Με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο Ολυμπισμού

Κυριακή, Ιούλιος 9, 2023 - 4:00μμ
Αθλητική ατμόσφαιρα με διεθνή χαρακτήρα παρουσία Ολυμπιονικών

Σε μια Αθλητική ατμόσφαιρα με Διεθνή χαρακτήρα παρουσία Ολυμπιονικών, εκπροσώπων και πρέσβεων των 20 Εθνικών αποστολών που συμμετείχαν στο 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ που οργάνωσε ο επιμορφωτικός Σύλλογος «ΙΩΝΕΣ» διεξήχθη στο Αίγιο, το 3ο Διεθνές Συνέδριο Ολυμπισμού με συνδιοργανωτή το Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς και τον γνωστό Σύλλογο Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, για να τιμήσουμε τα 80 χρόνια μνήμης από τον θάνατο του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.
Παράπλευρα με τους επισήμους χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος Αντιπρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, πυρηνικός Φυσικός Παππάς Κωνσταντίνος.
Οι κύριοι ομιλητές Ταμπάκος Δημοσθένης, Θάνου Αικατερίνη και ο καθηγητής, Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος, ανέπτυξαν μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες τα τεράστια οφέλη που επιφέρει η συμμετοχή του Νέου στον Αθλητισμό επιδιώκοντας την Ολυμπιακή Αριστεία, αγωνιζόμενος μέσα στα πλαίσια της «Ευγενούς Άμιλλας» διαμορφώνοντας τον ολοκληρωμένο πολίτη με Νού Υγιή σε σώμα Υγιεί.
Επίσης ο καθηγητής, Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος ανέπτυξε με δίγλωσση οπτικοακουστική παρουσίαση το θέμα «Γιατί οφείλει ο Παγκόσμιος Πολιτισμός να αναδείξει τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά» και πρόβαλε τα Διαχρονικά και Παγκόσμια Σύμβολα της Δυτικής Ελλάδος με την απαράμιλλη Πολιτιστική και Φυσική ομορφιά.
Ακολούθησε από την συντονίστρια δημοσιογράφο Δέσποινα Τριανταφυλλοπούλου συζήτηση και ερωτήματα των παρευρισκομένων προς τους Ολυμπιονίκες, Ταμπάκο Δημοσθένη, Θάνου Αικατερίνη και Δρ.Μαλλιά Θεόδωρου για το μέλλον του Ολυμπισμού και τις προοπτικές αναβίωσης των Αρχαιοελληνικών ιδεωδών για Ειρήνη-Δημοκρατία –Ισότητα και Αδελφοσύνη επ΄οφελεία των Νεολαιών όλου του κόσμου.
Το Συνέδριο έκλεισε σε συγκινητική ατμόσφαιρα με την παρουσίαση του video, του καθηγητή Μαλλιά Θεόδωρου με τίτλο «Οι θρυλικές και μοναδικές στιγμές του Ολυμπισμού στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες» στο οποίο προβάλλεται το απαράμιλλο Ηθικό μέρος της Ολυμπιακής συμμετοχής.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Υποστήριξη: SilkTech