Συνελήφθη ο πρώην μπασκετμπολίστας (και) του Απόλλωνα Παναγιώτης Λιαδέλης

Τρίτη, Οκτώβριος 17, 2023 - 6:02μμ
Μετά από συμπλοκή με πυροβολισμούς σε μπαρ

Σκηνές… Φαρ Ουέστ εξελίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (15/10) στο κέντρο του Βόλου. 

Σύμφωνα με το News247.gr, ένας 27χρονος και ένας φίλος του προκάλεσαν επεισόδια μέσα σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης και οι υπάλληλοι τους έβγαλαν έξω… σηκωτούς. Λίγο μετά, οι δύο πυροβόλησαν κατά ατόμων έξω από το μαγαζί και έπειτα ξυλοκοπήθηκαν από επτά άτομα – ανάμεσά τους και ο γνωστός μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης.

Ειδικότερα, στις 4:30, αυτοκίνητο με τους δύο άντρες επιβαίνοντες -οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης- πέρασε με ταχύτητα έξω από το κλαμπ και έπεσαν πυροβολισμοί. Επικράτησε πανικός καθώς έξω από το μαγαζί, βρίσκονταν εργαζόμενοι και πελάτες. Όλοι έπεσαν κάτω και καλούσαν σε βοήθεια, όπως μεταδίδει το gegonota.news.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με το δικό του αυτοκίνητο και άλλοι με μηχανές, άρχισαν να κυνηγούν τον οδηγό του αυτοκινήτου που ακολουθούσε πορεία προς την Νέα Ιωνία. Το αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από την αστυνομική διεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, οι εργαζόμενοί του και ο πρώην μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης κύκλωσαν τον 27χρονο που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, τον έβγαλαν έξω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ κάθε κίνηση κατέγραφαν οι κάμερες του αστυνομικού μεγάρου. Αμέσως συνελήφθησαν, αφού πρώτα προκάλεσαν κάταγμα στο πρόσωπο και τραύμα στο μάτι του 27χρονου με το όπλο.

Τη Δευτέρα ασκήθηκε δίωξη εναντίον επτά ατόμων για βαριά σκοπούμενη βλάβη και αποφασίστηκε η κράτησή τους μέχρι την Πέμπτη, οπότε και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν. Η δίωξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Δίωξη για άσκοπους πυροβολισμούς ασκήθηκε στον συνεργό του 27χρονου με το όπλο κρότου που προκάλεσε πανικό στο κέντρο της πόλης, ενώ δίωξη θα ασκηθεί και στον νοσηλευόμενο 27χρονο.

Ο Λιαδέλης πραγματοποίησε μία σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του Μακεδονικού και του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ αγωνίστηκε επίσης στο εξωτερικό με τη ρωσική Ουράλ Γκρέιτ Περμ, την ουκρανική Άζοβμας και τη Βαλένθια στην Ισπανία. Παράλληλα, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας, μετρώντας 25 συμμετοχές με μέσο όρο 7.6 πόντους ανά αγώνα.

Προθεσμία απολογίας για την προσεχή Πέμπτη (19/10) πήρε ο πρώην μπασκετμπολίστας, Παναγιώτης Λιαδέλης, μετά τη συμπλοκή με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στον Βόλο.

ΣΑΜΠΡΙΝΑ

Η τραγουδίστρια Σαμπρίνα μίλησε στο Live News λίγη ώρα αφότου πληροφορήθηκε τις εξελίξεις.
«Κάποιοι πυροβολούσαν, κάποιοι που ήταν μεθυσμένοι, δεν ξέρω τί ήταν αυτοί. Κάλεσαν την αστυνομία, προσπ0αθοπύσαν να τους εντοπίσουν και κάλεσαν τη αστυνομία», δήλωσε η τραγουδίστρια.
Η σύλληψη του γιου που είχε αποκτήσει με τον Παναγιώτη Λιαδέλη της έχει προκαλέσει αναστάτωση. «Μίλησα με το παιδί. Καλά είναι. Από ότι μου είπε και ο δικηγόρος του, κάποιοι πυροβολούσαν έξω από το club και τρόμαξε ο κόσμος, έπεσαν κάτω, τρόμαξαν και ήθελαν να τους εντοπίσουν. Κάλεσαν την αστυνομία, αυτό ξέρω» ανέφερε η Σαμπρίνα στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Τα πρώτα μπασκετικά βήματα στον Βόλο και το άλμα στη Θεσσαλονική για λογαριασμό του Άρη
Ο Παναγιώτης Λιαδέλης γεννήθηκε στον Βόλο στις 7 Δεκεμβρίου του 1974, με την κλίση του στο μπάσκετ να φαίνεται από τα νεανικά του χρόνια, με τους σκάουτς του Άρη να τον εντοπίζουν και να τον προσθέτουν στο δυναμικό τους, δίνοντάς του το 1993, σε ηλικία μόλις 19 ετών, το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Στη Θεσσαλονίκη παρέμεινε για 7 χρόνια, αποτελώντας έναν από τους ηγέτες της ομάδας, οδηγώντας τη σε δύο τίτλους, έναν εγχώριο και έναν ευρωπαϊκό (Κύπελλο Κόρατς 1997). Έναν χρόνο αργότερα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση έδωσε στον Άρη το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του τελικού έχοντας 22 πόντους, καταβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΚ με 71-68.


Η μεταγραφή στον άσπονδο εχθρό και η μπασκετική στέγη στο εξωτερικό
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το μπασκετικό τμήμα του Άρη το καλοκαίρι του 2000, ώθησαν τον Λιαδέλη να αναζητήσει το μέλλον του μακριά από τους "Κίτρινους", με τον κόμπο γκαρντ να καταλήγει στο άσπονδο εχθρό του Άρη, τον ΠΑΟΚ. Εκεί αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο, με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2001/2002 να τον βρίσκει για πρώτη φορά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρωσία για λογαριασμό της Ουράλ Γκρέιτ Περμ.


Τότε ήταν που ολοκλήρωσε και τον κύκλο του στην Εθνική Ελλάδος, καθώς αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι σε επίπεδο νέων και ανδρών, αφού από το 1996 που έλαβε την πρώτη του κλήση μέχρι το 2002 που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με το εθνόσημο, είχε πραγματοποιήσει 71 συμμετοχές με σύνολο πόντων 979 (μ. ο: 13,8).

Το δρομολόγιο Ελλάδα - Ισπανία και η ιστορική εμφάνιση στη Euroleague
Η αρχή της σεζόν 2002/2003 τον βρήκε στον Μακεδονικό, ένα πέρασμα που αποδείχθηκε βραχύβιο, με τον πλέι μέικερ να μετακομίζει τον Ιανουάριο του 2003 στη Liga Endesa για λογαριασμό της Βαλένθια. Μετά το εξάμηνο εμπειριών που συνέλεξε στην Ισπανία γύρισε για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό να το υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες.

Στον σύλλογο του Πειραιά έδειξε πόσο δεινός σκόρερ είναι στα καλά του βράδια, με τον Γενάρη του 2004 να πραγματοποιεί μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις Έλληνα στης ιστορία της Euroleague, καθώς σε 34 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην πρώην ομάδα του, η στατιστική κατέγραψε: 33 πόντους με 3/3 τρίποντα, 6/6 δίποντα, 12/13 βολές, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.


Το πέρασμα από την Πάτρα, πριν την εκτόξευση στην Ουκρανία και το τέλος της μπασκετικής διαδρομής
Πέμπτη διαφορετική ελληνική ομάδα και αυτή τη φορά το βιογραφικό του γράφει Απόλλων Πάτρας ως τον επόμενο σταθμό, με τον Λιαδέλη να ολοκληρώνει για πρώτη φορά δύο διαδοχικές σεζόν με έναν σύλλογο, μετά από το πέρασμά του από τον Άρη την επταετία 1993-2000.

Η σταθερότητα στην μπασκετική ζωή του Έλληνα καλαθοσφαιριστή συνεχίστηκε και την τριετία 2006-2009, με τον ίδιο να βρίσκεται στην Ουκρανία αγωνιζόμενος στη Μαριούπολη. Με την τοπική Αζοβμάς κατάφερε να κλείσει την καριέρα του με τον ιδανικότερο τρόπο, όντας νταμπλούχος και έχοντας συνολικά κατακτήσει 5 τίτλους, εκ των οποίων 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

Στο τέλος της σεζόν 2008/2009 ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα μπασκετικά του παπούτσια, πλην επιστρέψει στην ενεργό δράση για έναν χρόνο για να αγωνιστεί στην ΕΣΚΑΘ της αγωνιστικής περιόδου 2013/2014 με τη φανέλα της Ανάληψης Βόλου, κλείνοντας την καριέρα του μπροστά στο κοινό της πόλης του.

Υποστήριξη: SilkTech