Γράμμα Λίλαρντ για το Πόρτλαντ: «Μια μέρα θα επιστρέψω, συγγνώμη που ράγισα τις καρδιές σας»

Κυριακή, Οκτώβριος 1, 2023 - 12:00μμ
O Nτέιμιαν Λίλαρντ αποχαιρέτησε το Πόρτλαντ

Οι Μπακς έριξαν τη... βόμβα, αφού απέκτησαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, με τον Τζρου Χόλιντεϊ να καταλήξει στους Μπλέιζερς, ενώ χρειάστηκαν και οι Σανς για να ολοκληρωθεί η τριπλή ανταλλαγή.

Για αυτή την ανταλλαγή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ενημερώθηκε από τους Μπακς για την ανταλλαγή του Ντέιμιαν Λίλαρντ επειδή εμπλεκόταν ο Τζρου Χόλιντεϊ.
Ο Dame αφήνει το Πόρτλαντ, το αγαπημένο του Πόρτλαντ μετά από το 2012 και ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Ωστόσο δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ όσα έζησε στους Μπλέιζερς, στους οποίους ήταν πιστός και αφοσιωμένος όλα αυτά τα χρόνια, κουβαλώντας τους με όλες του τις δυνάμεις και δείχνοντας πόσο σπουδαίο ηγέτης είναι. Ο Λίλαρντ έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα για τους Μπλέιζερς, αποχαιρετόντας τους.
«Δεν είναι αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Τα λόγια μου ήταν πάντα από την καρδιά μου. Το Πόρτλαντ είναι σπίτι μου και αυτό δεν θα αλλάξει. Μεγάλωσα εδώ και έκανα τόσους πολλούς φίλους που δεν θα ξεχάσω.
Οι στιγμές στο γήπεδο του μπάσκετ δεν συγκρίνονται με την εμπειρία που είχα με όλους εσάς. Ο τρόπος που με αγκάλιασες από την πρώτη μέρα δεν έδωσε άλλη επιλογή από το να ανταποδώσω την αγάπη χίλιες φορές, και δεν το μετανιώνω ούτε λίγο. Στεναχωριέμαι να βλέπω μερικούς ανθρώπους να αλλάζουν στάση όταν ζήτησα να με ανταλλάξουν χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα.
Να έρθει κάποτε η μέρα που θα αναπολήσουμε τις υπέροχες στιγμές. Ήμουν ο νέος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ανταγωνιστικός, λάτρης του Πόρτλαντ. Τώρα μεγάλωσα και βγαίνω από την πόρτα που πάντα προσευχόμουν να οδηγήσει στη σύνταξη. Φεύγω με την αγάπη για τους οπαδούς και αυτή την πόλη. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Λυπημένος που δεν καταφέραμε αυτό που ήθελα. Δεν κλαίω , αλλά ξέρω ότι η αγάπη μου για σένα είναι αληθινή γιατί μάλλον δάκρυσα αυτή τη στιγμή. Rip City, ξέρεις ότι η καρδιά μου και το πού βρίσκομαι επειδή έχω σταθεί εκεί για πάνω από μια δεκαετία, οπότε το να πρέπει να φύγω από την πλατεία μου πληγώνει την καρδιά μου.
Μια μέρα θα φορέσω ξανά τη φανέλα των Μπλέιζερς. Συγγνώμη που ράγισα τις καρδιές σας μαζί με τη δική μου».
Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε στην ομάδα, το coaching staff, ανθρώπους της διοίκησης, τον head coach Τσόνσεϊ Μπίλαπς, αλλά και το νέο αστέρι του Πόρτλαντ που του αφήνει τα κλειδιά, Άνφερνι Σάιμονς.

Υποστήριξη: SilkTech