Συγκίνηση για τον φίλαθλο - μαιευτήρα Γιάννη Παναγόπουλο

Παρασκευή, Μάρτιος 18, 2022 - 10:51πμ
Σπυρόπουλος - Παναγόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος της Πάτρας, Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο εκλιπών διατηρούσε ιατρείο στην οδό Αράτου 13 και είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν με το ΙΚΑ.

Είχε σπουδάσει στο Μονπελιέ της Γαλλίας και ξεχώρισε ως γιατρός και ως άνθρωπος. Συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010. Με την αείμνηστη σύζυγό του απέκτησαν τρία παιδιά, τη Βαρβάρα, τον Περικλή και τον Λουδοβίκο, ενώ είχε τη χαρά να γνωρίσει δύο εγγόνια, τον Δομίνικο και τον Γιάννη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών.

Ήταν φίλαθλος και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, παίζοντας μπάλα με κάθε πρόσφορη ευκαιρία. Φίλος με τον αείμνηστο Τάκη Σπυρόπουλο, που «έφυγε» εν ώρα αγώνα το 1989 στα Διδαχέικα, πέρασαν ατέλειωτες ώρες στο γήπεδο «Τάκη Σπυρόπουλου».

Παίζαν ωραία παιχνίδια συνήθως κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο Είχαν φτιάξει δύο ομάδες, οι κίτρινοι του Τάκη και οι κόκκινοι του γιατρού. Κόντρες ωραίες και μετά από κάθε παιχνίδι έφευγαν για μπύρες στα γύρω μαγαζιά εκεί στη ΒΙΠΕ, ενώ αξέχαστες είναι και οι αναμετρήσεις τους στα ποδοσφαιρικά τουρνουά του Κλαμπ Μεντιτερανέ στο Λαμπίρι που ήταν μέλη του.

Την ημέρα που χτύπησε ο Τάκης Σπυρόπουλος, στο ίδιο γηπεδο, χτύπημα που του κόστισε τη ζωή, ο γιατρός ήταν έτοιμος να πάει κι αυτός για μπάλα αλλά τελευταία στιγμή του έτυχε γέννα και δεν πήγε. Δεν ήταν στο παχνίδι, δεν ήταν παρών στο χτύπημα, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει.

Λίγες μέρες μετά τον είδε στον ύπνο του να του λέει "Γιατρέ δεν έπρεπε να το χάσεις αυτό το παιχνίδι...". Από τότε και μετά σταμάτησε την μπάλα οριστικά.

Μόνο στα τουρνουά  που γίνονταν στη μνήμη Τάκη Σπυρόπουλου κάθε Απρίλη, πήγαινε στο γήπεδο. πάντα με ένα κύπελο που αθλοθετούσε με αφιέρωση στον Τάκη και έπαιζε διαιτητής στους αγώνες του τουρνουά.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Μαζί στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, αριστερά ο Τάκης Σπυρόπουλος, Δεξιά ο Γιάννης Παναγόπουλος. Ξανάσμιξαν...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech