Η πρόταση για το Ηλεκτρονικό Μουσείο Ολυμπισμού

Τρίτη, Απρίλιος 19, 2022 - 8:00πμ
Η συμμετοχή στο Συνέδριο του Αθλητισμού που έγινε στην Πάτρα

Στα πλαίσια του Συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον Αθλητισμό που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Τόφαλος» παρευρέθηκε ως φιλοξενούμενη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας και o καθηγητής Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος και συζητήθηκε μια πρωτότυπη πρόταση-εισήγηση της Ιδρύτριας και Διευθύντριας του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Μουσείου των Σπόρ της Βραζιλίας(e-Museu do Esporte) με Παγκόσμια εμβέλεια, καθηγήτριας κ.Bianca Mega Pena, γεγονός που έδωσε στο Συνέδριο Διεθνείς διαστάσεις.
Η πρόταση αφορούσε την συμμετοχή και ένταξη μέρους των προβολών του Ηλεκτρονικού Μουσείου Ολυμπισμού της Αθήνας που διευθύνεται από το Υπουργείο Αθλητισμού καθώς και δράσεις για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, στο Διεθνές Ηλεκτρονικό Μουσείο των Σπόρ που έχει δημιουργήσει η Βραζιλία, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενος κάθε ηλικίας και φύλλου ανά τον κόσμο να επιμορφώνεται για τον Αρχαιοελληνικό Ολυμπισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Με την μέθοδο αυτή θα έχει την δυνατότητα κάθε πολίτης του κόσμου ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη να γνωρίσει την γενέτειρα χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων και να καλλιεργήσει την Ολυμπιακή Παιδεία που αναδύει μέσα από τις αξίες του Ολυμπισμού και ανακρούεται κάθε δύο χρόνια στα πέρατα της Γής μέσα από τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά.
Με δεδομένη την στήριξη ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την Αθλητική ηγεσία και το Ηλ-Μουσείου των Σπόρ της Βραζιλίας, υπήρξε επίσης ενδιαφέρον για την οργάνωση ειδικής παρουσίασης για το θέμα αυτό με την παρουσία του ιδρυτή της Κίνησης, καθηγητή κ.Μαλλιά Θεόδωρου.
Είναι σίγουρο πως η προβολή αυτή της Ελλάδας θα προσδώσει μεγάλες διαστάσεις ενημέρωσης και θα δημιουργήσει κίνητρα που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην χώρα μας.
Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από του Υπουργό Αθλητισμού κ.Αυγενάκη Λευτέρη, τον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ.Φίλη Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.Κούβελο Ισίδωρο στον οποίο απενεμήθη καθώς και στην κα. Bianca Mega Pena, το γνωστό βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» για την προσφορά τους στην προβολή και καλλιέργεια της Ολυμπιακής Παιδείας.
Σημαντική ήταν και η συμβολή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Κουρέτα Μιχάλη, μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών κα.Παπαδημητρίου Δήμητρας, η οποία προσκάλεσε την δρ.κα.Bianca Mega Pena, να διδάξει στους διδακτορούχους του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech