραυματισμός έλαβε χώρα σε παράδρομο απόστασης σχεδόν πεντακοσίων μέτρων από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Γεγονότα που αποδεικνύουν ότι υποκινήθηκαν από ταραξίες οι οποίοι πιθανότατα δεν επέστρεψαν σε αυτό μετά τη λήξη τους αλλά αποχώρησαν προς άγνωστες κατευθύνσεις, καθώς θα ήταν πολύ εύκολο για την αστυνομία να τους εγκλωβίσει και να τους συλλάβει με βάση τις δυνάμεις που ήδη διέθετε στην περιοχή. Αντ' αυτού η πανικόβλητη και τραγική αντίδραση των εποπτών της αστυνομίας ήταν να ρίξουν αμέτρητα χημικά και δακρυγόνα κοντά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να δηλητηριασθεί η ατμόσφαιρα εντός του κλειστού γηπέδου, να κινδυνεύσουν περίπου 800 παρευρισκόμενοι (αποστολές ομάδων, συνοδοί, παράγοντες του αγώνα και φίλαθλοι, ανήλικοι αθλητές Ακαδημιών και νεαροί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας μας), να επικρατήσει πανικός σε οικογένειες και μικρά παιδιά και φυσικά να διακοπεί ο αγώνας (γεγονός που είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει) καθόσον δεν ήταν δυνατή ούτε η έξοδος ούτε η παραμονή στο γήπεδο. Αυτή η τραγική ανεύθυνη και επικίνδυνη αντίδραση των επιτελαρχών της αστυνομίας συνεχίστηκε με τον ακόμη πιο τραγικό τρόπο.
Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία όχι μόνο την αθλητική, αποφασίστηκε η ΟΜΗΡΙΑ όλων των φιλάθλων, εντός του κλειστού γηπέδου, με τη χρήση βίας, επειδή τραυματίσθηκε αστυνομικός. Απόφαση η οποία προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πανικό μεταξύ των φιλάθλων και επιτάθηκε επικίνδυνα από εστία φωτιάς σε εσωτερικούς χώρους του κλειστού γηπέδου από άγνωστη αιτία, η οποία ευτυχώς σβήστηκε με την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι της Πυροσβεστικής, η οποία δεν επιτρεπόταν να προσεγγίσει! Μετά από απεγνωσμένες εκκλήσεις της διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για ψυχραιμία, αποφασίστηκε από την αστυνομία η απελευθέρωση μόνο τον γυναικόπαιδων και των αθλητών των δύο ομάδων, κατακρατώντας παράνομα περίπου 500 φιλάθλους, δηλαδή όλους τους άντρες άνω των 15 ετών!! Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!! Δυστυχώς η αδυναμία τους να προλάβουν τα επεισόδια και η ανικανότητά τους να τα αντιμετωπίσουν, συνεχίστηκε με την απόφαση προσαγωγής εκατοντάδων ομήρων με κλούβες, στα μπουντρούμια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής στην Πέτρου Ράλλη. Μεταξύ αυτών χορηγών, συνεργατών, υπαλλήλων, δημοσιογράφων, πατεράδων, αθλητών, πολλοί από τους οποίους ξυλοκοπήθηκαν και εξυβρίστηκαν χωρίς λόγο.
Ζήσαμε πραγματικά τραγικές στιγμές, με παιδιά να αποχαιρετούν τους πατεράδες με λυγμούς και φιλιά, γυναίκες να αγκαλιάζονται με τους συντρόφους και φίλους τους! Σε όλους αυτούς δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, μέχρι την πλήρη ηθική και ψυχολογική τους αποκατάσταση.
Τέλος προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας, απευθύνουμε δύο απλά ερωτήματα: Αλήθεια σκοπεύετε να εφαρμόσετε στο μέλλον την ίδια τακτική ομηρίας σε κάθε κλειστό ή ανοιχτό χώρο συνάθροισης κόσμου σε περίπτωση τραυματισμού αστυνομικού; Αλήθεια θα εφαρμόσετε την ίδια τακτική και σε περίπτωση τραυματισμού οποιουδήποτε φιλάθλου; Σε αυτή την περίπτωση κύριοι, δεν έχετε παρά να καταθέσετε τις αστυνομικές σας ταυτότητες και να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΧΘΕΣ, ζητώντας ταπεινά συγνώμη τόσο από τον σοβαρά τραυματισμένο συνάδελφο σας όσο και τους οικείους του και την ελληνική κοινωνία. Να κλειστείτε σπίτια σας με σβησμένα τα φώτα και να αναλογισθείτε ότι, εν έτη 2023 αποφασίζετε να εκφράσατε με τον πιο φασιστικό τρόπο το μακρύ χέρι της κρατικής εξουσίας, στην απεγνωσμένη σας προσπάθεια να καλύψετε την ανικανότητά σας, στην εκτέλεση των κυβερνητικών και αστυνομικών σας καθηκόντων.
Στην περίπτωση δε που η αναισθησία σας υπερνικήσει τις ενοχές σας και παραμείνετε στις θέσεις σας, θα είστε για πάντα στιγματισμένοι για το κακό που προκαλέσατε στον άτυχο συνάδελφο σας, με την ανικανότητά σας να εκτελέσετε το καθήκον πρόληψης επεισοδίων. Καθώς επίσης και σε εκατοντάδες φιλάθλους που υπέστησαν και συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και αυτή τη στιγμή ξυλοδαρμούς, εξυβρίσεις και αναιτιολόγητη βίαιη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της ομηρίας τους η οποία συνεχίζεται χωρίς νόμιμη αιτία.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται αδιαπραγμάτευτα τις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατικής Αθλητικής – και όχι μόνο Ιστορίας του, ενεργώντας κάθε απαραίτητη ενέργεια προς κάθε πολιτική αθλητική και δικαστική αρχή.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη για την οπαδική βία θα έχει αύριο, Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.
Η σύσκεψη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00, πραγματοποιείται μετά τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας "Μελίνα Μερκούρη", όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
"Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες", δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε πάντως ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της οπαδικής βίας.
"Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα", υποστήριξε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 από τους 425 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη με τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό, που βρίσκεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.
Την ίδια ώρα, σε νέες προσαγωγές για τα επεισόδια στου Ρέντη με τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού, σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (08.12.23).
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σήμερα, οι νέοι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ στα γραφεία της οπαδικής βίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, που προσήχθησαν ως ύποπτοι, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα πρόσωπα αυτά από άτομα, τα οποία τους «κάρφωσαν».
Οι ύποπτοι αυτή τη στιγμή εξετάζονται και οι πληροφορίες λένε ότι έχουν ζητήσει την παρουσία των δικηγόρων τους.

ΣΕ ΚΩΜΑ

Σε τεχνητό κώμα βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τα άγρια επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη στον αγώνα για το λιγκ καπ του βόλεϊ, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Κατά πληροφορίες, οι γιατροί προχώρησαν σε αυτή την απόφαση για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την κατάστασή του. Σε 2 με 3 ημέρες, θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν, για να δουν εάν ανταπεξέρχεται ο οργανισμός του και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.
Σημειώνεται ότι το χθεσινοβραδινό χειρουργείο, έγινε για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας, όπου ο άνδρας υπέστη ανακοπή και επανήλθε αφού καρφώθηκε στο μηρό του και έκοψε αρτηρία η ναυτική φωτοβολίδα .
Το ιατρικό ανακοινωθέν
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το χτεσινό ιατρικό ανακοινωθέν περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση.
Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.
ΕΛΑΣ: Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δράστης
Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια, υποστηρίζοντας πως «ανάμεσα στους 400 προσαχθέντες υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης».

AΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στου Ρέντη και ο σοβαρός τραυματισμός του Αστυνομικού από χούλιγκαν. Η εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά ζητώντας τη διενέργεια έρευνας και την εποπτεία της έρευνας που διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αναλυτικά η παραγγελία του Αρείου Πάγου
Προς την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά
Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.
Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού

Ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και και μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. 

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.  Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 «Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο, αφού ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες αυτή τη στιγμή είναι ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασε.

Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Η ΕΛΑΣ έδιωξε τα γυναικόπαιδα και κράτησε τους άνδρες στο γήπεδο

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτού που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και κατ’ επέκταση απέκλεισε το γήπεδο. Άφησε τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και κράτησε εγκλωβισμένους τους άνδρες. Κατά πληροφορίες αυτοί ήταν εκατοντάδες και σκοπός της ΕΛΑΣ ήταν να περάσουν όλοι από έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι είχαν εμπλοκή με με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στο Αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, καθώς δεν υπήρχε χώρος στη ΓΑΔΑ για όλους.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Σε εκατοντάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Έκλεισαν την οδό Πέτρου Ράλλη οι συγγενείς των προσαχθέντων. 

Συγκεκριμένα η αστυνομία έχει προσαγάγει συνολικά 424 άτομα, τα οποία από το κλειστό του Ρέντη λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  στην Πέτρου Ράλλη προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Εξω από το Μεταγωγών από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται δεκάδες γονείς, καθώς έχουν προσαχθεί τα παιδιά τους και περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Υπάρχουν επίσης πολλοί φίλοι και συγγενείς των προσαχθέντων.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έγινε κάποια ενημέρωση σε όσους είναι έξω, καθώς διαβάστηκαν τα ονόματα όσων έχουν προσαχθεί. Στη συνέχεια οι συγγενείς προχώρησαν σε διαμαρτυρία κλείνοντας την οδό Πέτρου Ράλλη.

Αξιωματικός της αστυνομίας ενημέρωσε τους συγγενείς ότι οι προσαχθέντες θα εξεταστούν για το αν είχαν κάποια σχέση με τα επεισόδια που στοίχησαν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Ουσιαστικά θέλουν να δουν αν έχουν στα χέρια τους ίχνη πυρίτιδας. 

Η ΔΙΑΚΟΠΗ

Διεκόπη ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για το League Cup «Νίκος Σαμαράς», στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», (1-0 σετ και 10-17 στο β') καθώς έξω από το γήπεδο εκτυλίσσονται επεισόδια.

Σοβαρά τραυματίστηκε άνδρας των ΜΑΤ, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά διμοιρίας που βρισκόταν εξωτερικά του γηπέδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 120 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο, ενώ λίγα λεπτά μετά η κατάσταση ξέφυγε με τους οπαδούς να αρχίζουν να πετάνε τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να καρφωθεί στο μηρό ενός αστυνομικού.

Χαροπαλεύει ο άνδρας των ΜΑΤ
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτοβολίδα φαίνεται να έχει πετύχει κεντρική αρτηρία με αποτέλεσμα ο άνδρας των ΜΑΤ να χαροπαλεύει, καθώς νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος στην εντατική.

Όλη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει στο νοσοκομείο, ενώ παραμένει πολύ δύσκολη η κατάστασή του.

Στην Κατεχάκη υπάρχει τεράστιος αναβρασμός και στο γήπεδο αναμένεται να φτάσουν ενισχύσεις της ΕΛ.ΑΣ. για μαζικές συλλήψεις.Στο σημείο έχει γίνει έντονη ρίψη χημικών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ

Εν τω μεταξυ ανοίγει η πόρτα των φυλακών για 20 Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί για τα αιματηρά επεισόδια τον περασμένο Αύγουστο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του φιλάθλου της Ένωσης Μιχάλη Κατσούρη.

Ειδικότερα, με ανακριτική διάταξη που εκδόθηκε οι αιτήσεις για αποφυλάκιση των 20 παραπάνω κατηγορουμένων έγιναν δεκτές, ενώ εντός της ημέρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει απόφαση και για άλλες αιτήσεις αποφυλάκισης.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πάντως οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας με σκοπό την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και η καταβολή εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες συνολικά έχουν υποβληθεί περισσότερες από 90 αιτήσεις αποφυλάκισης από Κροάτες κατηγορούμενους.

Υποστήριξη: SilkTech