Ήττα 10-8 από ΗΠΑ και εκτός τετράδας η Εθνική πανεπιστημιακή ομάδα

Σάββατο, Αύγουστος 5, 2023 - 12:15πμ
Οδηγίες από τον Μάκη Λυκούδη

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Ελλάδας (ομοσπονδιακός τεχνικός ο Μάκης Λυκούδης) γνώρισε την ήττα από τις ΗΠΑ με 10-8 στον προημιτελικό της Πανεπιστημιάδας, στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας και έμεινε εκτός τετράδας της διοργάνωσης.

Θα διεκδικήσει, πλέον, μια θέση από την 5η ως την 8η, με πρώτη αντίπαλο την Κίνα, στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή (6/8).

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με συνεχείς διακυμάνεις, με το σκορ να είναι στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου ισόπαλο 8-8. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, αφού οι παίκτες του Λυκούδη δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ, καθώς ο Αμερικανός τερματοφύλακας έπιανε τα άπιαστα και οι αντίπαλοι πέτυχαν δύο.

Να σημειώσουμε ότι στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Νίκος Γαρδίκας αποβλήθηκε με αντικατάσταση σε κρίσιμο σημείο (μετά την ισοφάριση σε 7-7 από τις ΗΠΑ), ενώ μόλις 18 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Νίκος Κουρούβανης επίσης αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση από τον αγώνα με τους διαιτητές να διακόπτουν την αναμέτρηση για ασυμφωνία συμβουλευόμενοι και το VAR, προκαλώντας διαμαρτυρίες από τον ελληνικό πάγκο.

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 8-10
Οκτάλεπτα: 3-1, 2-4, 3-3, 0-2.
ΕΛΛΑΔΑ (Μάκης Λυκούδης): Ανδρεάδης, Κουρούβανης Ν. 1, Παπασηφάκης 2, Τρούλος, Μόκκας, Γαρδίκας, Γραμματικός 2, Δήμου 2, Πούρος, Σγουρίδης, Ρομπόπουλος 1, Κεχαλάρης, Κουρούβανης Δ.

Υποστήριξη: SilkTech