Ο κορυφαίος παίδας 800άρης είναι ο Θόδωρος Βλάχος του Πέλοπα

Πέμπτη, Ιούνιος 30, 2022 - 12:03μμ

Ένας από τους κορυφαίους δρομείς πανελλαδικά στην κατηγορία του είναι ο Θόδωρος Βλάχος του Πέλοπα Πάτρας, «χρυσός» πρωταθλητής Ελλάδας στο πανελλήνιο παίδων στα 800μ., σε μια χρονιά όπου είχε και την πρώτη του διεθνή εμπειρία, καθώς μετείχε στους Βαλκανικούς Αγώνες, όπου ήταν 4ος με την Εθνική μας ομάδα παίδων.

Στα 17 του χρόνια, πρώτο μπόι (1.85μ.) έχει έντονο αθλητικό παρελθόν. Ξεκίνησε παίζοντας ποδόσφαιρο στους μικρούς της Παναχαϊκής, αλλά και στον Παναιτωλικό, ήταν μάλιστα στην ομάδα της Παναχαϊκής U13 που κατέκτησε την πρώτη θέση στο «Primavera Youth Tournament Eps Achaias» τον Ιούνιο του 2018.

Στον στίβο πήγε για να κάνει αποθεραπεία στο γόνατό του και έμεινε για πάντα εκεί! «Γλυκάθηκε» τρέχοντας για πρώτη φορά ένα 600άρι κι αυτό ήταν όλο. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν, χάρη και στους προπονητές του, Γιώργο Μιχαλόπουλο και Ολυμπία Λυμπεράτου, φτάνοντας στην κορυφή της κατηγορίας του!

Έχει ατομικό ρεκόρ 1.57.03 στα 800μ. (που είναι και το αγαπημένο του αγώνισμα), 50.63 στα 400μ. και 4.06 στα 1.500μ.

Δεν του αρέσει να μιλάει για στόχους και μεγάλα πράγματα. «Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα κάνω στίβο, ο στόχος μου πάντα είναι να βελτιώνομαι ατομικά».

Τον Σεπτέμβρη θα πάει στη Γ' Τάξη Λυκείου, με στόχο την είσοδό του στις Οικονομικές Σχολές, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο η επαγγελματική του ενασχόληση στο μέλλον να περιλαμβάνει ...στίβο!

Καλύτερη στιγμή του, πέρυσι, το ασημένιο μετάλλιο με την σκυτάλη 4Χ400μ. του Πέλοπα, όπως επίσης και η συμμετοχή του στους Βαλκανικούς πριν λίγες εβδομάδες. Χειρότερη, το περσινό 800άρι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου κάτι δεν «του βγήκε» στην κούρσα, και στην ουσία την εγκατέλειψε.

Όσοι τον γνωρίζουν θαυμάζουν και το πόσο ικανός κιθαρίστας είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Έκλεισε την κουβέντα μας με ένα μεγάλο ευχαριστώ: «Στους προπονητές μου, τον κύριο Γιώργο και την κυρία Ολυμπία, στον σύλλογό μου και στην οικογένειά μου».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech