Φαβορί η ΑΕΚ για τον τίτλο της SuperLeague

Πέμπτη, Ιούλιος 13, 2023 - 12:01πμ
ΑΕΚ!

Το πρωτάθλημα της SuperLeague για τη σεζόν 2022-2023 έληξε με συγκλονιστικό τρόπο. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μονομάχησαν στα ίσια μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές των playoff, με την ομάδα του ΜατίαςΑλμέιδα να κόβει πρώτη το νήμα. Μάλιστα, η Ένωση πλασάρεται ως πρώτο φαβορί και για το επόμενο πρωτάθλημα.

Στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής της StoiximanSuperLeague που έγινε στις 26/5, αποφασίστηκε η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2023-24.  Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής, η 1η αγωνιστική ορίστηκε το τριήμερο 18-19-20 Αυγούστου.

Ποιες είναι όμως οι αποδόσεις για τον επόμενο πρωταθλητή Ελλάδας; Τι κάνουν οι ελληνικές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι;

Η ΑΕΚ λογίζεται ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα στοιχήματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά και τη μεταγραφή του ΟρμπελίνΠινέδα και με την Ένωση να διατηρεί αναλείωτο το ρόστερ της, είναι δεδομένο πως δίκαια θεωρείται πρώτο φαβορί στις στοιχηματικές αποδόσεις για τον επόμενο πρωταθλητή. Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκε ο 20χρονος σέντερ μπακ Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος από τον Άρη, αλλά και ο 22χρονος ακραίος αμυντικός, Σταύρος Πήλιος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη δεύτερη θέση των φαβορί βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Restart επιχειρούν οι «ερυθρόλευκοι». Νέος προπονητής είναι πλέον ο ΝτιέγκοΜαρτίνεθ και μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν σχεδιάζουν το πλάνο της ερχόμενης σεζόν. Οι Πειραιώτες μπορεί να άργησαν μεταγραφικά και να έχασαν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (ΣέντρικΜπακαμπού), αλλά ακόμη κι έτσι λογίζονται ως δεύτερο φαβορί. Πρώτες μεταγραφές για τον Ολυμπιακό θα είναι ο πολύπειρος χαφ Ιμπόρα, καθώς και ο 33χρονος μπακΚίνι. Αμφότεροι με μακρά θητεία στην Ισπανία.

Στην τρίτη θέση των φαβορί βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παράλληλα ετοιμάζεται για τα ευρωπαϊκά προκριματικά απέναντι στην Ντνίπρο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε απώλειες, καθώς αποχώρησαν οι Κουρμπέλης, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσεζ και Πούχατς. Όμως, στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκαν αρκετά δυναμικά.

Αρχικά επέστρεψε ο Κάρλος Ζέκα από την Κοπεγχάγη, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η μεταγραφή του αριστερού μπακ Φίλιπ Μλαντένοβιτς από την Λέγκια Βαρσοβίας, ενώ ακολούθησαν δύο σπουδαίες μεταγραφές. Αυτή του μεσοεπιθετικού Φίλιπ Τζούρισιτς από την Σαμπντόρια, αλλά και του αριστεροπόδαρου κεντρικού μέσου Τόνι Βιλένα που ανήκε στην Εσπανιόλ, αλλά αγωνιζόταν ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα.

Τέταρτο φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, στον οποίο βέβαια τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Σωρεία αποχωρήσεων, με Ντάντας, Κούρτιτς, Κεντζιόρα, Ελ Καντουρί, Κάργα, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα και Ίνγκασον να αποτελούν παρελθόν. Ο δικέφαλος του βορρά αργοπορεί στο μεταγραφικό παζάρι, έχει κλείσει μονάχα τις τρύπες στα στόπερ με την απόκτηση του ΤροστΕκόνγκ και στα μπακ με την απόκτηση του ΜπάμπαΡάχμαν, τα κενά όμως στα χαφ, στα εξτρέμ και στη θέση του φορ παραμένουν μεγάλα.

Υποστήριξη: SilkTech