Προμηθέας: Δύσκολη αποστολή στην Ποντγκόριτσα

Τετάρτη, Μάρτιος 16, 2022 - 11:30πμ
Ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο θα τον ξαναβάλει στο κόλπο για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου στην επόμενη φάση

Με τα περιθώρια για την πρόκριση στους «16» του 7Days EuroCup να έχουν στενέψει αρκετά, ο Προμηθέας πηγαίνει στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, για να αντιμετωπίσει την Buducnost Voli, ψάχνοντας ένα μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο θα τον ξαναβάλει στο κόλπο για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου στην επόμενη φάση. Οι «Προμηθείς» δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα, αντιμετώπισαν νέα προβλήματα με κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις τους και καλούνται να υπερκεράσουν αυτές τις δυσκολίες, σε ένα πολύ κομβικό ματς, στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Οι Μαυροβούνιοι από την άλλη, βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας του ομίλου με ρεκόρ 8-6, έχουν εξασφαλίσει μια θέση στον επόμενο γύρο και παλεύουν να κρατηθούν εντός της πρώτης τετράδας, ώστε να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ. H αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

O αντίπαλος
Πρόκειται για την κατεξοχήν μεγάλη δύναμη του μπάσκετ του Μαυροβουνίου, όντας η πιο επιτυχημένη και λαοφιλέστερη ομάδα, μετρώντας 72 χρόνια ιστορίας, γεμάτα επιτυχίες. Η μεγαλύτερη της επιτυχία είναι η κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας το 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη διάσπαση Μαυροβουνίου και Σερβίας έχει κατακτήσει όλα (πλην ενός) τα εγχώρια πρωταθλήματα, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο κύπελλο, με το σύλλογο από την Ποντγκόριτσα να έχει χτίσει μια πραγματική δυναστεία εντός των τειχων. Φέτος έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ που στοχεύει ψηλά, τόσο στην Αδριατική Λίγκα, όσο και στο Eurocup. Παίκτες με εμπειρία και ποιότητα (Μίτσοφ, Σίλεϊ), αθλητές με...ελληνικό παρελθόν (Άτιτς, Γουάιλι, Ριντ), καθώς και καλοί ρολίστες Μαυροβούνιοι συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα, που καθοδηγείται από τον έμπειρο Αλεξάνταρ Τζίκιτς. Η πορεία της στο Eurocup μέχρι τώρα κρίνεται θετική, καθώς έχει πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, ενώ βρίσκεται και κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. Στην Αδριατική Λίγκα, από την άλλη, βρίσκεται και εκεί στα υψηλά στρώματα, στην 3η θέση, θέλοντας να μπει σφήνα ανάμεσα στις ισχυρότερες δυνάμεις του πρωταθλήματος, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν.
Player to Watch
seeley.jpg
Ο D.J Seeley αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ της φετινής Μπουντούτσνοστ. Με εμπειρίες και παραστάσεις από τη Euroleague, καθώς περυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, φέτος κατέβηκε ένα σκαλοπάτι, με σκοπό να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στους Μαυροβούνιους. Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ πραγματοποιεί μια άκρως θετική σεζόν ως τώρα, με 12,2 πόντους, 2,8 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το 56%, με το οποίο σουτάρει έξω από τα 6,75.
Θέλει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς
prom-budu.jpg
Μια φορά έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, και αυτή στην αναμέτρηση του Α' γύρου στο «Δ. Τόφαλος», με την Μπουντούτσνοστ να περνάει νικηφόρα από την Πάτρα (60-89). Ο Σίλεϊ με 29 πόντους ήταν ο «δήμιος» του Προμηθέα στον αγώνα εκείνον, την ώρα που για τους «πορτοκαλί» διασωζόταν μόνο ο Ρέι με 22 πόντους.
Τους συνδέει ο Ηλίας Ζούρος
zouros-budu.jpg
Ο νυν τεχνικός του Προμηθέα, Ηλίας Ζούρος, έχει καθίσει στον πάγκο της αποψινής αντιπάλου των «Αχαιών,» στο παρελθόν, ως head coach. Συγκεκριμένα, ήταν η σεζόν 2016-17, όταν με τον Έλληνα τεχνικό στο τιμόνι, η Μπουντούτσνοστ κατέκτησε το νταμπλ στο Μαυροβούνιο, τερμάτισε 4η στην Αδριατική Λίγκα, ενώ στο Eurocup αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Ζούρος: «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά»
Στο αποψινό παιχνίδι αναφέρθηκε ο Ηλίας Ζούρος, τονίζοντας: «Η Μπουντούτσνοστ είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της. Πρέπει να παίξουμε σκληρά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα» .

Υποστήριξη: SilkTech