Με 1.500 αθλητές το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων - κορασίδων

Παρασκευή, Ιούνιος 30, 2023 - 12:00πμ
Συνέντευξη Τύπου

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων - κορασίδων Κ18 και Συνθέτων νέων Κ23 έχει ήδη ξεκινήσει, με το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο σπουδαίους αγώνες, με όλα τα νέα αστέρια του ελληνικού κλασικού αθλητισμού να δίνουν «παρών».

Η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 έγινε σήμερα στην Αγορά Αργύρη με την παρουσία της εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ, Βούλας Παχατουρίδου, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΑΣ.

Για την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας μίλησαν και οι ανερχόμενοι Μυρτώ Βαλαχά (αποστάσεις) και Ελισαίος Μπαρδάκης (βάδην). Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και συνθέτων αγωνισμάτων Α/Γ και Κ23 θα γίνει το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

«Σας μεταφέρω τους ιδιαίτερους χαιρετισμούς της προέδρου μας, Σοφίας Σακοράφα. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πατρέων, τους Αντιδημάρχους και όλο το προσωπικό του Δήμου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου που στέκονται πάντα δίπλα στις μεγάλες διοργανώσεις του κλασικού αθλητισμού. Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, που διετέλεσε πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Πριν λίγα 24ωρα η εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να παραμείνει στην Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Αυτό αποτελεί έναν πραγματικό άθλο για την Ομοσπονδία και για τους αθλητές μας, οι οποίοι θα βρίσκονται και στην επόμενη διοργάνωση στις ισχυρές ομάδες της Ευρώπης με πραγματικά πενιχρά μέσα και υπερβάλοντας δυνάμεις.

Ζητάμε από την Πολιτεία, στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσει σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες τον κλασικό αθλητισμού, που πάντα φέρνει διακρίσεις στη χώρα μας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στην όμορφη Πάτρα θα γίνει ένα εξαιρετικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και συνθέτων, σε ένα από τα δυστυχώς λίγα στάδια σε καλή κατάσταση στη χώρα μας, με την αρωγή και συμπαράσταση του Δήμου και της Περιφέρειας.

Καλούμε τους φιλάθλους, τους γονείς και τα παιδιά της περιοχής να στηρίξουν με την παρουσία τους, τους αγώνες και να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών”, είπε η β΄ ειδική γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βούλα Παχατουρίδου.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, ΠέτροςΜαντάς, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος. Μαζί τους ήταν η πρωταθλήτρια των αποστάσεων και αθλήτρια του Πέλοπα Μυρτώ Βαλαχά και ο πρωταθλητής του βάδην Ελισαίος Μπαρδάκης, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολυμπιάς Πατρών.

Στο σύνολο τους οι ομιλητές του πάνελ εξέφρασαν την πεποίθηση τους, πως η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις διοργανώσεις που αναλαμβάνει η πόλη της Πάτρας.

Ο Νίκος Μπαλάσης είπε: «Θα διοργανώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ με μεγάλο αριθμό αθλητών, καθώς υπολογίζουμε 1.500 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τα Σύνθετα. Η Πάτρα θα γεμίσει από κόσμο του στίβου, από γονείς και αθλητές. Στόχος μας είναι να γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο που είναι το καλύτερο. Επιβάλλεται, πλέον, η αλλαγή του ταρτάν και γενναία χρηματοδότηση από την Πολιτεία για να συνεχίσουμε να φέρνουμε διοργανώσεις στην Πάτρα. Καλούμε τον κόσμο της περιοχής μας να έρθει στο Στάδιο για να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Κώστας Μπούσιας 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου & Συνθέτων Αγωνισμάτων Ανδρών – Γυναικών
Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ανέλαβε τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Κ18 Α/Γ και των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Συνθέτων Αγωνισμάτων Ανδρών – Γυναικών και Κ23 Α/Γ που θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023.
Στα συγκεκριμένα Πανελλήνια Πρωταθλήματα υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν αθλητές- τριες από όλη τη χώρα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα για ένα τουλάχιστον διήμερο, καταγράφοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ περί τις 3.000 διανυκτερεύσεις.

ΣΔΥΠ

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύουν οι δρομείς μας και συμμετέχουν σε υπέροχες διοργανώσεις αγώνων τρεξίματος!
"ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 2023"
Στον Αγώνα Δρόμου απόστασης 5.100 μέτρων "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 2023" στην διαδρομή Σερνικάκι – Άμφισσα μέσα στην καρδιά του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας, συμμετείχε ο αθλητής μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ, οποίος τερμάτισε 10ος & 3ος ηλικιακής κατηγορίας.
"ΛΗΛΑΝΤΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ"
Η δρομέας, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΛΙΠΑΝΗ συμμετείχε στον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο, ο οποίος εντάσσεται στα πλαίσια του 2ου Sterea Run, με σημείο εκκίνησης την Ερέτρια και τερματισμού την Χαλκίδα.
"DRAMA WINE TRAIL"
H αθλήτριά μας, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΚΕΛΗ συμμετείχε σε έναν πολύ όμορφο αγώνα μέσα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Ανδριανής, του 5ου "DRAMA WINE TRAIL" 7,5χλμ και τερμάτισε 2η στη Γενική Κατάταξη
"SNF Nostos Run"
H εκπληκτική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ συμμετείχε στον βραδινό αγώνα δρόμου 5χλμ, "SNF Nostos Run" του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πετυχαίνοντας χρόνο 20'15" !
"15ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος"
Στον 15ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, σε μία χωμάτινη διαδρομή 7 χιλιομέτρων συμμετείχαν οι αθλητές μας:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 1η θέση στη Γενική κατάταξη
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
"5ος Acheloos Run 2023"
12 Αθλητές του Συλλόγου μας, ανάμεσα σε δεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα, συνέρρευσαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός, το 5ο ACHELOOS RUN 2023.
Στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων αγωνίστηκαν:
ΡΟΜΠΟΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΙΖΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ
ΧΟΥΡΔΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΚΤΗ
ΤΟΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΡΟΜΠΟΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΑΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων αγωνίστηκαν:
ΣΟΥΛΕΛΕΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ολόθερμα Συγχαρητήρια στους αθλητές μας!
Εκ του Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.ΠΑΤΡΑΣ

Εγγραφές Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Η ώρα για το έτησιο “ραντεβού” των Μαραθωνοδρόμων πλησιάζει και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» θα εκπροσωπήσει και φέτος την Αχαϊα στο ιστορικότερο δρομικό γεγονός τους πλανήτη, το Μαραθώνιο της Αθήνας, με πολυμελή αποστολή. 

Το Δ.Σ. του Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” έχει εξασφαλίσει, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ), θέσεις με ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ για τα μέλη του και τους φίλους δρομείς που θέλουν να εγγραφούν, μέσω του Συλλόγου, στο Μαραθώνιο Δρόμο (και τους αγώνες 10χλμ και 5χλμ) του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου 2023, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διήμερη εκδρομή στην Αθήνα.

Το κόστος της ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ανά αγώνα) είναι:

1. Μαραθώνιος Δρόμος 

 α. Βασικό πακέτο: 25€ 

            β. Ενισχυμένο πακέτο: 40€ 

2. Αγώνας Δρόμου 10χλμ

        α. Βασικό πακέτο: 25€ 

        β. Ενισχυμένο πακέτο: 30€ 

3. Αγώνας Δρόμου 5χλμ

        α. Βασικό πακέτο: 25€     

β. Ενισχυμένο πακέτο: 30€  (αντί για 35€)

Το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής σε όλους τους αγώνες περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας  t-shirt της εταιρείας ADIDAS

Η υποβολή των επιθυμιών και η εξόφληση των εγγραφών ολοκληρώνονται την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023.

Για τη διευκόλυνση της διαμονής και της μεταφοράς των μελών του ΣΜΑΧ "ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ" που θα συμμετάσχουν στους αγώνες και των συνοδών που θα θελήσουν να υποστηρίξουν και χειροκροτήσουν τους δρομείς που θα τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ομαδική εκδρομή στην Αθήνα από το Σάββατο 11/11 έως και την Κυριακή 12/11, με χαμηλό κόστος διαμονής και μετακίνησης.

Παρόλο που οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα είναι φέτος αυξημένες κατά 15-20%, ο Σύλλογος, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας με ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, έχει εξασφαλίσει προνομιακές τιμές, για διαμονή μιας διανυκτέρευσης (11/11), ενώ θα μισθωθεί και λεωφορείο, επιδοτούμενο από το ταμείο του Συλλόγο, ώστε το συνολικό κόστος της μετακίνησης να μην υπερβαίνει τα 15€ το άτομο

 Για πληροφορίες, εγγραφές στους αγώνες και επιθυμίες συμμετοχής στην ομαδική εκδρομή (ξενοδοχείο - λεωφορείο) παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μέσω email με το Σύλλογο ([email protected]) ή τηλεφωνικά με τους Αντώνη Κατσίκη (6906750495 & 6973370438), Τάσο Νταουσιάνη (6983510301) και Παναγιώτη Μητρούλια (6932319430 & 6983501401) 

ΣΔΥΠ

Αδιάκοπη η συμμετοχή των αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους!
Με τρία στα τρία επέστρεψαν οι τρεις αθλητές μας από το πολύ όμορφο χωριό Πλατάνι Αργολίδας, όπου συμμετείχαν στη 2η Γιορτή Βουνού Farmakas Mountain Running
Στον αγώνα 19,5χιλ Trail μέσα στα έλατα & με 1400D+ υψομετρικής συμμετείχαν και διακρίθηκαν:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ, 7ος Γενικής & 2ος Ηλικιακής
ΕΛΕΝΗ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, 1η Γενικής στις γυναίκες
Στον αγώνα των 6χλμ Πρώτος Γενικής ο αθλητής μας, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

URSA TRAIL 2023 στο Μέτσοβο
-URSA TRAIL 40χλμ με θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 2.700μ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
-URSA TRAIL 21χλμ με θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 1.050μ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΙΩΤΕΛΛΗΣ
-URSA TRAIL 11χλμ με θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 650μ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΙΝΤΕΛΑΣ

Evrytania Trail Run 2023'' του Συλλόγου "Ε4 Το Πάντα Βρέχει"
Σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς Ορεινό Αγώνα 30χλμ με θετικά υψομετρικά 1.500μέτρα στην Ευρυτανία, συμμετείχαν οι αθλητές μας:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΡΓΙΤΗΣ

Skyros Run 2023
Στην υπέροχη Σκύρο έφτασε η αθλήτριά μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, όπου συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο 21χλμ & πήρε την 1η θέση Ηλικιακής

Υποστήριξη: SilkTech