Ασημένιες Κεπενού και Μπιτσάκου με την Εθνική κορασίδων στο ευρωπαϊκό

Κυριακή, Ιούλιος 2, 2023 - 12:02πμ
Σπουδαία επιτυχία για τις Πατρινές

Το 69ο μετάλλιο του πανηγυρίζει το ελληνικό πόλο. Η Εθνική ομάδα πόλο των Κορασίδων (στις τάξεις της οι πατρινές Κεπενού και Μπιτσάκου) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ15, αφού ηττήθηκε 10-4 στον τελικό από την Ισπανία.

Τα κορίτσια του Γιώργου Τσόκα ολοκλήρωσαν έτσι την εξαιρετική τους πορεία και επιβεβαίωσαν ότι το μέλλον του ανήκει.

Το ματς: Όπως είναι φυσιολογικό σε τέτοια ματς οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι και χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα λεπτά για να δούμε το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση με την Κρασσά να σκοράρει στην κόντρα.

Η Φριγκόλα Ναβάρο στην παίκτρια παραπάνω έφερε αμέσως το ματς στα ίσα με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην πρώτη περίοδο.

Στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου η Καραγιάννη έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Εθνική, όμως ακολούθησε ένα επί μέρους 3-0 των Ισπανίδων για να κλείσουν το ημίχρονο με το σκορ στο υπέρ τους 4-2.

Η Εθνική ομάδα εγκλωβίστηκε από την ισπανική άμυνα, είχε κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς γκολ για περίπου 13 λεπτά.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου η Κρασσά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 8-3, ενώ η Ντούλη μείωσε ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, οι Ισπανίδες αντέδρασαν και με δύο ακόμα γκολ διαμόρφωσαν το τελικό 10-4 κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο.

Ελλάδα - Ισπανία 4-10
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 0-4, 2-2

Ελλάδα: Σαλέχ – Γανίμη, Κεπενού, Μούζη, Μπίκου, Κουνδουράκη, Σταυρίδου, Καραγιάννη 1, Κρασσά 2, Βάλβη, Μπιτσάκου, Ντούλη 1, Χέλμη, Λουπάκη.

Ισπανία: Βακέρο, Αντόν 2, Εουέλ, Μάνσο, Χουράδο, Ρουίθ, Φριγκόλα 3, Ντίαθ 1, Φερνάντεθ 1, Μουνιόθ 1, Πινέδα 1, Παχάρες 1, Πέρεθ

Υποστήριξη: SilkTech