Φανταστικός ο Προμηθέας έκανε περίπατο και με την ΑΕΚ 100-95 (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκέμβριος 3, 2023 - 12:05πμ
Φοβερή εμφάνιση

Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο το βράδυ του Σαββάτου (2/12) στο Τόφαλος.

Ο Χάντερ Χέιλ έβαλε τις βάσεις και οι Κάουαν - Κόφι τα μεγάλα σουτ και τις βολές για να πάρει ο Προμηθέας την νίκη επί της ΑΕΚ Betsson (100-95) στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Ο Προμηθέας επικράτησε με 100-95 της ΑΕΚ Betsson, με τον Χάντερ Χέιλ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής χάρη στην έφεσή του στο σκοράρισμα που κρατάει τους Πατρινούς πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη βαθμολογία της Stoiximan Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 32 πόντους (5/7 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 4/5 βολές), με τους Κάουαν και Κόφι να τον υποστηρίζουν με μεγάλα σουτ και με εύστοχες βολές στα τελευταία λεπτά. Ο Προμηθέας ανέβηκε στο 7-2 (5-0 εντός και 2-2 εκτός έδρας), εντυπωσιακό και το εκπληκτικό ξεκίνημα του Χάιμε Ετσενίκε που σκόραρε κατά ριπάς στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στους συμπαίκτες του.

Στο 4-5 έπεσε η ΑΕΚ (4-1 εντός και 0-5 εκτός έδρας), με τον coach Πλάθα να συνεχίζει να ψάχνει το πρώτο διπλό της ομάδας του στη σεζόν και μαζί διάρκεια και συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ για 40 λεπτά. Ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε ήταν αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο μέρος, ο Τσέισον Ραντλ κι ο Τζόρνταν ΜακΡέι οι δύο που προσπάθησαν στο δεύτερο. Οι κιτρινόμαυροι μείωσαν από τους 26 έως τους έξι (88-82), χωρίς όμως να πετύχουν κάτι περισσότερο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Κατραχούρας
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-18, 59-40, 78-67, 100-95
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 10η αγωνιστική ο Προμηθέας θα παίξει στη Ρόδο με τον Κολοσσό (9/12 στις 16:00), ενώ η ΑΕΚ Betsson θα υποδεχθεί το Μαρούσι (9/12 στις 20:15).

EΛ-ΑΣ

Επί ποδός βρίσκεται η τοπική αστυνομία για την αποφυγή συμπλοκής φιλάθλων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.
Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, τα στέκια των δυο ομάδων βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Οι μεν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μετέβησαν νωρίτερα στο «Α. Πεπανός» όπου η ομάδα τους αναμετρήθηκε με το ΝΟΠ και αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι στην οδό Σαχτούρη, οι δε της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν από την οδό Ζαϊμή στο «Δ. Τόφαλος», όπου η Ένωση αντιμετωπίζει τον Προμηθέα.
Επίσης, από το απόγευμα, ισχυρή αστυνομική δύναμη, βρίσκεται στα διόδια του Ρίου αλλά και στην περιοχή γύρω από το παλέ των Μποζαϊτίκων, προκειμένου να αποφευχθεί η οργανωμένη προσέγγιση φιλάθλων.

Υποστήριξη: SilkTech