Διακρίσεις του Αθηνόδωρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Τετάρτη, Νοέμβριος 22, 2023 - 6:00μμ
Ικανοποίηση στον Αιγιώτικο σύλλογο

Ο Αθηνόδωρος Αιγίου συμμετείχε με οκτώ αθλητές και αθλήτριες στο εξ αναβολής πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος που έγινε στις 19 Νοεμβρίου στο αθλητικό κέντρο «Σκαμνιές» στην Πηγή των Τρικάλων.
Τα αποτελέσματα τόσο από πλευράς κατάταξης όσο κι από πλευράς επίδοσης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού όλοι έτρεξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, αν και βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Τις καλύτερες θέσεις κατέκτησαν οι Ανδρέας Γεωργίου (9ος) και Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου (10ος) στα 6 και 10χλμ. αντίστοιχα. Η Ευγενία Βαρβία τερμάτισε 14η στα 3χλμ. γυναικών Κ18. Στα 4χλμ. ανδρών Κ18 ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος ήταν 22ος και ο Νίκος Νικολακόπουλος 24ος, ενώ στα 8χλμ. ανδρών ο Νίκος Γεωργίου ήταν 22ος. Στα 2χλμ. κοριτσιών Κ16 η Άννα Μποδιώτη τερμάτισε στην 27η θέση και η Ελένη Διονυσία Νικολακοπούλου στην 67η.
Ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί (29.50) και άφησε στη δεύτερη θέση τον «χάλκινο» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Γιώργο Μίνο (ΟΣΦΠ) με 30.23. Η τριάδα στους άνδρες έκλεισε με τον πρωταθλητή των στιπλ Γιώργο Σταμούλη (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) με 30.34. Στις γυναίκες η Μελίσσα Αναστασάκη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) διένυσε την απόσταση σε 27.45 και έφτασε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η κούρσα είχε ενδιαφέρον με την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) να ακολουθεί αρκετά κοντά και να τερματίζει δεύτερη με 27.53. Η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς ήταν τρίτη στις γυναίκες με 28.02.

Υποστήριξη: SilkTech