Ανυπόμονος ο Τσιτσιπάς ενόψει ATP Finals

Παρασκευή, Νοέμβριος 10, 2023 - 11:30μμ
Ο 25χρονος τενίστας δεν βλέπει την ώρα να ξεκινήσουν οι ATP Finals την προσεχή Κυριακή στο Τορίνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πως έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό και μάλιστα στο καταλληλότερο σημείο χρονικά, καθώς βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη των ATP Finals, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λαμβάνουν χώρα στο Τορίνο. Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών έχει πραγματοποιήσει μία αξιόλογη πορεία τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα 3 διαφορετικά τουρνουά που έλαβε μέρος.
Συγκεκριμένα, στην Αμβέρσα κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Γάλλο Φιλς με 2-0 σετ, ενώ στο αντίστοιχο διπλό της Βελγικής πόλης σήκωσε την κούπα μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο. Ακολούθησε για τον Στέφανο η Βιέννη, όπου πέρασε από 3 αναμετρήσεις για να φτάσει στους "4" και να γνωρίσει την ήττα από τον Ρώσο Μεντβέντεφ με 2-0 σετ. Τέλος, στο τουρνουά του Παρισιού κατόρθωσε να ταξιδέψει ξανά μέχρι την τελευταία τετράδα της διοργάνωσης, όπου έχασε με 2-1 σετ από τον Βούλγαρο Ντιμιτρόφ.
Πάντως για την ιστορία, κανένας από τους τρεις που τον απέκλεισαν μόλις μια στροφή πριν τον τελικό του εκάστοτε τουρνουά, δεν κατάφερε εν τέλει να το κερδίσει. Ωστόσο, με το βλέμμα πλέον στο Τορίνο, ο Έλληνας αθλητής μόνο ανυπομονησία μπορεί να νιώθει ενόψει της διοργάνωσης που πριν από 4 χρόνια είχε κατακτήσει στο Λονδίνο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:
«Τα ATP Finals είναι η γιορτή των καλύτερων από τους καλύτερους στο άθλημά μας. Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί και παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου και επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου προσπαθώντας να παλέψουμε γι' αυτό το μεγάλο έπαθλο. Αυτό σημαίνει πολλά.
Ειλικρινά θα το θεωρούσα ίσως πιο σημαντικό από ένα Slam. Έχει μεγάλο κύρος και είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν μπορέσεις να το κατακτήσεις», τόνισε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.
Όσο για την κατάκτηση του διπλού στην Αμβέρσα μαζί με τον αδερφό του, σημείωσε: «Νίκες σαν αυτή σου δίνουν τόση αυτοπεποίθηση και τόση πίστη στο πόσο καλά μπορείς να παίξεις και πόσο καλά μπορείς να νιώθεις στο court όταν παίζεις καλά. Αυτές οι εμπειρίες και αυτού του είδους οι τίτλοι σε ανεβάζουν και σε φέρνουν στο υψηλότερο επίπεδό σου.
Είναι σημαντικό να είμαι σε θέση να σταθεροποιούμαι και να μπορώ να πηγαίνω ψηλά σε κάθε τουρνουά. Μπορεί να μην τα κερδίσω όλα, αλλά για μένα είναι σημαντικό να μπορώ να φτάνω συνέχεια σε ημιτελικούς, τελικούς ή ακόμα και να τα κερδίζω σε σταθερή βάση. Επομένως διατηρώ μια θετική προοπτική για όλα αυτά και ελπίζω να συνεχίσω αυτό το σερί», συμπλήρωσε ο 25χρονος.

Υποστήριξη: SilkTech