Τζένγκο: Γεμάτο και «διαμαντένιο» αγωνιστικό πρόγραμμα της ακοντίστριας

Κυριακή, Απρίλιος 23, 2023 - 10:00πμ
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό θα αγωνιστεί σε ελίτ μίτινγκ του εξωτερικού

Η Ελίνα Τζένγκο, παρ' ότι μικρή σε ηλικία, κατάφερε πολύ σύντομα να δείξει πως ανήκει στην ελίτ του ακοντισμού γυναικών και του στίβου. Έτσι, το φετινό της καλεντάρι είναι γεμάτο ελίτ αγώνες.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που το περασμένο καλοκαίρι εντυπωσίασε με τις βολές της και το νέο ρεκόρ της στα 65.81μ., θα ξεκινήσει τη σεζόν της από το μίτινγκ Παπαφλέσσεια που αυτός θα είναι και ο ένας εκ των δύο αγώνων που θα δώσει εντός συνόρων. Θα συνεχίσει με το Diamond League του Παρισιού, στις 9 Ιουνίου, και έπειτα θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλεσία, το διάστημα 23-25 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο Gold μίτινγκ του Continental tour στην Οστράβα «Golden Spike», στις 27 Ιουνίου, και στις 30 Ιουνίου σε ένα ακόμη μίτινγκ της σειρά των Diamond League, στη Λωζάνη.
Το διήμερο 8-9 Ιουλίου, η αθλήτρια που είναι μέρος της ομάδας Team Future της BWIN, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Βόλο, όπου και θα διεκδικήσει την τέταρτη συνεχόμενη πανελλήνια νίκη της. Σειρά θα έχεις ένας από τους δύο αγώνες-στόχους της σεζόν, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας (13-16/7) και αξίζει να αναφέρουμε πως η Τζένγκο είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ θα ταξιδέψει για την Ουγγαρία ώστε να αγωνιστεί στο δημοφιλές μίτινγκ (Continental tour gold) «Istvan Guylai memorial» και έπειτα θα ρίξει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα (22-23/7), στη Σερβία. Μετά το βαλκανικό, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν ενός μήνα που δεν θα δώσει αγώνες και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη (19-27/8).

Η Τζένγκο θα ολοκληρώσει τη σεζόν της με το Diamond League των Βρυξελλών (8/9) ενώ αν θα έχει καταφέρει να βρεθεί εντός της πρώτης οχτάδας στην κατάταξη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά και στον τελικό του Diamond League που θα διεξαχθεί στο Γιουτζίν το διήμερο 16-17/9.

Η κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια του 2023 από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που βρίσκεται στο Νο5 του παγκόσμιου ranking στον ακοντισμό γυναικών, θα μπορέσει μέσα στη σεζόν να πάρει πολύτιμους πόντους και να ανέβει ακόμη περισσότερο στην κατάταξη ενώ, εφ’ όσον όλα θα πάνε καλά, είναι πολύ πιθανό να τη δούμε να «ξεμπερδεύει» με το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι στα 64μ. και να κλείσει θέση για το Παρίσι 2024. Παράλληλα, η Τζένγκο έχει ήδη το όριο για το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Υποστήριξη: SilkTech