Στην στελέχωση σταθμού τροφοδοσίας στον αγώνα Σπάρταθλον ο ΣΔΥΠ

Πέμπτη, Αύγουστος 24, 2023 - 9:30μμ
Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΔΥ Πάτρας αναφέρει σχετικά με την  στελέχωση σταθμού τροφοδοσίας στον αγώνα Σπάρταθλον:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας, την εξολοκλήρου στελέχωση ενός εκ των Σταθμών Τροφοδοσίας - Ανεφοδιασμού του Ιστορικού Διεθνούς Υπερμαραθωνίου Σπάρταλθον, μήκους 245 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στις 30.09.2023-01.10.2023.
Ο αγώνας Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη.
ΚΑΛΟΥΜΕ όποιο μέλος του συλλόγου μας, επιθυμεί να συμμετάσχει στην επάνδρωση του σταθμού μας και να βιώσει την εμπειρία, η οποία είναι ιδιαίτερης σημασίας, τόσο συναισθηματικής, όσο και κοινωνικής να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6972 818104 ή 6973 745121 για περαιτέρω πληροφορίες. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ!
Αναλυτικά:
Σταθμός Τροφοδοσίας - Ανεφοδιασμού - Τομέας Βουνού Και Νεστάνης
Η Λυρκεία είναι ένα ζωντανό σημείο αυτή την ειδική νύχτα και είναι συχνά πλημμυρισμένη από επισκέπτες καθώς και υποστηρικτές που έρχονται να δειπνίσουν και να παρακολουθήσουν τον αγώνα καθώς προχωράει από αυτό το σημαντικό σημείο. Αφήνοντας πίσω τους το άρωμα του καφέ και της τσίκνας από το σουβλάκι, οι δρομείς ακολουθούν το δρόμο που ελίσσεται νωχελικά προς τα πάνω, εγκαταλείπουν γρήγορα τον πολιτισμό. Στα επόμενα 13 χλμ. ο δρομέας θα ανεβεί κάποια 960 μέτρα για να πλησιάσει στη κορφή του περάσματος του Σάγκα στην πλευρά του Αρτεμισίου. Οι στόχοι είναι το χωριό Καπαρέλλι (154,1 χλμ) και μετά το σημείο ελέγχου 47 στη βάση του βουνού (159,3 χλμ.). Το να φτάσεις στην κορυφή του Σάγκα δεν σημαίνει κατόρθωμα και θα πρέπει να προσέξεις πολύ το προδοτικό στριφτό μονοπάτι. Από την κορυφή (1.100 μ.) υπάρχει μια απότομη κατάβαση και ένα ζίγκ-ζάγκ μονοπάτι προς το χωρίο Σάγκας (164,3 χλμ.) στην Αρκαδία, όπου η διαδρομή ενώνεται ξανά με το λιθόστρωτο δρόμο, με τη συχνά απαραίτητη γρήγορη επιτάχυνση για το σημείο ελέγχου 52, στη Νεστάνη (172 χλμ.)

Στο 4ο Foloi Trail Run '' το φαράγγι των Κενταύρων "
22 Οκτωβρίου 2023
Ομαδική εγγραφή των μελών μας στα αγωνίσματα του 4ου Foloi Trial Run "Το φαράγγι των Κενταύρων" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 σε τρεις διαδρομές 30χλμ, 20χλμ & 10χλμ κατά μήκος του μυθικού φαραγγιού των Κενταύρων και του καταπληκτικού δρυοδάσους της Φολόης, με ειδικά μειωμένο κόστος συμμετοχής για τα μέλη μας.
Κόστος συμμετοχής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα μέλη του συλλόγου μας:
30km - 15€
20km - 10€
10km - 10€
Λήξη Εγγραφών: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023
Με την καταβολή του κόστους συμμετοχής θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή.
Τρόπος πληρωμής: κάθε Τετάρτη 19:00-20:00 στην έδρα του Σ.Δ.Υ.ΠΑΤΡΑΣ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Για οποιοδήποτε κώλυμα επικοινωνείτε στο 6973745121 Μαρία Σπυροπούλου (ταμίας του συλλόγου).
Ενημερώνουμε ότι ο σύλλογός μας, πρόκειται να πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή στη Φολόη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις λεπτομέρειες της οποίας, θα βγει νέα ανακοίνωση.

Υποστήριξη: SilkTech