Πάτρα: Την Kυριακή το διασυλλογικό πρωτάθλημα αγωνισμάτων Κ14

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 29, 2023 - 4:00μμ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε έναν όμιλο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο

Η Ε.A.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ προκηρύσσει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ατομικών αγωνισμάτων Κ14 (Δ΄ ΑΓΩΝΑΣ ) το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με την Κεντρική προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ αριθμ.πρωτ. 1485/ 9-3-2023
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε έναν (1) όμιλο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών την Κυριακή 1 / 10 / 2023 , και θα συμμετάσχουν τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
α) Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές – αθλήτριες των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου οι οποίοι είναι γεννημένοι-ες τα έτη 2010 & 2011 και για τους οποίους-ες έχει εκδοθεί ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του σωματείου τους. Αθλητές – τριες οι οποίοι δηλώνονται με Δελτίο ΕΑΣ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
β) Τα σωματεία συμμετέχουν με απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριων
γ) ΔΕΝ επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – τριών ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο.
3. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Δ΄ αγώνα ατομικών αγωνισμάτων: 60μ ,150μ,800μ,60μ εμπ (65εκ) , μήκος, ύψος, σφαίρα, μπαλάκι.
 Κάθε αθλητής – αθλήτρια έχει δικαίωμα σε ένα αγώνισμα.
4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΓΩΝΑ:
α) Στο Άλμα σε Μήκος , στην σφαίρα και στο μπαλάκι οι αθλητές – αθλήτριες θα πραγματοποιούν ΤΡΕΙΣ (3) προσπάθειες. Στο Άλμα σε Μήκος οι αθλητές-τριες μπορούν να εκτελούν το άλμα τους είτε από την βαλβίδα είτε από την άκρη του σκάμματος.
β) Στο Άλμα σε Ύψος οι αθλητές – αθλήτριες θα ολοκληρώνουν τον αγώνα τους μετά από ΤΡΕΙΣ (3) συνολικά αποτυχημένες (άκυρες) προσπάθειες, ανεξάρτητα εάν είναι συνεχόμενες ή όχι.
γ) Στο αγώνισμα των 60μ και 150μ η χρήση του βατήρα εκκίνησης είναι προαιρετική.
δ)Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της W.A 2022 – 2023.
5. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Το κάθε σωματείο βαθμολογείται – αξιολογείται για τον καθένα από τους τέσσερις αγώνες, σύμφωνα με τα παρακάτω:
Με ΠΕΝΤΕ (5) βαθμούς, εάν συμμετέχει με 5 - 9 αθλητές – τριες συνολικά.
Με ΔΕΚΑ (10) βαθμούς, εάν συμμετέχει με 10 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.
Επομένως οι περισσότεροι βαθμοί – αξιολόγησης που μπορεί να συγκεντρώσει ένα σωματείο από τους διασυλλογικούς αγώνες της κατηγορίας Κ14 είναι:
Α΄ Αγώνας – Αλτικό Τρίαθλο: 10 Βαθμοί
Β΄ Αγώνας – Ριπτικό Τρίαθλο: 10 Βαθμοί
Γ΄ Αγώνας – Δρομικό Τρίαθλο: 10 Βαθμοί
Δ΄ Αγώνας – Ατομικά αγωνίσματα: 10 Βαθμοί
ΣΥΝΟΛΟ = 40 Βαθμοί
Οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να πάρει ένα σωματείο στον καθένα από τους Διασ/κους αγώνες Κ14 «ΤΡΙΑΘΛΟΥ» είναι ΔΕΚΑ (10) και συνολικά και από τους τέσσερις αγώνες ΣΑΡΑΝΤΑ (40).
Οι παραπάνω βαθμοί θα υπολογιστούν στους βαθμούς αξιολόγησης των διασυλλογικών αγώνων του 2023.
6. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Βραβεύονται οι ΤΡΕΙΣ πρώτοι νικητές και οι ΤΡΕΙΣ πρώτες νικήτριες του κάθε αγωνίσματος .
7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Για τη συμμετοχή στους αγώνες θα υποβάλλεται από κάθε σωματείο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ δήλωση συμμετοχής, στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται τους όρους της γενική και ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
β) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail [email protected] , το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου , χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τo συνημμένο (αρχείο excel) ατομικά αγωνίσματα Κ14. Γράφουμε πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομα. Όχι χειρόγραφες και σκαναρισμένες ούτε και σε μορφή pdf, διότι θα υπάρχουν ηλεκτρονικά πινάκια.
8. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ :
Οι αθλητές-τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί από γιατρό με ευθύνη και φροντίδα του σωματείου τους και να έχουν στην κατοχή τους την έγκυρη Κάρτα Υγείας Αθλητή σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4479/2017. Η Κάρτα Υγείας ισχύει για ένα έτος.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση όμως, για την εγκυρότητα της κάρτας υγείας των αθλητών – τριών και ιδιαίτερα για ότι συμβεί σε ένα αγωνιζόμενο και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού έλεγχου είναι υπεύθυνος ο εκπρόσωπος του σωματείου και ο προπονητής που δηλώνουν αυτούς τους αθλητές- τριες και σε καμία περίπτωση η διοργανώτρια Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου
9).ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Καθόλη την διάρκεια του αγώνα θα παρευρίσκεται Ιατρός και διασώστες του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
9. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ
Στους αγώνες θα λειτουργήσει αίθουσα κλήσης. Οι αθλητές -τριες δηλώνονται 70΄πριν την έναρξη του αγωνίσματός τους.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή – αθλήτρια ο οποίος δεν θα προσκομίσει στην αίθουσα κλήσης το αθλητικό του δελτίο και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ, θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
10.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Στους διασυλλογικούς αγώνες της κατηγορίας κ14 ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.
11. Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα
Τεχνικός Υπεύθυνος , ορίζεται ο κ.Κωνσταντίνος Μπούσιας, Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου

Υποστήριξη: SilkTech