Ο πατρινός που πάγωσε τον ΠΑΟΚ και η σχέση του με τον "δικέφαλο"

Τετάρτη, Αύγουστος 30, 2023 - 1:26μμ
Εξαλλα πανηγύρια

Ένα από τα πρόσωπα της 2ης αγωνιστικής στην Super League ήταν ο πατρινός Γιάννης Μασούρας, που ισοφάρισε 1-1 για λογαριασμό της Κηφισιάς, παγώνοντας προσωρινά την Τούμπα στο 75', πριν λυτρώσει τον ΠΑΟΚ τρία λεπτά αργότερα ο Τσαπάνι.

Δύο πράγματα αξίζει να αναφερθούν για τον 26χρονο δεξί πλάγιο μπακ της Κηφισιάς.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως παράλληλα με το ποδόσφαιρο είχε ασχοληθεί νεαρός με τον στίβο, φυσικά στην Παναχαϊκή. Μάλιστα έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με την ΠΓΕ στα 4Χ100μ. παίδων το 2013 (με τους Θωμά, Μπαρδάκη, Μιχόπουλο) και στα 4Χ100μ. εφήβων το 2015 (με τους Μπούμη, Μιχόπουλο, Μπαρδάκη). Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του στίβου, με μοναδική ικανότητα να τρέχει πάνω στη στροφή!

Ο Μασούρας επέλεξε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και όχι με τον στίβο. Κι έτσι την Κυριακή τον είδαμε να διαπρέπει στην Τούμπα κι όχι στη Βουδαπέστη όπου έπεφτε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου.

Αξίζει να σημειωθεί κάτι ακόμα. Ο Μασούρας -στιβικά- ήταν αθλητής της αείμνηστης Αλέκας Σιούλη, που όλοι γνωρίζουμε πως ήταν πανελληνιονίκης και ρέκορντ-γούμαν του ...ΠΑΟΚ!

Ο Γιάννης Μασούρας γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1996 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του από την Παναχαϊκή, υπογράφοντας το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του σε ηλικία 17 ετών.

Το 2015 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΛ, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στη Football League και την άνοδο στη Super League, όπου κατέγραψε 26 συμμετοχές.

Η ανοδική πορεία της καριέρας του συνεχίστηκε και επιβεβαιώθηκε με τη μεταγραφή που πήρε για τον Ολυμπιακό. Ακολούθως αγωνίστηκε ως δανεικός σε Πανιώνιο και ΑΕΛ. Η συνέχεια της καριέρας του, βρήκε τον Γιάννη Μασούρα στο εξωτερικό για Γκόρνικ Ζάμπρζε (25 συμμετοχές), Σπάρτα Ρότερνταμ (19 συμμετοχές) και Μιέντζ Λεγκνίτσα (14 συμμετοχές). Η πολωνική ομάδα ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του με την οποία πραγματοποίησε 14 συμμετοχές.

Δείτε το γκολ του εδώ

Και οι δηλώσεις του εδώ

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech