Ανθρωποι του αθλητισμού στην παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή

Τετάρτη, Ιούνιος 14, 2023 - 12:02πμ
Δημοτικές Εκλογές 2023

Τους 15 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ανακοινώνει σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής, ο οποίος  κάνει λόγο για νέες ιδέες και νέα αντίληψη για την Πάτρα.

Η  ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

Νέοι άνθρωποι, νέο ύφος, νέες ιδέες, νέα αντίληψη για την Πάτρα. Αυτά αντιπροσωπεύει η πρώτη δεκαπεντάδα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που ανακοινώνονται από την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

Δεκαπέντε άφθαρτοι Πατρινοί, ενεργοί πολίτες,  με επιτυχημένη διαδρομή, αναγνωρισμένοι ο καθένας στον τομέα του, με πάθος για την πόλη στην οποία ζουν και δραστηριοποιούνται, συντάσσονται στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής της πορείας της Πάτρας και εξόδου της από την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων, των ίδιων και των ίδιων αδιέξοδων πολιτικών.

Μπαίνουν στη μάχη για μια Πάτρα δημιουργική, αισιόδοξη, συνεργατική, με κοινωνικό πρόσημο, αλληλέγγυα και εξωστρεφή. Μια Πάτρα που στρέφεται προς το μέλλον.

Πρόκειται για ανθρώπους της γνώσης και της δράσης, επιστήμονες και εργαζομένους, επαγγελματίες, πρόσωπα με καταγεγραμμένη δυναμική και δεδομένες ικανότητες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και οι περισσότεροι από τους οποίους μπαίνουν για πρώτη φορά στον στίβο της Αυτοδιοίκησης, κινούμενοι από την ανάγκη τους  να συμβάλλουν στον απεγκλωβισμό της πόλης από τα δεσμά της εσωστρέφειας και της στασιμότητας, στην απαλλαγή της από την κομματοκρατία.

«Η πρώτη δεκαπεντάδα των υποψηφίων της παράταξής μας, σηματοδοτεί το τι θέλουμε για την Πάτρα» λέει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Αϊβαλής. «Θέλουμε να πάρουν τα ηνία της πόλης μας οι νέοι άνθρωποι. Και όταν λέμε νέοι, δεν εννοούμε μόνο ηλικιακά. Εννοούμε πρωτίστως νέα μυαλά ανοικτά στις προκλήσεις της εποχής. Μυαλά παραγωγικά. Εννοούμε ανθρώπους που έχουν να καταθέσουν όραμα και να ριχτούν στη δουλειά για να κάνουν αυτό το όραμα πράξη. Οι δεκαπέντε με τους οποίους ξεκινάμε σήμερα δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής.

Δεν βλέπουνε μπροστά τους καρέκλες. Βλέπουνε τον ορίζοντα της Πάτρας, το αύριο της πόλης. Με αυτούς τους ανθρώπους και με όλα τα υπόλοιπα εκατοντάδες μέλη και υποψηφίους του συνδυασμού μας που προέρχονται από όλους τους χώρους πολιτικής έκφρασης, κοινωνικής και επαγγελματικής αναφοράς, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τη μάχη για την Πάτρα της επόμενης δεκαετίας. Ξεκινάμε με τους νέους, και απευθυνόμαστε σε όλους τους Πατρινούς που πιστεύουν, ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να μπει τελεία στην ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση για λόγους κομματικής διαχείρισης. Η Αυτοδιοίκηση θέλει ευρύτητα πνεύματος, σύνθεση, αποτελεσματικότητα και δουλειά. Σηκώνουμε τα μανίκια και πάμε να κάνουμε την Πάτρα μας, Σπουδαία και Πάλι».

ΟΙ 15 ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά)

Λουΐζα Βαγγελάτου

Γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης Θεωρία και Πράξη» και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2003 ανήκει στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Διαχείρισης Έργων ΕΛΚΕ). Από το 2004 διατέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Συλλόγου Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Ανδρέας Βανής

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο ΕΑΠ στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Είναι Υπεύθυνος του Γραφείου Προσωπικού του ΕΚΑΒ Πάτρας και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Διατέλεσε, για μια δεκαετία περίπου έως τον Ιούλιο του 2022, Γενικός Γραμματέας στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας.

 

 Ηρώδης Βασιλόπουλος

Σπούδασε Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί δικηγορία με έδρα την Πάτρα. Διατέλεσε ως ασκούμενος δικηγόρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιήσει ερευνητικές εργασίες για την κατάρτιση γνωμοδοτήσεων σχετικά με  θέματα εμπορικού και Αστικού Δίκαιου για το ΝΣΚ. Έχει προβεί στη συγγραφή βιβλίου στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΛΚΕΠΑ για το πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» Υπήρξε νομικός σύμβουλος των ειδικευόμενων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος  Ανδρέας», καθώς και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πολυτέκνων  Πατρών. Είναι διαμεσολαβητής δικηγόρος και πατέρας δυο παιδιών.

 

 Πέτρος Γανός

Ο Πέτρος Γανός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962, είναι Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάτρα από το 1985. Σήμερα είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών Ψηφιακών Συστημάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Πατρέων, με κύριο αντικείμενο την σύνταξη στρατηγικών σχεδίων και τον σχεδιασμό, ωρίμανση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και έξυπνης πόλης.

 

Παναγιώτης Δρούζας

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, αποφοίτησε από το Πρότυπο Γυμνάσιο - Λύκειο Πάτρας και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στα «Υπολογιστικά Μαθηματικά και Πληροφορική στην Εκπαίδευση» και στην «Διασφάλιση Ποιότητας», ενώ σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 2000 μέχρι σήμερα υπήρξε εργαζόμενος σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σαν ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ σήμερα εργάζεται ως μόνιμος υπάλληλος σε Ανεξάρτητη Αρχή.

 

Αλεξάνδρα Θεοδώρου

Είναι φιλόλογος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ως εκπαιδευτικός έχει διατελέσει διευθύντρια 2ου  ΣΔΕ στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε διευθύντρια του Γυμνασίου Ρίου. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πρόγραμμα εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης, σε σωφρονιστικά καταστήματα.  Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων. και έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα.

Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

 

 Άντεια Λοτσάρη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα, όπου και εργάζεται ως μαχόμενη Δικηγόρος. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο με ειδίκευση στον τομέα των εξαρτήσεων. 

 

Απόστολος Μάρκος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΔΠΘ). Έχει εργασθεί ως καθηγητής φυσικής αγωγής και έχει συνεργαστεί ως γυμναστής με πολλούς φορείς και συλλόγους της πόλης. Είναι  προπονητής Στίβου με μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα των Τυχερών παιχνιδιών. Είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ, Πρόεδρος του Σωματείου πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας και Ιονίων Νήσων και μέλος Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αχαΐας.

 

Παναγιώτης Μόσχοβος

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός (29 ετών), γεννημένος στη Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδίκευση στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Κατασκευών για επισκευές και ενισχύσεις υφιστάμενων κτιρίων. Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής του ΥΠΕΝ, κάτοχος εξειδικευμένης επιμόρφωσης του Ε.Κ.Π.Α. για τον Αειφόρο Ενεργειακό Σχεδιασμό των Κτιρίων και του Δομημένου Περιβάλλοντος και Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων. Τέλος, είναι Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Έξυπνων Πόλεων του Προγράμματος "DevOps Competences for Smart Cities".

 

Νικολίτσα Μπετιχαβά

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης. Είναι πρόεδρος της Κοινότητας Ρίου. Έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα σπουδών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Είναι πολύτεκνη μητέρα.

 

Τάσος Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εμπόριο και είναι Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Συμμετέχει επίσης ως μέλος στην επιτροπή Νέων και Παιδείας του Δήμου Πατρέων.

 

Ιωάννης Παπανίκος

Ο Ιωάννης Παπανίκος γεννήθηκε στην Νέα Αβόρανη, Αγρινίου. Το 1991 απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάστηκε σαν ερευνητής στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και από το 1997 εργάζεται στην Πάτρα σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας (ΑΤΜΕL, Sitel, Dialog, Renesas). Διετέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του τοπικού ΤΕΕ και πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ-Πάτρας. Eίναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό-οικονομολόγο Αναστασία Λυμπεράτου και έχουν μία κόρη.

 

Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου

Ο Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου είναι Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας Πανεπιστημίου NANTERRE της Γαλλίας, ομ. Καθηγητής πρ. ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ι. & Ε. Τοπάλη και μέλος της Επιτροπής Σύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών με την πόλη.

 

Μαρία Σκρεμμύδα

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983 και κατοικεί στα Ζαρουχλέικα Πατρών. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.  Έχει εργασθεί στον τομέα των δημοσίων έργων από το 2008 έως το 2017. Από το 2017 είναι αυτοαπασχολούμενη πολιτικός μηχανικός και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

 

Τάσος Φάκος

Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα το οποίο περιλαμβάνει  μελέτη και κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων, εκδόσεις αδειών καταστημάτων, επιχειρήσεων εξυπηρέτησης οχημάτων, βιοτεχνιών-βιομηχανιών, σύνταξη φακέλων για έκδοση πιστοποίησης CE, σύνταξη φακέλων εκτίμησης κινδύνων και μέτρων ασφαλείας, σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών, μελέτες ενεργειακής απόδοσης κτιρίων κ.λπ. Είναι πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ Παράρτημα Πάτρας από το 2015 και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας από το 2019.

Υποστήριξη: SilkTech