Αμερικάνικα Βραβεία Μόδας: Στο βάθρο η Σερένα

Πέμπτη, Νοέμβριος 9, 2023 - 12:01πμ
Εκθαμβωτική

Τα λεγόμενα CFDA awards μαγνήτισαν τους celebrities το βράδυ της Δευτέρας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Μανχάταν.

Η καθιερωμένη γιορτή που αναδεικνύει τους Αμερικανούς σχεδιαστές είχε οικοδέσποινα την Αν Χάθαγουεϊ που διαδέχθηκε τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Πρωταγωνίστρια στις διακρίσεις του event ήταν αναμφίβολα η tennis star και νυν ισχυρή παίκτρια στη fashion βιομηχανία Σερένα Γουίλιαμς που ανακηρύχθηκε Fashion Icon. Και είναι η πρώτη αθλήτρια που κατακτάει τον τίτλο στην ιστορία του θεσμού.

Το βραβείο καινοτομίας που είχε αποσπάσει πέρυσι η Skims της Κιμ Καρντάσιαν κατέκτησε η Γκουίνεθ Πάλτροου για την Goop.

Η αγέραστη Vera Wang έλαβε το Board of Directors' Tribute για την προσφορά της στο bridal design και η σχεδιάστρια Maria Cornejo τιμήθηκε με το βραβείο Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award για τη συνολική πoρεία της.

Ο Jonathan Anderson ανακηρύχθηκε Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς, για τη δουλειά του στους οίκους J.W. Anderson και Loewe, και η Catherine Holstein της Khaite American κέρδισε ξανά το βραβείο Womenswear Designer of the Year. Οι δίδυμες Ashley και Mary-Kate Olsen, του οίκου The Row, παρέλαβαν το βραβείο American Accessory Designer of the Year.

Πέραν των αστραφτερών φρου φρου με εκτόπισμα της πάντα ατρόμητης στυλιστικά Σερένα Γουίλιαμς, η total denim αμφίεση της Αν Χάθαγουέι πολυφωτογραφήθηκε. Εκείνη όμως που έδειχνε κούκλα, προβάλλοντας μοναδικά το metallic trend ηταν η Ντέμι Μουρ.

Η 61χρονη ηθοποιός, ξεχώρισε με ασημένιο strapless midi dress με μεγάλες παγιέτες και ετικέτα Carolina Herrera. Το κορμί της έδειχνε άψογο και το πρόσωπό της σχεδόν αμακιγιάριστο ενώ μας άρεσε πολύ που συνδύασε το φόρεμα με ανδρικό σακάκι για μονοχρωματικό αποτέλεσμα. Aνακοίνωσε στη σκηνή τη νίκη της Πάλτροου και πόζαρε μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Carolina Herrera, Wes Gordon. 

* Της Αντυς Μπακοπούλου

Υποστήριξη: SilkTech