Πέθανε σε ηλικία 39 ετών ο παλιός άσος της Παναχαϊκής, Μάριο Μπόζιτς

Τετάρτη, Απρίλιος 5, 2023 - 12:00πμ
Τόσο πρόωρα...

Ο Μάριο Μπόζιτς, έφυγε σε ηλικία 39 ετών, μετά τη μάχη που έδωσε για χρόνια, με τον όγκο που είχε στον εγκέφαλο, έχοντας υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Βόσνιος, αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή το 2013, μετρώντας 10 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Ο Μπόζιτς γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1983 στην Τούζλα και ξεκίνησε την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα στη Λόζνιτσα. Αγωνίστηκε επίσης για τους συλλόγους Ραντνίτσκι , Μιλίτια από το Βελιγράδι, Βίντεοτον, Ούιπερ, Σλόβαν από την Μπρατισλάβα, Ασντόντ από το Ισραήλ, αλλά και στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, και έκλεισε την καριέρα του στη Λόζνιτσα το 2016.

Πάλεψε με έναν όγκο στον εγκέφαλο για χρόνια και έκανε δύο μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Τον Μάρτιο του 2007, ο Μπόζιτς έλαβε την πρώτη του κλήση για την εθνική ομάδα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης με προπονητή τον Φουάντ Μουζούροβιτς. Έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Σεπτεμβρίου 2007, μπαίνοντας ως αλλαγή του Ντάρκο Μάλετιτς με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 1:0 από την Ουγγαρία.

Το δεύτερο και τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα ήταν ο φιλικός αγώνας κόντρα στη Βουλγαρία τον Αύγουστο του 2008.

ΠΗΓΗ: ert

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Μάριο Μπόζιτς που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά.

Ο πρώην διεθνής Βόσνιος ποδοσφαιριστής είχε αποκτηθεί από την Παναχαϊκή τον Αύγουστο του 2013 και αποχώρησε από την ομάδα τον Ιανουάριο του 2014 με 10 συμμετοχές και 3 γκολ.

Σύσσωμη η Παναχαϊκή εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στους οικείους του.

* Η 25μελης αποστολή της ομάδας  για το αυριανό ματς, Τετάρτη (05/04) με την Καλαμάτα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2, αποτελείται από τους: Θεοδωράκη, Κολουβούρη, Μικέ, Silva, Karaklajic P., Karaklajic Ν.Αλεξόπουλο, Μυτίδη, Κωνσταντακόπουλο, Λιοφάγο, Λινάρδο, Παπαχρονόπουλο, Μπουρλάκη, Ρουγκάλα, Στασινόπουλο, Στεργίδη, Τοπάλ,Τσακμάκη, Τριμμάτη, Τσιάρα, Χαντί, Ζυγκερίδης, Κοντοχρήστο, Larrea, Αντωνιάδη.

Υποστήριξη: SilkTech