Ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους, αποκλεισμός - σοκ για τον Καραλή

Τετάρτη, Αύγουστος 23, 2023 - 2:55μμ
Στο τρίτο αλμα

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα στα 8.25 στην τελευταία του προσπάθεια πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο Τεντόγλου στο πρώτου του άλμα ήταν άκυρος, ενώ στην συνέχεια έκανε 7.95, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί μια τρίτη και τελευταία προσπάθεια για να φτάσει το όριο που ήταν 8.15 και συνάμα να προκριθεί στα τελικά.

Κάτι που εν τέλει κατάφερε, με τον Έλληνα αθλητή μάλιστα να ξεσπά μετά το τέλος της προσπάθειας του.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (Πέμπτη 24/08) στις 20:30.

ΚΑΡΑΛΗΣ

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, με τον Έλληνα αθλητή να κάνει τρεις άκυρες προσπάθειες.

Ο Καραλής βρέθηκε σε κακή μέρα, με τον ίδιο να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και να μην καταφέρνει να προκριθεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Ο 23χρονος αθλητής έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5.35μ, με τον ίδιο μάλιστα να μην μπορεί να πιστέψει στην ατυχία του.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να είναι το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας, ωστόσο αυτό καθόλου δεν την εμπόδισε να προκριθεί στον ημιτελικό των 200 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η νεαρή τερμάτισε στην τέταρτη θέση της 2ης σειράς των 200μ. με 23.00 (-0,7) και στάθηκε επάξια ανάμεσα σε κορυφαίες του αγωνίσματος. Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 έδειξε πως μπορεί και στέκεται επάξια σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου κατάφερε να κυριεύσει το άγχος που είχε και φυσικά να απολαύσει την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο στάδιο της Βουδαπέστης, που ανάλογη της δεν έχει ζήσει πολλές φορές. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που ήταν τρίτη στην ίδια σειρά με 22.65 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό με την 23η επίδοση. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό σημείωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μ. Σάκαρι Ρίτσαρντσον με 22.16 (-0,7).

TZENΓΚΟ

Η Ελίνα Τζένγκο είναι αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του ακοντισμού στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά σήμερα η νεαρή δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με βολή στα 54,27 μ., που δεν ήταν ικανή να την βάλει στις 12 καλύτερες του κόσμου. Η 22χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της με 53,70 μ., σημείωσε το 54,27 μ. στη δεύτερη της βολή κι έβγαλε άκυρη την τρίτη της προσπάθεια, που δεν ήταν όσο μεγάλη θα ήθελε.

Η Τζένγκο έχει μπροστά της δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό τη Ρώμης και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού στις οποίες θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτό που δεν πέτυχε σήμερα στη Βουδαπέστη. Η αθλήτρια, η οποία την 30η θέση στο σύνολο, μετείχε για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο, αφού ήταν παρούσα και στη διοργάνωση του 2022 στο Όρεγκον.

Υποστήριξη: SilkTech