Ο Άγγελος Ροζής για το μέλλον της Παναχαϊκής

Παρασκευή, Απρίλιος 15, 2022 - 1:55μμ
Ο Αγγελος Ροζής

Aυτή είναι η ομιλία του Αγγελου Ροζή, στο πρόσφατο αθλητικό Συνέδριο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που έγινε στην Πάτρα.

Περιείχε αναφορές στο μέλλον της Παναχαϊκής και ως εκ τούτου είναι ενδιαφέρουσα.

Αναλυτικά:

«Η Παναχαϊκή συμπορεύεται με το νεοσύστατο ελληνικό κράτος από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Τον Ιούνιο του 1891 ξεκινά το ταξίδι της ομάδας των Ολυμπιονικών. Στην Πάτρα η μήτρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η Παναχαϊκή.

• Κύριε Υπουργέ,
Αγαπητοί φίλοι του αθλητισμού,ως αρχή να χαιρετίσουμε το μητρώο των αθλητικών Σωματείων. Πρώτα οι νοικοκύριδες θα μιλούν και έτσι πρέπει να γίνει!. Να μας επιτρέψετε να σας ζητήσουμε την τακτική επικαιροποίηση του. Η εξυγίανση να έχει συνέχεια, μονιμότητα!.

• Η Παναχαϊκή συνεργάζεται με την Πολιτεία και συγκεκριμένα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την μερική ανάπλαση του ιστορικού γηπέδου της Αγυιάς. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κο Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Φωκίωνα Ζαΐμη που μίλησε προηγουμένος γιαυτό το μεγάλο θέμα και για την υποστήριξη του σε αυτό.
Στην εξωστρέφεια της Π. Γ. Ε. οι νέες εγκαταστάσεις θα προσφέρουν νέες τεχνολογίες, νέους αθλητικούς χώρους και εξοπλισμό στους προπονητές για να φτιάξουμε τους νέους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

• Με πρόταση του Προέδρου Παναγιώτη Σεμιτέκολου ομόφωνα η ομάδα μας θα διαθέσει δωρεάν τις νέες και τις παλαιές εγκαταστάσεις σε όλους τους νέους και νέες που θα προετοιμάζονται για εξετάσεις σε σχολές που έχουν αθλήματα.

• Στα νέα τμήματα που θα ξεκινήσουν το πρώτο είναι το Λαογραφικό με τους Παραδοσιακούς Χορούς. Η Άρση Βαρών ως φόρος τιμής στον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Τόφαλο, η ποδηλασία, ένα από τα παλαιά αθλήματα του Παναχαϊκού και άλλα. Στόχος μας να έχουμε 10 αθλήματα στην επόμενη τριετία από τα 5 που έχουμε τώρα.

• Προετοιμάζουμε ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Παναχαϊκής και μια πολυτελή έκδοση για να πάει σε όλα τα σχολειά της Πάτρας. Έχουμε μια ιδιαίτερα καλή σχέση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Αχαΐας και έχουμε παραχωρήσει και θα συνεχίσουμε να παραχωρούμε όποτε μας ζητηθεί τα γήπεδα μας στην μαθητική νεολαία.

• Η Πολιτεία θέλουμε να είναι κοντά σε Σωματεία όπως η Παναχαϊκή λόγω του όγκου των αθλούμενων, της ιστορίας αλλά και των εγκαταστάσεων που τις βαραίνουν όμως πολλές υποχρεώσεις.

• Η σχέση μας με τον Δήμο της Πάτρας μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάζουμε δράσεις όπως τα 130 χρόνια ιστορίας της Βασίλισσας κάνοντας ολόκληρη την πόλη να τραγουδά και να ζει την επετειακή ατμόσφαιρα. Οργανώνουμε τον Αγώνα δρόμου στην μνήμη του αθλητή της Παναχαϊκής Φάνη Τσιμιγκάτου που θα είναι ο καλύτερος από όλους τους προηγούμενους σε συνεργασία και με άλλα σωματεία και θα έρθουν και άλλες δράσεις.
Πιστεύουμε στο WIN WIN.

• Νοιώθουμε την ανάγκη και την δίψα της νεολαίας να αθληθεί σε ασφαλείς χώρους και προτείνουμε μία δυνατή διαφημιστική καμπάνια για την επιστροφή της νεολαίας στον αθλητισμό μετά την covid εποχή και με όλες τις ασχήμιες που γνωστοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αποτελούν εξαίρεση εμπρός σε αυτά που κερδίζουν όσοι αθλούνται. Με μπροστάρη την Γ.Γ.Α. να ξεχυθεί το κάλεσμα στα γήπεδα και τον αθλητισμό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι και μέσα από τα ΜΜΕ να υπενθυμίσουμε τα ωραία του αθλητισμού!.

• Θα θέλαμε ο Σχολικός Αθλητισμός να αναπτυχθεί με Festivals στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Να δοθούν κίνητρα στους συνάδελφους καθηγητές φυσικής αγωγής για συμμετοχή. Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια πρόταση για την δημιουργία του αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Να γίνεται η Τρίτη φάση των Λυκείων μόνιμα εκεί. Η συνέχεια είναι η διοργάνωση Πανευρωπαϊκών Σχολικών Πρωταθλημάτων. Έτσι θα υπάρχει βιωσιμότητα και η εκπαίδευση του προσωπικού θα γίνει μόνο την πρώτη φορά. Η επανάληψη των αγώνων θα είναι κάθε φορά η επικαιροποίηση των προσόντων όλων των εμπλεκόμενων.

• Σπουδαία η τροπολογία για τους βετεράνους. Όλοι εμείς στα πρώτα βήματα μας, μας πήραν από το χέρι κάποιοι παλιοί αθλητές. Μας δίδαξαν και μας καθοδήγησαν. Αυτοί ήταν οι ¨αθλητικοί¨γονείς μας. Αν μιλάμε για αθλητικό τουρισμό μάλλον είναι η κατηγορία που πρέπει να προσελκύουμε.

• Αθλητικά Σχολεία όπως της ομάδας του Ζidan που γνωρίσαμε. Σε κάθε Περιφέρεια ένα σχολείο με εσώκλειστους μαθητές-αθλητές. Με επιστημονικό προσωπικό θα καλλιεργείται το ταλέντο αλλά και η μάθηση.
Σε δύο λεπτά δεν μπορούμε όπως είναι φυσικό να αναπτύξουμε και άλλα σοβαρά θέματα, αλλά είναι σπουδαίο που φτάσαμε το 2022 να κάνουμε μια ανοικτή συζήτηση για το μέλλον του αθλητισμού που αγαπάμε και υπηρετούμε από διαφορετικό μετερίζι ο καθένας μας. Με λυπεί το γεγονός της μικρής προσέλευσης των εμπλεκόμενων στον χώρο...
Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν μέσα από διαφωνίες να χαράζονται νέοι δρόμοι. Ας είναι. Ο αθλητισμός είναι ένα οπτιμιστικό πρίσμα και οι διαθλάσεις του είναι πάντα δημιουργικές. Καλή συνέχεια Κύριοι με επιτυχίες!».

Υποστήριξη: SilkTech