Μιχάλης Κατσουρής: Συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Παρασκευή, Αύγουστος 18, 2023 - 6:50μμ
Νέες συλλήψεις

Συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Έλληνας οπαδός συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη και αυτή την ώρα διεξάγεται κατ' οίκον έρευνα ενώ φέρεται να ταυτοποιήθηκε από οπτικό υλικό από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ στο παρελθόν σύμφωνα με πληροφορίες είχε εμπλοκή σε διάφορα οπαδικά επεισόδια.

Ολες οι εξελίξεις

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένταλμα σύλληψης για τον Έλληνα οπαδό που είχε κάνει αναρτήσεις για την παρουσία και συμμετοχή του στη φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια  με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ αλλά και τον Μιχάλη Κατσουρή εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Το όνομα του εν λόγω χούλιγκαν περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για την επίθεση των χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε ανάρτησή του, πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του 29χρονου Μιχάλη, ο οπαδός αυτός στην ερώτηση αν ήταν όντως παρών στα επεισόδια, είχε απαντήσει «φυσικά και ήμουν. Με τα αδέρφια μας τους Κροάτες σκάσαμε μύτη και σας γλεντήσαμε».

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

 Νέα εντάλματα σύλληψης ...
Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη άλλων δέκα Κροατών, μεταξύ των οποίων και του αρχηγού της ομάδας των χούλιγκανς που έκαναν την επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια την 7η Αυγούστου. 

Η αστυνομία θεωρεί πιθανό να μην έχουν καταφέρει να βγουν από τη χώρα και να κρύβονται κάπου έως ότου βρουν την ευκαιρία να διαφύγουν.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν κι άλλα πρόσωπα που φαίνεται να συμμετείχαν στις αιματηρές συμπλοκές στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.
Σύμφωνα με τον Alpha, πρόκειται για περίπου 10 άτομα, όλοι Έλληνες οπαδοί κι έχουν αναγνωριστεί από τα βιομετρικά τους χαρακτηριστικά μέσα από τα βίντεο που εξετάζουν εδώ ημέρες οι αστυνομικές Αρχές.
Επιπλέον, στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι ένα πρόσωπο το οποίο μέσα από τα βίντεο φαίνεται να κυνηγά τον Μιχάλη Κατσούρη και να σηκώνει ένα κοντάρι προσπαθώντας να τον χτυπήσει.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα (19.8.2023) ο 43χρονος Έλληνας οπαδός του Παναθηναϊκού που ταυτοποιήθηκε μέσω βίντεο ότι συμμετείχε στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια την 7η Αυγούστου.
Ο οπαδός του Παναθηναϊκού ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ δεν είχε καν δικηγόρο μαζί του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει τη δικογραφία, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.
Αμέσως μετά από την αναχώρησή του από το γραφείο της ανακρίτριας ο 43χρονος επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του.
Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη χθες το απόγευμα από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Γκύζη, ενώ ακολούθησε κατ' οίκον έρευνα.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.
Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.
Ειδικότερα, κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας
2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
2 κράνη, χρώματος μαύρου
συσκευή κινητού τηλεφώνου
ξύλινο στειλιάρι».

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Την Τρίτη θα βρεθεί ξανά ενώπιον ανακριτή για να απολογηθεί, ο 43χρονος Έλληνας χούλιγκαν που συνελήφθη, μέσω βιντεοληπτικού υλικού, για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το βίντεο που επεξεργάστηκαν οι αρχές, ο 43χρονος φέρεται να είχε οργανωτικό ρόλο και να καθοδηγούσε Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς προς την OPAP Arena.
Ο οπαδός κατηγορείται μεταξύ άλλων για συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία. Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.
Σημαντικά ήταν τα ευρήματα στο σπίτι του στου Γκύζη, στο αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του, καθώς μεταξύ άλλων είχε δύο μεταλλικά μπαστούνια baseball, τρία κράνη και ξύλινο στειλιάρι. Το κινητό τηλέφωνο του 43χρονου θα αναλυθεί για να βρεθούν τυχόν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ μπορεί να γίνει και ανάκτηση για όσα μπορεί να έχει φροντίσει να σβήσει.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ

Έρχονται σήμερα νέα εντάλματα σύλληψης για Κροάτες και για Έλληνες χούλιγκαν, καθώς δεν έχουν συλληφθεί όλοι οι συμμετέχοντες στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έγινε η στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star για τα επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναμένεται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης για Κροάτες που έχουν ταυτοποιηθεί μέσα από τα οχήματα που έχει κατασχέσει η Αστυνομία.
Πρόκειται για 4 με 5 νέα εντάλματα σύλληψης, κάτι που σημαίνει πως αυξάνονται οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη.
Έχει, μάλιστα, ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Έλληνα κατηγορούμενο με τα αρχικά Α.Δ., η εμπλοκή του οποίου προκύπτει μέσα από αναρτήσεις του στα social media, όπου υποστηρίζει πως είχε συμμετοχή στα επεισόδια και αναζητείται από τις Αρχές για να συλληφθεί.
Εν τω μεταξύ, τα πρώτα αποτελέσματα από τα συστήματα γεωεντοπισμού των κινητών δείχνουν το δρομολόγιο των Κροατών χούλιγκαν οι οποίοι φαίνεται να αναζητούσαν διευθύνσεις στην Ηγουμενίτσα, τον Πειραιά αλλά και πάρκινγκ στο Μπάρι και την Ανκόνα στην Ιταλία.
Αναζητούσαν, δε, και δύο συγκεκριμένες διευθύνσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Λυκαβηττό και το Μαρούσι.
Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ξεσκονίζουν τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της 7ης Αυγούστου που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.
Νέο βίντεο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA, δείχνει καρέ-καρέ τα τελευταία βήματα του 29χρονου οπαδού της «ένωσης» στη δολοφονική επίθεση εναντίον του, εκείνο το βράδυ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις από τις αναλύσεις σχετικά με το πιο ήταν το σημείο που δέχθηκε την επίθεση με το μαχαίρι και άρχισε να αιμορραγεί ο Μιχάλης Κατσουρής, μέχρι να ξεψυχήσει έξω από το περίπτερο στο οποίο κατέφυγε.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται πλέον στο οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κάμερες της Νέας Φιλαδέλφειας, που βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, στα φονικά αυτοσχέδια αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο των επεισοδίων και στην εξέταση DNA των συλληφθέντων
Σύμφωνα με πληροφορίες, 20-25 αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο και τα οποία αποτυπώνονται σε φωτογραφίες, εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια καθώς φέρουν κηλίδες αίματος:
Οι Αρχές θα προσπαθήσουν, τέλος, να διαπιστώσουν ποια ήταν τα άτομα από την Ελλάδα που συναντήθηκαν και «όπλισαν» τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

ΦΟΒΟΙ

Μετά τη σύλληψη του 43χρονου οπαδού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN αναμένεται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης.
Τα εντάλματα θα είναι σε βάρος Κροατών χούλιγκανς, των οποίων τα ταξιδιωτικά έγγραφα βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Ειρήνη.
Ξεψαχνίζουν τις επικοινωνίες των χούλιγκανς
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πολύτιμες πληροφορίες για την ταυτότητα του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη θα προκύψουν από τις επικοινωνίες που είχαν οι χούλιγκαν – όχι τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – αλλά κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα από την στιγμή της σύλληψης τους μέχρι την κατάσχεση των ηλεκτρονικών συσκευών από τις Αρχές.
«Έχουμε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των δύο εντολέων μου προκειμένου να φανεί αν είχανε κάποια συνεννόηση, γιατί η κατηγορία η μία, όπως ξέρετε, είναι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και πρέπει, με κάποιο τρόπο να αποδειχθεί ότι εμείς ούτε είχαμε καμία συνεννόηση με κανέναν απ' τους υπόλοιπους» τόνισε ο συνήγορος των κατηγορουμένων Δημήτρης Ζορμπάς.
Με παρελθόν ο χούλιγκαν που συνελήφθη - Έρευνες στο σπίτι του
Τον 43χρονο Έλληνα οπαδό κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οι αστυνομικοί μέσα από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και να διαπιστώσουν την εμπλοκή του στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο βίντεο ντοκουμέντο από τη Νέα Φιλαδέλφεια – λίγα δευτερόλεπτα πριν οι ορδές των χούλιγκαν φτάσουν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, φαίνεται ο Έλληνας οπαδός, ο οποίος φοράει κράνος και γάντια να προηγείται του τάγματος εφόδου. Κρατά ένα στυλιάρικαι φαίνεται να κατευθύνει την ομάδα των Κροατών με νοήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 43χρονο, με βαρύ ποινικό μητρώο, o οποίος συμμετείχε στην ομάδα που είχε επιτεθεί σε 24χρονο με μαχαίρι στο Εφετείο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, είχε συμμετάσχει και σε επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ έξω από το Περισσό όπου και πάλι τότε είχε τραυματιστεί. Η ταυτοποίηση του 43χροου έγινε χάρη στη βάση δεδομένων στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής βίας καθώς ο 43χρονος ήταν γνώριμος των αρχών - έχει βαρύ ποινικό μητρώο και έχει συλληφθεί αρκετές φορές - ενώ οι αρχές αξιοποίησαν και πληροφορίες που έλαβαν.
Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, η έρευνα μέσω των βίντεο προχωρά και φαίνεται ότι θα υπάρξουν και άλλες ταυτοποιήσεις Ελλήνων χούλιγκανς που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια. Μάλιστα, φαίνεται οι αρχές να καταλήγουν πως πέντε Έλληνες ήταν αυτοί που συνομιλούσαν με τους Κροάτες και συμμετείχαν και στα επεισόδια. Επίσης, στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει και άλλοι χούλιγκανς ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 29χρονο Μιχάλη.
Ανησυχούν για αντεκδίκηση
Την ανησυχία τους για πράξεις αντεκδίκησης εκφράζουν στο OPEN, μέσω τους συνηγόρου τους δύο εκ των κατηγορουμένων.
«Είναι πολύ ανήσυχοι. Ανησυχούν για την έκβαση της υπόθεσης και δεν σας κρύβω ότι ανησυχούν και για πιθανή επίθεση μέσα στις φυλακές είτε από οπαδούς άλλων ομάδων είτε από άλλους κρατούμενους που, ενδεχομένως, να θέλουν να επιτεθούν και να εκδικηθούν, μέσα σε εισαγωγικά» τόνισε ο συνήγορος των κατηγορουμένων Δημήτρης Ζορμπάς.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 με 6 από τους προφυλακισμένους χούλιγκανς, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την Ελληνική Αστυνομία σε επεισόδια ανάμεσα σε Κροάτες και Σέρβους οπαδούς τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα - και συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ενόψει του αγώνα του Champions League, μεταξύ της ομάδας τους, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ολυμπιακού, ανάμεσα σε Κροάτες και Σέρβους οπαδούς

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (21:45, CosmoteSport 1) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena» μετά τη νίκη της Ένωσης με ανατροπή στην Κροατία την περασμένη Τρίτη (15/8).

Η Ένωση θέλει να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League, ωστόσο ο σημερινός αγώνας δύσκολα θα έχει γιορτινό χαρακτήρα υπό τη σκιά της δολοφονίας της Μιχάλη Κατσούρη.

Τα μέτρα της αστυνομίας αναμένεται να είναι αυξημένα στη Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα που έχει δώσει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο.

Σύμφωνα με το OPEN, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την πρόληψη και προστασία των πολιτών και των παικτών γι' αυτό το λόγο θα υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί εντός και εκτός γηπέδου. Θα γίνουν και πτήσεις ελικοπτέρων, ενώ θα υπάρχουν και drone που θα δίνουν συνεχόμενη εικόνα στη ΓΑΔΑ από το σημείο, ενώ ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός σε όσους πάνε στο γήπεδο.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανακοίνωσή της, οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί και στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς, από όπου μπήκαν οι Κροάτες Χούλιγκαν.

Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας, η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για το σημερινό παιχνίδι ανέφερε:

«Τα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι και όλα όσα πρέπει να γίνουν το Σάββατο είναι πολύ συγκεκριμένα, αδιαπραγμάτευτα και έχουν τεθεί υπόψη και των αστυνομικών αρχών απευθείας από την UEFA, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπειτα από τις σχετικές εξαγγελίες της Τετάρτης (16/8). Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να συζητάμε για τίποτε άλλο πέρα από την ανάγκη να ανταποκριθούμε σε ό,τι χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ειδικά μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ όπου όλα κύλησαν ομαλά και η πίεση από πλευράς UEFA προς την αντίπαλό μας ήταν ανάλογη, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για λάθη.

Οι θύρες της OPAP Arena θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του ματς, στις 18.45. Από εκείνη την στιγμή και μετά, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου δεν θα μπορεί να βρίσκεται κανείς χωρίς εισιτήριο.

Ο περιβάλλων χώρος θα κλείσει τρεις ώρες πριν την έναρξη και θα διεξάγονται αυστηροί προέλεγχοι με την ευθύνη της αστυνομίας. Το ίδιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και στις εισόδους στο γήπεδο.

Δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν που θα φέρει μαζί του σακίδιο ή σακούλα να περάσει τους προελέγχους και κατ' επέκταση να εισέλθει στην OPAP Arena.

Συσκευές laser, καπνογόνα, βεγγαλικά, φωτοβολίδες και γενικώς επικίνδυνα και εύφλεκτα αντικείμενα απαγορεύονται αυστηρά. Η ομάδα μας θα τιμωρηθεί αυστηρά για οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης τους μέσα στο γήπεδο και δεν υπάρχει περιθώριο να ανάψει ούτε ένας πυρσός!

Οποιοδήποτε πανό με απαγορευμένο περιεχόμενο (υβριστικό, πολιτικό κλπ.) και γενικά μη ποδοσφαιρικό δεν μπορεί να αναρτηθεί και δεδομένα θα επιφέρει την τιμωρία της ΑΕΚ, αλλά θα δημιουργήσει και πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Όλα τα παιδιά που θα έρθουν στο γήπεδο πρέπει να έχουν εισιτήριο. Κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Επίσης είναι σαφές πως λόγω των αυστηρών προελέγχων οι φίλοι της ΑΕΚ που έχουν εισιτήρια για το ματς πρέπει να έρθουν νωρίς στο γήπεδο τόσο για να αποφύγουν κάθε είδους ταλαιπωρία όσο και για να αποφευχθεί συνωστισμός και προβλήματα στις εισόδους πριν την έναρξη του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο οι θύρες του γηπέδου μας θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή ροή των εισερχομένων θεατών. Η μέρα και η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης διευκολύνουν την έγκαιρη προσέλευση.

Επιπλέον παρακαλούνται όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ που θα βρεθούν στην OPAP Arena το Σάββατο το βράδυ να έχουν μαζί τους αποδεικτικό της ταυτότητάς τους ώστε να το επιδείξουν στην Αστυνομία εφόσον τους ζητηθεί κατά τους προελέγχους».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή βγήκε αργά το βράδυ της Πέμπτης για ακόμα ένα άτομο, που συμμετείχε στην επιδρομή των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να ταυτοποιήθηκε από οπτικό υλικό και όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Επιπλέον, ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των χούλιγκαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους χούλιγκαν που διαφεύγουν της σύλληψης.

Σημειώνεται πως δεν έχει εκδοθεί ακόμα ένταλμα σύλληψης για τον οπαδό που είχε κάνει αναρτήσεις για την παρουσία και συμμετοχή του στη φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ αλλά και τον Μιχάλη Κατσούρη. Το όνομα του εν λόγω χούλιγκαν περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για την επίθεση έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αναφορικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, σε εξέλιξη, βρίσκεται η αντιπαραβολή του γενετικού υλικού των συλληφθέντων με τα ευρήματα στο σημείο των συμπλοκών.

Από την ανάλυση των στοιχείων στα εργαστήρια φέρεται, μέχρι στιγμής, να μην προκύπτει ταύτιση με το γενετικό υλικό του 29χρονου.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η ΑΕΚ θέλει να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου της οπαδού, Μιχάλη Κατσουρή και αναμένεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις, ξεκινώντας από τον αυριανό αγώνα ρεβάνς (19.08) με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στην OPAP Arena θα φιλοξενηθεί η οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου της Ένωσης.

Η ΑΕΚ υποδέχεται το Σάββατο (19.08) την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στη ρεβάνς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Μια αναμέτρηση που θα έπρεπε να έχει γίνει την περασμένη Τρίτη (07.08) αλλά αναβλήθηκε μετά το “ντου” των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Η “οικογένεια” της ΑΕΚ πενθεί για το θάνατο του φίλου της ομάδας και -πέρα από την πρόκριση, που θέλει να του την αφιερώσει- θέλει να κάνει και κάποιες κινήσεις, για να τιμήσει τη μνήμη του.

Με ανακοίνωσή της, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ενημέρωσε πως στον αυριανό αγώνα της OPAP Arena θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή!

Παράλληλα, η Ένωση αναφέρει πως “… θα ακολουθήσει και σειρά δράσεων από την ΠΑΕ”, όπως η παροχή τριών υποτροφιών σε μαθητές που θα πρωτεύσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η “…ονοματοδοσία εις μνήμην του Μιχάλη, οδού πλησίον του γηπέδου μας”, αλλά και μια σειρά από άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες “… με επίκεντρο τα ζητήματα καταπολέμησης της βίας”.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει πως στο ματς του Σαββάτου (19/8) με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην OPAP Arena, θα φιλοξενηθεί η οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε πρώτη φάση, για να γίνει σαφές πως η απώλεια του Μιχάλη είναι μια απώλεια της οικογένειας της ΑΕΚ και ότι η οικογένεια του είναι και δική μας οικογένεια.

Από κει και πέρα, στην μνήμη του Μιχάλη θα ακολουθήσει και σειρά δράσεων από την ΠΑΕ ΑΕΚ, κάποιες από τις οποίες σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωστοποιηθεί από σήμερα το πλήρες περιεχόμενο και ο αριθμός αυτών των δράσεων, ανακοινώνουμε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει στο όνομα του Μιχάλη την παροχή τριών υποτροφιών σε μαθητές που θα πρωτεύσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Επίσης με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ δρομολογείται η ονοματοδοσία εις μνήμην του Μιχάλη, οδού πλησίον του γηπέδου μας.

Θα ακολουθήσει σειρά πρωτοβουλιών με επίκεντρο τα ζητήματα καταπολέμησης της βίας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Μεταξύ των οποίων θα υπάρξουν δράσεις στο Kids’ Club της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως κι εκδηλώσεις μνήμης αλλά και παράλληλα χαράς του ποδοσφαίρου στην Πλατεία του Αετού έξω από την OPAP Arena, ως φόρος τιμής στον Μιχάλη μας.

Επίσης ημερίδες με θέμα την βία και την αντιμετώπιση της με το κοινό να προέρχεται από σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία με διεθνείς φορείς για δράσεις με επίκεντρο την καταπολέμηση της βίας.

Όλα αυτά αποτελούν ένα ενδεικτικό κομμάτι των δράσεων που θα οργανωθούν στην μνήμη του Μιχάλη. Θα υπάρξει το επόμενο διάστημα αναλυτική ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο και πρόγραμμα.

ΕΛΑΣ

Οι πρώτες προτάσεις για την αντιμετώπιση της Οπαδικής βίας, από τις 15 Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ΠΑΕ, έφθασαν σήμερα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αναμένεται μέχρι το μεσημέρι το σύνολο τους, προκειμένου να επεξεργαστούν και να σταλούν μέσω της Υπηρεσίας Νομικής Υποστήριξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τρεις άξονες των προτάσεων της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί που τις συνέταξαν, επικεντρώνονται σε τρεις άξονες:
Ο πρώτος, αφορά στη συνεργασία της Αστυνομίας με τις αρμόδιες ΠΑΕ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς όπως λένε οι αξιωματικοί, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχουν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Για παράδειγμα, εκτεταμένη αναφορά στις προτάσεις που κατέθεσαν, αφορά στο γεγονός ότι σε πολλά γήπεδα δεν λειτουργούν οι κάμερες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Αστυνομία να ελέγξει και να ταυτοποιήσει άτομα που εμπλέκονται σε επεισόδια.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με την προβληματική, σε πολλές περιπτώσεις, συνεργασία της Αστυνομίας με τις εισαγγελικές αρχές, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αξιωματικοί στις προτάσεις τους, υπάρχουν αγώνες στους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν παρίσταται, ως οφείλει, για να συντονίζει και να εποπτεύει το έργο των αστυνομικών δυνάμεων.

Το τρίτο σκέλος αφορά στο γεγονός, ότι ενώ ήδη υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν την εμπλοκή της Αστυνομίας στον έλεγχό εισόδου θεατών όταν υπάρχουν πληροφορίες για επεισόδια, οι αρχές δεν παίρνουν τελικά το «οκ» για να προχωρήσουν στην διαδικασία των ελέγχων.

Επί της ουσίας οι αξιωματικοί από τις 15 περιφερειακές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στις προτάσεις τους, λένε πως πρέπει οι αρμόδιες ΠΑΕ να συμμετέχουν ενεργά στην λήψη των μέτρων, να συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές και τελικά, να έχουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στις περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τελικά αυτό είναι και το πλαίσιο που θέλει να περάσει το αρχηγείο της Αστυνομίας στο νέο νομοσχέδιο για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Βέβαια, «πηγές» λένε ότι δε γνωρίζουν τελικά ποιες από τις προτάσεις που θα στείλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συμπεριληφθούν στο νέο νόμο και τελικά ποια νέα στοιχεία θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, περιμένουν εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο προκειμένου να συντάξουν το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Πήγες» λένε στο newsit.gr, ότι ακόμη δεν έχουν συζητηθεί εκτενώς οι άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου όμως σε γενικές γραμμές θα κινούνται ως εξής:

Θα αξιολογείται ο κάθε αγώνας, ανάλογα με το πόσο σημαντικός και κρίσιμος είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, θα αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οπαδών των δυο ομάδων, της μαζικότητας και τρόπου δράσης τους ακόμη και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα social media.

Έτσι, η κάθε αναμέτρηση θε χαρακτηρίζεται χαμηλού μεσαίου και αυξημένου κινδύνου και τα μέτρα θα είναι ανάλογα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Το ενδεχόμενο ο κύκλος των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη να διευρυνθεί και άλλο είναι πλέον πιθανό, καθώς δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες ανακριτικές Aρχές που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία να εκδώσουν και νέα εντάλματα σύλληψης, πέραν αυτού που ήδη εξέδωσαν σε βάρος ενός Έλληνα οπαδού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αυτή τη στιγμή εξετάζουν πλήθος ευρημάτων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ώστε να ταυτοποιήσουν και νέα πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται στη φονική συμπλοκή της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν αυτό συμβεί τότε ο αριθμός των κατηγορουμένων της υπόθεσης αναμένεται να αυξηθεί και άλλο. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 105 άτομα που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια, στην πλειονότητά τους Κροάτες ή κροατικής καταγωγής.

Εν τω μεταξύ, αρμόδιες δικαστικές πηγές ανέφεραν πως ποτέ δεν ζητήθηκε από την αστυνομία η συνδρομή ή η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου και εκείνοι να αρνήθηκαν. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πριν από τον κρίσιμο αγώνα ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ κανένα σχετικό έγγραφο δεν είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

Να σημειωθεί τέλος ότι για τους επόμενους αγώνες τόσο της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ όσο και του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα έχουν αρχίσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων, στις οποίες θα παρίστανται και εισαγγελείς. Ο ρόλος των τελευταίων, ωστόσο, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν είναι να υποδεικνύουν τι θα πράξουν οι αστυνομικές Αρχές αλλά να μεριμνούν αποκλειστικά για την τήρηση της νομιμότητας.

Σε κλίμα συγκίνησης εκκίνησε ο αγώνας της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον 3ο γύρο του Champions League, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια -κατά τη διάρκεια επεισοδίων από Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν.

Παίκτες και οπαδοί της ΑΕΚ απόψε (19/8) τιμούν τη μνήμη του.

 Πριν την αρχή του αγώνα, τα φώτα έσβησαν και τα μάτριξ πρόβαλαν ένα συγκινητικό βίντεο αποχαιρετισμού. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και τραγούδησαν για τον Μιχάλη αλλά και για άλλους οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν φύγει από τη ζωή. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατευθύνθηκε προς το πέταλο της Original 21 για να αφήσει λουλούδια σε φωτογραφία του 29χρονου που τοποθέτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί.

Λίγο μετά, οι φίλοι της ΑΕΚ ύψωσαν τις γροθιές τους, στη μνήμη του Μιχάλη.

 

Καλεσμένοι της ΑΕΚ για τη ρεβάνς με την Ντιναμό είναι η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη. Στο γήπεδο βρίσκονται η μητέρα του 29χρονου, όπως και ο αδελφός του, οι οποίοι παρακολούθησαν με συγκίνηση τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης κατέθεσαν την ανθοδέσμη.

Υποστήριξη: SilkTech