O Πατρινός Μάριος Κόλλιας διεκδικεί από τον Langberg τον Ευρωπαϊκό τίτλο WBA

Δευτέρα, Ιούνιος 19, 2023 - 11:30μμ

Ο Μάριος Κόλλιας, με καταγωγή από την Πάτρα που ζει μόνιμα στη Σουηδία, μπαίνει στο ρινγκ στις 24 Ιουνίου για να αντιμετωπίσει τον Γερμανό Φέλιξ Λάνγκμπεργκ σε διοργάνωση στη γενέτειρά του, το Ρόστοκ.

H σημαντική εξέλιξη, που δίνει άλλη σπουδαιότητα στον αγώνα, είναι ότι ανακοινώθηκε, αφού είχε κλειστεί ήδη ο αγώνας, ότι ο Λάνγκμπεργκ βάζει στο τραπέζι τον ευρωπαϊκό τίτλο WBA που είχε κατακτήσει στο Αμβούργο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Ο 32χρονος Πατρινός (1.92) έχει πίσω του δέκα νίκες (8 νοκ άουτ), 2 ήττες και 1 ισοπαλία στην επαγγελματική του καριέρα, με τον αγώνα να είναι στα βαρέα βάρη. Από την άλλη πλευρά ο αήττητος 31χρονος Λάνγκμπεργκ (1.95) (12 νίκες, 11 με νοκ άουτ) θέλει να μπει στο top 24 της παγκόσμιας κατάταξης με νίκη απέναντι στον Μάριο. Ο Κόλλιας βρίσκεται σήμερα στην κορυφαία 100 ανεξάρτητη παγκόσμια κατάταξη στο BoxRec και είναι #1 στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις της Γερμανικής πλευράς μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι πρόκειται για αγώνα υπεράσπισης τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο WBA (άλλαξε μάλιστα και η αφίσα προώθησης καθώς και η σειρά των αγώνων)

Axel Plaß – P2M promoter: «Με την υπεράσπιση του τίτλου, βάζουμε άλλο ένα θαυμαστικό για το Rostock-box ως P2M! και το άθλημα της πυγμαχίας. Τώρα έχουμε τέσσερις αγώνες τίτλων στη Χανσεατική πόλη, αυτό με κάνει πραγματικά υπερήφανο.”

Κρίστιαν Μοράλες – P2M Director Sport: «Μας δόθηκε τώρα η ευκαιρία να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά. Πρόκειται να είναι μια συναρπαστική μάχη.”

Στη δεύτερη έκδοση του γκαλά “Rostock boxt” της ομάδας P2M από το Αμβούργο, 12 επαγγελματικές μονομαχίες είναι στο πρόγραμμα από τις 18:00 μ.μ. στο Stadthalle Rostock, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων τίτλου της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας WIBF Nina Meinke (Βερολίνο) και του σούπερ μεσαίου βάρους Simon Zachenhuber (Erding). Στον κύριο αγώνα ο πρώτος επαγγελματίας βαρέων βαρών από το Rostock και βασιλεύων πρωταθλητής Ευρώπης WBA θα αγωνιστεί με τον Έλληνα Μάριο Κόλλια που ζει στη Σουηδία.

Υποστήριξη: SilkTech